Espor Arenasında Zirve Yarışı: 2024 CS:2 Turnuvaları

Monster Notebook  8 Temmuz 2024

E-Spor

Yeni bin yıla “1” kala, yaz aylarını şenlendiren Half-Life modu Counter-Strike (CS), takım tabanlı aksiyonu, taktiksel oynanışla bir güzel harmanlayıp oyunculara servis ediyordu. O dönemin şartlarını ve FPS oyunlarını göz önüne aldığımızda, FPS normlarından sıyrılan Counter-Strike, Half-Life’ın geliştiricisi Valve’ın da dikkatinden kaçmadı ve modun geliştiricileriyle iş birliği yaparak bu modu, tam bir oyuna dönüştürmek için kolları sıvadı. 9 Kasım 2000’de resmî olarak yayımlanan Counter-Strike, ünü, bugünlere kadar ulaşan harika bir yapım oldu. Zaman içinde kendi içinde, değişimler, dönüşümler geçirse de özünü asla yitirmeyen Counter-Strike, dijital oyun turnuvalarının da vazgeçilmezi hâline geldi. Orijinalinin çıkışının üzerinden çeyrek asır geçse de Counter-Strike turnuvaları, çok izleniyor, çok takip ediliyor. Peki, Counter-Strike 2 (CS2) için 2024’te düzenlenen ve düzenlenecek olan önemli turnuvalar hangileri?

2024 Yılında Gerçekleşen ve Gerçekleşecek Önemli CS2 Turnuvaları

Counter-Strike 2 dünyasında iz bırakacak heyecan verici çok sayıda turnuvaya ev sahipliği yapan 2024 yılında, farklı ülkelerden en yetenekli takımlar, büyük ödül havuzlarından pay almak ve prestijlerini perçinlemek için mücadele ediyor. PGL Major Copenhagen’dan ESL Pro League Season 19’a ve Orta Doğu’nun yükselen yıldızı YaLLa Compass 2024’e kadar bütün bu turnuvalar, CS2’deki rekabetin sınırlarını zorluyor. Her birinin kendine has özellikleri ve katılımcı kitlesi olan büyük etkinlikler, oyunculara ve izleyicilere unutulmaz anlar yaşatıyor. Gelin, bu sene gerçekleşen ve gerçekleşecek S-Tier seviyesindeki yüksek ödül havuzlu CS2 turnuvalarından bazılarına bakalım.

PGL Major Copenhagen 2024 (17-31 Mart 2024/Ödül Havuzu: 1.250.000 dolar)

Valve tarafından desteklenen PGL Major Copenhagen 2024, dünya çapında önde gelen takımların katıldığı bir Valve Major şampiyonasıydı. 17-31 Mart 2024 tarihleri arasında Kopenhag’daki Royal Arena’da düzenlenen turnuva, 24 takımın çekişmeli mücadelelerine sahne oldu. Counter-Strike 2 topluluğunun en prestijli etkinliklerinden biri olarak kabul edilen ve grup aşamaları, eleme, playoff turlarından oluşan şampiyonanın galibi Natus Vincere (NAVI) oldu.

ESL Pro League Season 19 (23 Nisan-12 Mayıs 2024/Ödül Havuzu: 750.000 dolar)

Dünya çapında 32 takımın katılımıyla gerçekleşen büyük bir Counter-Strike 2 turnuvası olarak bilinen ESL Pro League Season 19, Malta’nın Saint Julians kentindeki Intercontinental Malta otelinde düzenleniyor. Grup aşamaları ve eleme turlarını içeren turnuvada her grup triple-elimination formatında düzenleniyor ve gruplardan çıkan takımlar playoff aşamasına ilerliyor. Turnuvanın finali ise rekabetçi CS2 sahnesinde yeralan en üst düzeydeki takımları bir araya getiriyor.

YaLLa Compass 2024 (5-9 Haziran/Ödül Havuzu: 400.000 dolar)

Orta Doğu’nun Espor sahnesinde her geçen yıl biraz daha önem kazanan YaLLa Compass’in bu yılki ayağı, Abu Dabi’deki National Exhibition Centre’da düzenleniyor. 12 takımın katılacağı organizasyon, iki round-robin formatındaki grup aşamasıyla başlıyor ve her gruptan ilk üç takım, playoff’lara yükseliyor. Playoff’lar, tek eleme formatında gerçekleşiyor ve tüm maçlar BO3 (Best of 3) olarak oynanıyor.

Esports World Cup 2024 (3 Temmuz-25 Ağustos 2024/Ödül Havuzu: 60.000.000 dolar)

Counter-Strike 2’nin yanı sıra rekabetçi arenadaki birçok oyunun turnuvalarının yapılacağı Esports World Cup 2024, şimdiye kadarki en yüksek ödül havuzlu turnuva olarak gösteriliyor. Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde düzenlenecek turnuva single-elimination formatında oynanıyor ve katılımcılar arasında Team Spirit, Natus Vincere, Faze Clan gibi önemli takımlar yer alıyor.

BLAST Premier World Final 2024 (17-21 Temmuz 2024/Ödül Havuzu: 1.000.000 dolar)

Yılın en önemli ve en çok izleneceği öngörülen CS2 turnuvaları arasında bulunan BLAST Premier World Final 2024’te, toplam 8 takım yarışıyor. Grup aşaması sonrası single-elimination formatında düzenlenecek karşılaşmada her çeyrek, final ve yarı final maçı BO3, büyük final ise BO5 formatında oynanıyor. Dünyanın en iyi takımlarını bir araya getirerek yılın en büyük ödüllerinden birini sunan turnuvanın yaz aylarına damga vurması bekleniyor.

Bir de bu coğrafyadan bir turnuvayı anımsatalım; Monster Notebook tarafından organize edilip sponsorluğunu Intel’in üstlendiği “Monsters Reloaded”. 2022’den bu yana devam eden ve her yıl ödül havuzu daha da genişleyen C-Tier turnuva, ülkemizdeki en başarılı ve eğlenceli etkinlikler arasına adını yazdırıyor. Şimdilik 2024 yılı takvimi belirlenmemiş olsa da bu yılki karşılaşmaları da heyecanla takip edeceğinizi düşünüyoruz.

O zamana kadar siz de gerek Counter-Strike 2 gerekse diğer rekabetçi oyunlarda, rakiplerinizden geride kalmamak için daima bir “canavar”dan destek isteyip canavar laptopunuza güvenebilirsiniz. Monster imzası taşıyan; Abra, Tulpar ve Semruk oyun bilgisayarları, rakiplerinize diz çöktürürken daima yanınızda olacak.

Paylaş: