Esporcular Ne Kadar Maaş Alıyor?

Monster Notebook  19 Ocak 2021

E-Spor

Zaman değiştikçe insanların da olaylara yaklaşımı değişebiliyor. Mesela 1980’lerin sonu, 1990’ların başında çocuk olanlar, oyun konsolları ya da bilgisayarlarıyla oyun oynarken ebeveynlerinden “Kalk şunun başından artık!” gibi sözleri kesin işitmiştir. Bugün ise ebeveynler, oyunlara meraklı olan çocuklarını, bu alanda uzmanlaşabilmeleri adına destekleyebiliyor. Zira geçmişte “çocuk işi” olarak görülen oyunlar artık bazı gençlerin geçim kapısı hâline geldi. Dijital oyun karşılaşmalarına katılan profesyonel oyuncuların kazançları ise dudak uçuklatan sayılara ulaşabiliyor. Gelin, 2020 itibarı ile en çok kazanan profesyonel oyunculardan beşine birlikte göz atalım.

1. Johan “N0tail” Sundstein

Katıldığı 123 turnuvada toplam 6,944,322 dolar kazanan Danimarkalı oyuncu Johan “N0tail” Sundstein, şimdilik dünyanın en çok kazanan oyuncusu konumunda. Team OG’nin takım kaptanı olan ve bir dönem Heroes of Newerth oyununda uzmanlığını gösteren 27 yaşındaki N0tail, uzun süredir profesyonel bir Dota 2 oyuncusu.

2. Jesse “JerAx” Vainikka

Listenin ikinci sırasında JerAx var. Yine Dota 2 oyuncusu olan Jesse Vainikka, en büyük kazancını 2019 yılında gerçekleştirdi ve 65 turnuvaya katılarak toplam 6,470,548 dolar kazandı. Kazanç bakımından dünyada ikinci, ülkesinde ise ilk sırada yer alan Finlandiya doğumlu JerAx 28 yaşında.

3. Anathan “ana” Pham

Avustralyalı Anathan Pham, listemizin en genç yıldızlarından biri. 21 yaşındaki ana, katıldığı 24 turnuvada toplam 6,000,411 dolar kazanarak dünyanın üçüncü, kendi ülkesinin ise en çok kazanan oyuncusu hâline geldi. Başarılı Dota 2 oyuncusu, saldırgan oyun tarzıyla sahalarda nam salmış durumda.

4. Sébastien “Ceb” Debs

5,534,297 dolarlık kazancıyla listenin dördüncü sırasına yerleşen Fransız Ceb, bu kazancını 58 turnuva neticesinde elde etti. Dota 2 dünyasının en iyi tanınan profesyonellerinden biri olan Sébastien Debs, 28 yaşında. Listedeki diğer isimler gibi Team OG’nin üyelerinden Ceb, takımını başarıdan başarıya taşıyan oyunculardan.

5. Topias “Topson” Taavitsainen

Listenin en genç ikinci, en çok kazanan beşinci ismi olan Topias Taavitsainen, katıldığı 26 turnuva sonucunda toplam 5,450,902 dolar kazandı. Team OG’nin solo orta oyuncusu Topson, 8 yaşından beri Dota oynuyor.

Paylaş: