Far Cry 4 Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  2 Mart 2020

Oyun

Kaybettiği annesinin küllerini doğayla buluşturmak üzere Kyrat’a giden Ajay Ghale, kendini tam bir ruh hastası olan Pagan Min’le karşı karşıya bulur. İşlerin oralarda çoktan rayından çıktığını gören Ghale, doğayla ve Pagan Min’in askerleriyle mücadeleye başlar.

Esasında geliştirici ekibin aklında, böylesi bir senaryo yokmuş. Onlar, yeni Far Cry’ın, üçüncü oyunun devamı niteliğinde olmasını istemişler ama sonradan fikir değiştirip oynanış açısından Far Cry 3 ile benzeşen, senaryosuyla ondan ayrılan bir yapıma girişmişler. Ortaya, çıkışının üstünden altı koca yıl geçmesine rağmen hâlâ keyifle oynanabilen Far Cry 4 çıkmış. Tabii oyunun yaşına ve sistem gereksinimlerine aldanmayın. Oyun, optimizasyon sorunlu motorunun da etkisiyle güncel sayılabilecek bilgisayarları zorlayacak yapıda.

Far Cry 4 İçin Diskte Onlarca Gigabaytlık Alan Açmaya Değer

Yalnızca senaryosunu takip edip ekstralarına bakmasanız dahi sizi 10 saatten fazla oyalayabilecek bir oyun Far Cry 4. Diskinizde yaklaşık 30 GB alan tutan böylesi bir yapımın, küçük boyutlu olması beklenemezdi. Ek paketleri de hesaba kattığınızda birkaç gigabaytlık alanı fazladan bu oyuna tahsis etmeniz gerekebilir.

Güncel Bilgisayarların RAM’leri Oyun İçin Yeterli

Yayımlandığı yıl değerlendirilse bile oyunun minimum sistem gereksinimleri tablosundaki 4 GB RAM, kabul edilebilir düzeyde kalıyor. Kaldı ki son birkaç yıl içerisinde yeni bir bilgisayar aldıysanız ya da RAM yükseltmesine gittiyseniz, bilgisayarınızda muhakkak, tavsiye edilen sistem gereksinimlerindeki gibi 8 GB veya daha fazla RAM vardır. Windows 10 üzerinde, Full HD çözünürlükte Far Cry 4 oynanırken sistem belleği 6-7 GB civarında kullanılıyor. Kısacası bilgisayarınızda 8 GB RAM varsa, güvenli alandasınız; fazlası varsa çok daha güzel.

Oyun Sayesinde İşlemcinizin Performansını Sorgulayacaksınız

En azından minimum ve tavsiye edilen sistem gereksinimlerindekine eş değer işlemcileriniz varsa başlıktaki durum geçerli elbette. En başından söyleyelim; Far Cry 4, yüksek frekanslarda çalışabilen, çok çekirdekli ve Hyper-Threading destekli işlemcileri seviyor. Hyper-Threading desteği olmayıp işlemcinin frekans değerleri de düşük seyrederse, işlemci kullanım oranı yükselip ekran kartı açısından darboğaz oluşmaya başlıyor. Full HD çözünürlükte ve Ultra grafik seviyesinde, oyun içerisinde araç sürüldüğü anlarda Intel Core i7-6800K gibi bir işlemcinin %30 civarında kullanıldığını belirtelim.

Orta Seviye Ekran Kartlarıyla Far Cry 4’ü 4K Çözünürlükte Oynamak Şimdilik Zor

Esasında CryEngine’in çatallanmasıyla geliştirilmeye başlanan Dunia Engine’in, ikinci sürümünü kullanan Far Cry 4; devasa açık dünyası, yaşayan yaban hayatı ve gerçekçi doğal ortamıyla kendi türü için örnek gösterilebilecek bir yapım. Tabii oyun, sunduğu bunca görsel ayrıntı karşılığında iyice bir ekran kartıyla tüm hünerlerini sergiliyor. Minimum sistem gereksinimleri tablosundaki örnek ekran kartları, Full HD’nin altı çözünürlüklerde ve düşük grafik ayarlarında kabul edilebilir sonuçlar verse de oyunun tadını çıkarmak için en azından NVIDIA GeForce GTX 1650 gibi bir ekran kartı kullanmanızı öneririz. Far Cry 4’ü, GeForce GTX 1080 Ti gibi bir ekran kartının bile 4K çözünürlükte 60 fps’ye kilitli oynatamadığını ekleyelim.

Canavarı Yanınıza Alın ve Düşmanlarınızı Dize Getirin

Yanınızda canavar varken karşınıza; Vaas Montenegro, Pagan Min veya Joseph Seed de çıksa korkmanıza hiç mi hiç gerek yok. Monster’ın geliştirdiği Abra, Tulpar ve Semruk serisi oyuncu bilgisayarlarıyla Far Cry serisindeki baş kötüleri alt etmekle kalmaz, yapımların sunduğu eğlenceyi, en iyi şekilde tecrübe edebilirsiniz.

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 7 ve üstü
  • İşlemci: Intel Core i5-750/AMD Phenom II X4 955
  • RAM: 4 GB
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 460/AMD Radeon HD 5850 (1 GB)
  • Gerekli Depolama Alanı: 30 GB
  • DirectX: 11

Tavsiye Edilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 7 ve üstü
  • İşlemci: Intel Core i5-2400S/AMD FX-8350
  • RAM: 8 GB
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 680/AMD Radeon R9 290X (2 GB)
  • Gerekli Depolama Alanı: 30 GB
  • DirectX: 11
Paylaş: