Far Cry 6 Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  1 Kasım 2021

Oyun

Çıktı, çıkıyor derken Far Cry 6 nihayet bilgisayarlarımıza konuk oldu. Serinin son birkaç oyununda olduğu gibi benzer oyun mekaniklerini, farklı bir macera sosuyla bizlere sunsa da itiraf edelim; bu oyun hâlâ eğlenceli ve kendini bir şekilde oynatıyor. Far Cry 6’da Yara’nın yollarını arşınlarken yapımın geliştirildiği Dunia 2 oyun motorunun yeni hünerleri de gözlerimizden kaçmıyor ki bu yeteneklerden en önemlisi, bazı başka oyunlarda da görmeye başladığımız gerçek zamanlı ışın izleme teknolojisi ray tracing. Şimdiye kadarki en büyük Far Cry haritasını üzerinde bulunduran ve yapmakla bitmeyen görevleriyle aksiyon tutkunlarının 2021’deki favorilerinden birine dönüşen Far Cry 6’nın sistem gereksinimleri nasıl? Gelin, ayrıntılarına birlikte göz atalım.

Far Cry 6 Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: AMD Ryzen 3 1200 veya Intel Core i5-4460
  • Bellek: 8 GB (çift kanal)
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 960 4 GB ya da AMD Radeon RX 460 4 GB
  • Depolama: 60 GB (SSD öneriliyor)

Far Cry 6 Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 3600X veya Intel Core i7-7700
  • Bellek: 16 GB (çift kanal)
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1080 8 GB ya da AMD Radeon RX Vega 64 8 GB
  • Depolama: 60 GB (SSD öneriliyor) ve HD kaplamalar için ekstra 37 GB

Mutlaka En Güncel Windows İşletim Sistemini Kullanmalısınız

Ubisoft, her ne kadar Far Cry 3’ten kalma bir oyun motoru kullansa da motora kattığı yenilikler nedeniyle sizden oyunu, mutlak surette en güncel Windows 10 işletim sistemiyle oynamanızı istiyor. Yapımın sistem gereksinimleri içindeki işletim sistemi kısmında, yalnızca 64-bit destekli Windows 10 vurgusu yapılıyor ve buna ek olarak oyunun 20H1 veya daha yeni bir Windows 10 güncellemesiyle çalışabileceği ifade ediliyor.

Far Cry 6, İşlemcilerinizi Biraz Terletecek

Açık dünya konseptini ilk oyunundan bu yana başarıyla sürdüren Far Cry, serinin altıncı oyununda da gerçekten yaşadığını hissettiğiniz bir dünya ile sizi baş başa bırakıyor. Hem yapay zekâlı düşmanlar hem de doğanın kalbinde var olan canlılar, tahmin edeceğiniz üzere sisteminize bir miktar yük bindiriyor. Tüm bu temel hesaplamaları da doğal olarak işlemciniz sırtlanıyor. Minimum sistem gereksinimleri tablosunda mütevazı işlemciler verilmiş olsa da önerilenler tablosundaki Intel Core i7-7700’ün hız aşırtılabilir versiyonu 7700K ile yapılan testler, yüksek grafik ayarlarındayken oyunun çatışma anlarında işlemciyi yüzde 70 oranında kullandığını gösteriyor.

Çift Kanal Vurgulu Bellek Gereksinimi

Güncel oyunların genelinde olduğu gibi Far Cry 6 da en az 8 GB bellekli sistemlerde rahatça çalışabileceğini belirtiyor. Ancak bir farkla: sistem gereksinimleri tablolarında belleklerin çift kanal çalışması yönünde bir vurgu bulunuyor. Çift kanal çalışan (4+4 GB veya 8+8 GB gibi) belleklerin, asgari oranda da olsa bir performans kazanımı getirdiğini biliyoruz. Muhtemelen oyun da bu formdaki bellekleri daha iyi kullandığı için tablolarda böyle bir vurgu mevcut. Ubisoft’un bilip bizim bilemediğimiz teknik ayrıntılar muhakkak vardır.

GeForce GTX 1080’de 60+ Kareyi Daima Yakalamak Mümkün Değil

Bu başlığın biraz ürkütücü olduğunu biliyoruz ama lafı dolandırmadan sizi gerçeklerle bir an önce yüzleştirmek istedik. Hemen ifade edelim; Far Cry 6, zamanının en güçlü ekran kartlarına bile kök söktürüyor. Yüksek detay seviyesinde ve HD kaplamalar devre dışıyken 5+ GB VRAM (grafik belleği) kullanan oyun, önerilen sistem gereksinimleri tablosundaki ekran kartlarından NVIDIA GeForce GTX 1080’le 60+ fps, düzenli olarak alınamayabiliyor. Kapalı mekânlarda evet, bu değerlerin çok çok üstünü görebilirsiniz ama açık alanda ve çatışmalarda işler değişiyor. Oyunun ray tracing özellikleri de göz kamaştırıyor ama bunun da bir karşılığı oluyor. Örneğin NVIDIA GeForce RTX 2060 ekran kartı, ultra grafik ayarlarında ve HD kaplamalar etkin değilken, ray tracing aktifken saniyede 60 kareyi zar zor sunmakta. Sözün özü, oyunun tadı güçlü bir ekran kartı ile çıkıyor.

SSD’lerinizde Yer Açın, Far Cry 6 Geldi

Resmî olarak SSD’ye gereksinim duyan ilk oyun olmasa da – zira S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl, PC tarafında SSD’ye ihtiyaç duyan ve bu donanımı mecbur kılan ilk oyun- Far Cry 6, SSD’de daha rahat çalışıyor. Dilerseniz oyunu mekanik sabit diskinize de yükleyebilirsiniz fakat açık dünyada gezerken küçük yüklemeler nedeniyle anlık teklemelere denk gelebilirsiniz. Bunun yanında oyunu HD kaplamalarla oynamayı planlıyorsanız diskinizde ekstradan 37 GB’lık bir alan daha açmanız gerekiyor.

Yara’nın Yaralarını Canavar ile Sarın!

Adaletsizliğin hüküm sürdüğü, halkın diktatöryal yönetim altında fakirlikten kıvrandığı Yara’ya merhem olmak için mücadele ederken yanınıza güçlü bir canavar almayı unutmayın. Monster’ın geliştirdiği Abra, Tulpar ve Semruk serilerinden oyuncu bilgisayarlarıyla Far Cry 6 dünyasını dilediğiniz gibi keşfedin, çatışmalara korkusuzca girin ve Yara’nın yaralarını canavar ile sarın!

Paylaş: