Fallout 76 Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  16 Aralık 2022

Oyun

Yeni yayımlanan hemen her Bethesda Game Studios oyunu gibi bir dolu bug ile çıkışını gerçekleştirse de en temel sorunu, alametifarikası olması beklenen çevrim içi altyapısının sağlıklı çalışmaması olarak kayıtlara geçen Fallout 76, ilk yayımlandığı tarihin 4 yıl sonrasında oynanabilir bir hâl aldı. Aradan geçen seneler, hediye çanta krizinin de katkısıyla yapımın oyuncu kitlesinde kopuşları beraberinde getirdi ama Fallout 76’nın arkasında duran geliştirici ekip, var olan sorunları bir bir düzeltip oyuna yepyeni içerikler ekledi. Bu sayede yapım, Fallout evreninde arkadaşlarıyla birlikte eğlenceli bir oyun süreci yaşamak isteyenlerin yeniden ilgisini çekti. Peki, Fallout 76’nın sistem gereksinimleri nasıl? Gelin, birlikte değerlendirelim.

Sistem Gereksinimleri Listesinde Windows 11 Bulunmuyor. Yoksa?

Microsoft’un en güncel ama kendisine şimdilik en mesafeli yaklaşılan işletim sistemi Windows 11’in çıkışından yıllar evvel oyuncularla buluşan Fallout 76’nın sistem gereksinimleri listesinde, 64-bit sürümlü Windows 8,1 ve Windows 10 işletim sistemleri yer alıyor. Ancak endişe etmenize gerek yok. Çünkü oyun, Windows 11’de de problemsiz biçimde oynanabiliyor.

Keyifli Bir Oyun Süreci İçin Güçlü İşlemci Şart

Çıktığı yılı da göz önüne aldığımızda, özellikle minimum sistem gereksinimleri tablosundaki işlemcilerden hareketle, mütevazı sistemlerde çalışabileceğini söyleyebileceğimiz Fallout 76, özünde çevrim içi bir oyun olduğundan işlemci çekirdeklerinden etkin şekilde yararlanıyor. Güncel sayılabilecek sekiz çekirdekli işlemcilerin bile oyun esnasında %20-25 oranında kullanıldığını değerlendirdiğimizde sistem gereksinim listelerindeki örnek işlemcilerin, zaman zaman sorun yaşatabileceğini ifade edebiliriz. Bu nedenle işlemci kaynaklı takılmalarla karşılaşmamak adına bilgisayarınızda güçlü bir işlemci bulundurmanız yerinde olur.

RAM Terfisi Gerçekleştirin, Takılmalarla Karşılaşmayın

Yayıncı konumundaki Bethesda Softworks’ün paylaştığı sistem gereksinimleri listesinde RAM konusu, biraz hafife alınmış gibi görünüyor. Zira oyunu bilgisayarınıza yükleyip 1080p çözünürlükte oynamaya başladığınızda toplam bellek kullanımı 10+ GB seviyesine ulaşıyor. Bu yüzden minimum ve önerilenler listesindeki RAM yerine daha yüksek kapasiteli bir sistem belleği ile Fallout 76’ya başlamanızı öneriyoruz.

Creation Engine Oyun Motoru Yaşını Belli Etse de Kartları Yormuyor

Bethesda’nın kadim oyun motoru Creation Engine -ki kendisi, TES: Morrowind’den bu yana modifiye edile edile bugünlere ulaşabildi- ile hazırlandığı için fena olmayan görseller sunmasına rağmen ekran kartına ciddi oranda yük bindirmeyen Fallout 76, güncel, giriş seviyesi kartlarla bile rahatça oynanabiliyor. Sistem gereksinimleri listelerindeki kartlar, bugün için güncelliğini yitirmiş olsa da muadili sayılabilecek ekran kartlarıyla ileri düzey grafik ayarlarında, 1080p çözünürlükte ve daha üst çözünürlüklerde oyunu, 70+ fps düzeyinde oynamanız mümkün oluyor.

Fallout 76’ya, Diskinizde 80+ GB Ayırmanız Gerekli

Oyuna yıllar içinde gelen güncellemeler, yeni eklenen içerikler ve daha nicesi, yapımın “vanilla” olarak adlandırılan orijinal sürümünün diskte, sistem gereksinimleri tablosunda belirtilenden daha fazla yer kaplamasına neden oluyor. Yapımı, yazının hazırlandığı dönem itibarıyla yüklemeye çalıştığınızda oyun, diskinizde 82,3 GB’lık bir alan kaplıyor. Şayet oyunun “The Pitt” indirilebilir içeriğini de oyun kütüphanenize eklerseniz, ekstra alan ayırmanız gerekiyor.

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 8,1/10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i5-6600K ya da AMD Ryzen 3 1300X
  • Bellek: 8 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 780 (3 GB) veya AMD Radeon R9 285 (2 GB)
  • Depolama: 80 GB

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 8,1/10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i7-4790 ya da AMD Ryzen 5 1500X
  • Bellek: 8 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 970 (4 GB) veya AMD Radeon R9 290 (4 GB)
  • Depolama: 80 GB
Paylaş: