Far Cry 5 Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  15 Kasım 2019

HaberlerOyun

Hayatına, bilgisayarların âdeta canını çıkarmak üzere geliştirilen bir teknoloji demosu olarak başlayan ve en yeni oyunlarında bile benchmark olma özelliğini muhafaza eden Far Cry serisi, sunduğu etkileyici grafiklerle ve eğlenceli oynanışıyla kendi kitlesini her geçen gün biraz daha genişletiyor. Gayet doyurucu bir içeriğe sahip Far Cry 5, 2018 yılının başlarında çıkmasına karşın güncel sistemleri bile hayata küstüren grafikleriyle teknoloji basınının benchmark uygulamaları arasında yer almaya devam ediyor.

Ubisoft, Depolama Alanı İçin 40 GB Gerekli Diyor Ama…

Açık dünya tarzı aksiyon oyunlarının büyük depolama alanına ihtiyaç duyduğu çok açık, burada bir sorun yok. Ancak Ubisoft’un Far Cry 5 için belirlediği depolama alanının gerçekleri pek yansıtmıyor. Oyun kendi başına bile güncellemelerin ardından 40 GB’dan fazla yer kaplıyor, eğer oyunun ek paketlerini de oynamayı planlıyorsanız, tavsiye edilenin iki katı kadar depolama alanını gözden çıkarmanız gerekiyor. Özellikle kısıtlı alana sahip SSD’ler kullanıyorsanız, Far Cry 5’i mekanik sabit diskinize veya harici sabit diskinize yüklemeyi düşünebilirsiniz.

RAM’inizin 8 GB ve Üzeri Kapasitede Olmasına Gayret Edin

Senaryo modunda karşılaşacağınız göz alıcı sinematik sahneleri, muhteşem doğa manzaralarını, çoklu oyuncu bölümlerinde katılacağınız sayısız hengâmeyi, bilgisayarınızın RAM’i yeterince fazlaysa akıcı şekilde deneyimleyebiliyorsunuz. Aksi hâlde RAM’inizin yetersiz kaldığı anlarda sistem, sabit diskinizin bir bölümünü RAM olarak kullanmaya başlıyor ve bilgisayarınızın diğer bileşenleri ne kadar hızlı olursa olsun son derece tatsız bir oyun süreci yaşayabiliyorsunuz. Böyle bir durumla karşılaşmamanız için Ubisoft’a kulak verip bilgisayarınızın en az 8 GB RAM’e sahip olmasını sağlamalısınız.

Yaşayan Oyun Dünyası Çok Güçlü İşlemciye İhtiyaç Duyuyor

Oyun esnasında dikkat ettiğiniz ya da etmediğiniz onlarca unsur, siz oyundaki düşmanlarla kapışıp görevleri birer birer yerine getirmeye gayret ettiğiniz esnada kendi hâllerinde oyun dünyasının bir parçası olmayı sürdürüyor. Far Cry 5 dünyasının “yaşıyor” gibi görünmesinde etkili olan bu unsurlar, işlemciye oldukça fazla yük bindiriyor. Bizzat geliştirdikleri oyunun ne denli işlemci kullandığının farkında olan Ubisoft ailesi, yapım için minimum sistem gereksinimleri tablosunda, Intel Core i5-2400 ve AMD FX-6300 modellerini ya da onlara denk işlemcileri öneriyor. Ancak işlemci ne kadar güçlüyse işlemciyi o kadar kullanmaya meyilli olan oyunun akıcılığını şansa bırakmamanız için Intel Core i7-4770 veya AMD Ryzen 5 1600 ve dengi işlemcilerin bulunduğu önerilen sistem gereksinimleri tablosunu dikkate almanızı tavsiye ediyoruz.

Her Görsel Şölenin Ekran Kartı Cephesinde Bir Bedeli Var

Far Cry 5, sahip olduğu grafiklerle çağ açıp çağ kapatan bir oyun değil bu açık; fakat yapımın grafikleri, bu tarz bir oyun için hiç de fena görünmüyor. Çizim uzaklığı, gece sahneleri, ormanlık alanlar, karakter modellemeleri, güncel bir oyundan beklenebilecek kalitede seyrediyor. Grafik detay seviyesini yukarılara taşıyıp çözünürlüğü de Full HD ve üzerine getirdiğinizde ise oyunun gerçekçilik seviyesi oldukça artıyor. Bunun karşılığında ise ciddi bir grafik işlem gücü gerekiyor. Geliştirici ekip oyun için minimum sistem gereksinimleri tablosuna 2 GB bellekli NVIDIA GeForce GTX 670 veya AMD R9 270 ekran kartlarını eklemiş ancak her iki çözümün nefesi, oyunu Full HD çözünürlükte ve yüksek grafik detay seviyesinde oynatmaya yetmiyor. Önerilen sistem gereksinimleri tablosundaki 4’er GB RAM’li NVIDIA GeForce GTX 970 veya AMD R9 290X ekran kartları, daha kabul edilebilir modeller oluyor.

Monster ile Sistem Gereksinimleri Tablosunu Boş Verin ve Oyuna Odaklanın

Far Cry 5’in kendine has senaryosu ve oynanış dinamikleriyle eğlenmek yerine “Acaba sisteminin neresinde eksiklik var da oyunu takıla takıla oynuyorum?” diye düşünmek istemiyorsanız, Monster Tulpar T7 V20.1 17.3″ oyun bilgisayarını tercih edebilirsiniz. Oyuna dair tüm ayrıntıları görebilmenizi sağlayan Full HD çözünürlüklü 17.3 inçlik mat IPS ekranıyla öne çıkan modelde işlemci ve ekran kartı ikilisi dikkat çekiyor. Intel Core i7-9750H işlemcisi ve NVIDIA GeForce GTX 1660Ti ekran kartı, 16 GB kapasiteli DDR4 belleğin de katkısıyla yapımı yüksek fps değerleriyle oynamanızı mümkün kılıyor.

Eğer Far Cry 5 başta olmak üzere güncel tüm oyunları yüksek çözünürlükte ve akıcı şekilde oynamayı hedefliyorsanız, Monster’ın geliştirdiği oyuncu bilgisayarlarından dilediğinizi hemen satın alın: https://www.monsternotebook.com.tr/oyun-bilgisayarlari/

Paylaş: