Escape from Tarkov Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  30 Aralık 2023

Oyun

Gerçekçi silah mekanikleri, oyuncuyu zorlayan taktiksel yönü ve kapsamlı envanter yönetimiyle benzerleri arasından sıyrılıp kendine özgü bir oyuncu kitlesi yaratan Battlestate Games imzalı Escape from Tarkov, asıl çıkışını 2017 yılının kavurucu yaz aylarında yapmış olsa da görselleriyle bugünün bilgisayarlarını bile terletebiliyor. Siz de şu sıralar, popülerliğinden taviz vermeyen Escape from Tarkov’a başlamayı düşünüyor ancak oyunun sistem gereksinimleriyle ilgili çok az şey biliyorsanız, bu yazı tam size göre. Sözü uzatmadan, oyunun sistem gereksinimleriyle ilgili konuşmaya başlayalım.

 

Escape from Tarkov Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 7, 8,1, 10 (64-bit)
  • İşlemci: 2,4 GHz’lik, çift çekirdekli Intel Core 2 Duo/Core i3 ya da 2,6 GHz’lik AMD Athlon/Phenom II işlemci
  • Bellek: 8 GB
  • Ekran kartı: 1 GB video belleğine sahip DirectX 11 desteli ekran kartı
  • Depolama: En az 19 GB

Escape from Tarkov Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 7, 8,1, 10 (64-bit)
  • İşlemci: 3,2 GHz’lik, dört çekirdekli Intel Core i5/i7 ya da 3,6 GHz’lik AMD Athlon/FX işlemci
  • Bellek: 16 GB
  • Ekran kartı: 2 GB veya daha fazla video belleğine sahip DirectX 11 desteli ekran kartı
  • Depolama: En az 19 GB

 

Hem Eski Hem de Yeni İşletim Sistemleriyle Tam Uyumlu

Popüler oyun platformu Steam’in istatistiklerine göre Windows 11, oyuncular arasındaki en sevilen ve kullanılan işletim sistemi olsa da bazı oyuncuların, Windows 7 ve Windows 10’dan kopamadığı, istatistiki verilerle görülebiliyor. Bundan olsa gerek Escape from Tarkov’un geliştiricisi Battlestate Games, oyunun hem eski hem de yeni işletim sistemlerinde mükemmel şekilde çalışmasını sağlıyor ve sistem gereksinimleri listesine, ilgili sistemleri de dâhil ediyor.

Sistem Gereksinimlerindeki Mütevazı İşlemciler Sizi Aldatmasın

Oyunun alfa sürümü 2016’da çıkmasına, hâlihazırda kapalı beta sürümü devam etmesine karşın geliştirici ekibin, sistem gereksinimleri listesine Intel Core 2 Duo gibi neredeyse 20 yıllık bir işlemciyi eklemesini şaşkınlıkla karşılamakla birlikte bu listelerdeki örnek işlemcilerin, Tarkov’un yükünü kaldıramayacağını belirtmemiz gerekiyor. 1080p çözünürlükte ve çatışmaların az olduğu sahnelerde bile popüler 6 çekirdekli işlemcileri %40 oranında kullanan oyun için güçlü bir işlemci bulundurmanızı öneriyoruz. Canavar gibi oyun bilgisayarlarında yer alan işlemciler, Tarkov’un gereksinimlerini rahatlıkla karşılıyor.

Tarkov’dan Kaçmak İçin Geniş Kapasiteli Bellek Şart

İşlemci örneklerindeki tuhaflığı, 8 GB RAM bulunan minimum sistem gereksinimleri listesinde de devam ettiren Tarkov, en düşük grafik detay seviyesinde ve 1080p çözünürlükte yaklaşık 13 GB bellek kullanılmasına neden oluyor. Arka plan uygulamalarından bazılarının kapatılmasıyla bu değer pekâlâ 10-11 GB düzeyine düşürülebiliyor ancak tavsiyemiz, önerilen sistem gereksinimleri listesindeki 16 GB’lık belleğin sisteminizde bulunması yönünde oluyor. Geniş kapasiteli bellek sayesinde yalnızca Tarkov’u değil, diğer güncel oyunları da bellek eksikliğinden kaynaklı takılmalarla karşılaşmadan deneyimlemeniz olanaklı hâle geliyor.

1 GB Video Belleği Yalnızca Oyunun Menülerini Göstermeye Yeter

Daha çok oyuncu tarafından oynanması amacıyla sistem gereksinimleri listesini makul tutmaya çalışan ancak daha önceki başlıklarda da belirttiğimiz gibi gerçek dışılığın sınırlarını zorlayan Battlestate Games, minimum sistem gereksinimleri listesinde 1 GB video belleğine sahip ekran kartlarının oyunu çalıştırabileceğini belirtiyor. Ne var ki oyun, en düşük grafik detay seviyesinde ve 1080p çözünürlükte, 3,5 GB, ultra grafik detay seviyesinde ise 10,5 GB video belleği kullanıyor. Bu noktada yorumu size bırakıyoruz.

Diskinizde Bolca Yer Ayırmaya Gayret Edin

Hâlâ beta aşamasında olan ve içeriği düzenli olarak güncellenen Tarkov, resmî web sayfasındaki verilere göre en azından 19 GB disk kapasitesine ihtiyaç duyuyor. Ancak oyunun tanıtımının yapıldığı bazı başka platformlarda ilgili disk kapasitesinin 40 GB olduğu vurgulanıyor. Siz her ihtimale karşı 40+ GB’lık bir alanı diskinizde boş tutun ve olası içerik güncellemeleri karşısında sorun yaşamayın.

 

 

Escape from Tarkov Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

  • Escape from Tarkov Hangi İşletim Sistemlerini Destekler?

Escape from Tarkov, sadece Windows işletim sistemlerinde çalışır. Minimum olarak Windows 7/8/10 (64-bit) gerektirir. En iyi performans ve uyumluluk için Windows 10 önerilir.

  • Escape from Tarkov’u Hangi Grafik Kartları İyi Çalıştırır?

Escape from Tarkov, NVIDIA ve AMD’nin modern grafik kartları ile iyi çalışır. NVIDIA GeForce GTX 1060 veya AMD Radeon RX 580 ve üstü grafik kartları oyun için uygun performans sunar.

  • Escape from Tarkov Güncellemeleri Sistem Gereksinimlerini Etkiler mi?

Evet, Escape from Tarkov güncellemeleri bazen sistem gereksinimlerini artırabilir. Oyunun yeni özellikleri ve geliştirmeleri daha güçlü donanım gerektirebilir.

  • Escape from Tarkov için Ideal CPU ve GPU Sıcaklıkları Nelerdir?

Ideal CPU sıcaklığı 70-80°C arasında, GPU sıcaklığı ise 65-75°C arasında olmalıdır. Bu sıcaklıkların üstüne çıkılması durumunda soğutma çözümleri gözden geçirilmelidir.

  • Escape from Tarkov’da Yüksek FPS Elde Etmek İçin Hangi Ayarlar Kullanılmalı?

Yüksek FPS için gölge kalitesi, LOD kalitesi ve genel görsel efektler düşürülmeli; anti-aliasing ve texture kalitesi optimize edilmelidir. Ayrıca, gereksiz arka plan uygulamaları kapatılmalıdır.

  • Escape from Tarkov için Oyun İçi Grafik Ayarları Nasıl Optimize Edilir?

Grafik ayarlarını optimize etmek için çözünürlük ayarları düşürülebilir, gölge ve yansıma kalitesi azaltılabilir ve post-processing efektleri minimuma indirilebilir. Böylece oyun daha akıcı hale gelir.

  • Escape from Tarkov Multiplayer Oynarken Karşılaşılabilecek Sistem Sorunları Nelerdir?

Multiplayer oynarken ping yüksekliği, bağlantı kesilmeleri ve FPS düşüklüğü gibi sorunlar yaşanabilir. Bu sorunları çözmek için kablolu internet bağlantısı kullanılması ve arka planda çalışan uygulamalar kapatılması önerilir.

 

Paylaş: