Far Cry 7 Ne Zaman Çıkacak? İşte Tüm Detaylar!

Monster Notebook  27 Temmuz 2024

Oyun

“Yerli Kardeşler” elinden çıkan ilk Far Cry, gerçekten olağanüstü bir oyundu. Bugün bile yapay zekâ kullanımı gibi noktalarda parmakla gösterilen 2004 çıkışlı oyunun ardından Yerli kardeşler ve doğal olarak Crytek, Far Cry isin hakkını Ubisoft’a devretti. İkinci oyun, gerçekçilik namına güzel bir denemeydi, üçüncü oyunsa oyuncuya adrenalin patlaması yaşatan, harikulade bir aksiyon oyunuydu. Dördüncü oyun, üçüncü oyunun iyi yaptığı şeyleri tekrar yapıyor, beşinci oyunsa dördüncü oyundan bu konuda kopya çekiyordu. Altıncı oyunsa, Giancarlo Esposito’nun da katkısıyla Ubisoft’un yüzünü güldürdü fakat bu oyun da üçüncü oyundan itibaren Far Cry’ın üzerine yapışan temel oyun döngüsünü değiştiremedi. Bu anlatıma, biraz da zaman kazanma maksadıyla yapılmış deneysel Far Cry Primal’ı eklemedik. Peki, şu sıralar oyun kulislerinde adından sıkça söz edilen Far Cry 7, nasıl bir oyun olacak ve ne zaman çıkacak? Gelin, söylentilerden hareketle konunun ayrıntılarına bakalım.

Ubisoft Oynanış Cephesinde Önemli Değişikliklere Gidebilir

Kulağımıza gelen ilk bilgiler, oyunun hikâyesinin çizgisel bir yapıda olmadığını gösteriyor. “Sons of Truth” adlı gizemli bir grup tarafından kaçırılan zengin bir ailenin kurtarılmasına odaklanan Far Cry 7, çizgisel formda olmayacağından oyunculara, kurtarma görevlerini istedikleri sırayla tamamlama özgürlüğü sunuyor. Oyuncuların yaptıkları seçimler, hikâyenin gidişatını ve sonunu doğrudan etkileyebiliyor; bu nedenle her kararın kendince bir ağırlığı bulunuyor. Ayrıca, aile üyelerinden bazılarının kurtarılamaması gibi kalıcı sonuçlar da söz konusu olabiliyor.

Bazı söylentiler ise Far Cry 7’nin zaman baskısı altında oynanacak bir hikayesi olduğuna işaret ediyor. Örneğin oyuncuların, belirli bir süre içinde (oyun içinde 72 saat, gerçek zamanda 24 saat) belirli hedefleri tamamlamaları gerekiyor. Bu zaman sınırlaması, oyunun gerginliğini ve aciliyet duygusunu artırıyor. Tabii oyuncuların, güvenli evler gibi belirli yerlerde zamanı durdurma imkânı bulacakları ifade ediliyor ki bu da oyunculara, stratejik planlama yapmaları noktasında daha fazla esneklik kazandırıyor.

Oynanış tarafında ise yapım, geleneksel Far Cry tecrübesini zenginleştiren yeni mekaniklerle donatılıyor. Dikkat çeken özelliklerden biri; sorgulama sistemi oluyor. Oyuncuların, düşmanları sorgulayarak önemli bilgiler edinmelerine olanak tanıyan bu sistem oyun çerçevesinde oyuncuyu daima doğru bilgilere götürmeyebiliyor çünkü düşmanlar yanıltıcı bilgiler verebiliyorlar. Ayrıca sessiz kalma hakkını kullananlar ya da sorgulama sırasında kaçanlar olabiliyor. Tüm bu parametreler, oyunun stratejik derinliğini artırarak hikâyenin farklı katmanlarını öngörülemez kılıyor.

Teknolojik Yenilikler Kapıda, Güçlü Bir Çok Oyunculu Mod Mümkün

Ubisoft’un, Far Cry 7 için oyun motoru olarak Snowdrop’a geçiş yaptığı da konuşulanlar arasında yer alıyor. Anımsayacağınız üzere bir süre önce yayımlanan Ubisoft imzalı Avatar: Frontiers of Pandora oyununda boy gösteren güncel Snowdrop oyun motoru, görsel olarak harikalar yaratırken “canavar” gibi donanımları olmayan bilgisayarları epey üzüyordu. Snowdrop motorunun kullanımı, Far Cry 7’de daha detaylı çevreler, daha gerçekçi aydınlatma ve görsel efektler hazırlanmasını mümkün kılıyor. Bunun yanında ilgili motorun getirdiği teknolojik iyileştirmeler, yapımın daha büyük ve interaktif dünyalara kavuşmasına olanak veriyor. Şimdilik netleşmemiş olsa da Kore’nin yanında bulunan Sarı Deniz’deki Kimsan adlı kurgusal bir adada geçmesi beklenen yeni Far Cry’ın, görsel anlamda muhteşem olması bekleniyor.

Diğer taraftan serinin önceki oyunlarında eşli oyuna olanak veren çok oyunculu mod desteğinin de bu yapımla değişeceği öngörülüyor. Konuşulanlara göre Far Cry 7, serinin ilk kez büyük çapta çok oyunculu bir modla geliyor ve bu mod, oyuncuların çevrim içi olarak iş birliği yapmalarının yanında birbirleriyle rekabet etmelerine de imkân tanıyor. Önceki Far Cry oyunlarında, çok oyunculu özellikler genellikle sınırlıydı veya yalnızca belirli oyun modlarına odaklanıyordu ancak Far Cry 7’deki çok oyunculu deneyim, oyunun ana hikâyesi ve temel mekanikleriyle daha bütünleşik bir şekilde ele alınıyor. Bu da oyunculara hem tek oyunculu hem de çok oyunculu modlarla zengin bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

Yeni Far Cry’ın çıkış tarihi şu an için netleşmemiş olsa da söylentiler, Far Cry 7’nin 2025 sonbaharında çıkacağına işaret ediyor. Oyunun geliştirilme sürecine göre bu tarih daha erkene de çekilebilir. O zamana kadar çıkacak olan tüm yüksek prodüksiyonlu oyunları, performans sınırlarına takılmadan deneyimlemek istiyorsanız, “canavar”dan destek isteyebilirsiniz. Monster tarafından geliştirilen Abra, Tulpar ve Semruk oyun bilgisayarlarından dilediğinizi hemen satın alabilirsiniz.

Paylaş: