Far Cry Primal Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  19 Haziran 2020

Oyun

Serinin en iyilerinden biri olan dördüncü oyunun ardından herkes, yeni Far Cry oyununun nasıl olacağını bekliyordu. Ama geliştirici ekip Ubisoft Montreal, tüm oyun dünyasını ters köşeye yatırarak yeni oyunu, bir spin-off olarak hazırlayıp oyuncuların beğenisine sundu. Bizleri tarih öncesi zamanların Avrupa’sına götüren Far Cry Primal, kimi oyunculara hitap etmese de sunduğu sıra dışı deneyim sayesinde birçok oyuncunun da favori yapımlarından biri hâline oldu. Dunia oyun motorunun modifiye edilmiş sürümüyle hazırlanan ve oldukça güzel görünen oyunun sistem gereksinimlerine, gelin birlikte bakalım.

Bir Açık Dünya Oyunu İçin Düşük Sayılabilecek Depolama İhtiyacı

Popüler açık dünya aksiyon oyunlarını dikkate aldığınızda hemen hepsinin epey yüksek depolama alanına ihtiyaç duyduğunu görebilirsiniz. Açık dünya unsurlarına karşın 20 GB gibi düşük sayılabilecek bir depolama alanına gereksinim duyan Far Cry Primal, diskinizde yeteri kadar alan bulunmuyorsa, tercih edebileceğiniz oyunlardan biri.

Orta Düzeyde RAM’le Akıcı Oynanış Mümkün

Oyunun minimum ve önerilen sistem gereksinimleri tablolarında belirtilen RAM miktarları, seçtiğiniz çözünürlük ve grafik detay seviyesine büyük oranda örtüşüyor. Zira farklı bilgisayar konfigürasyonlarıyla gerçekleştirilen testlerde 4,1 ila 6,8 GB arası bir RAM kullanımı gözlemleniyor. Sisteminizde çoğu zaman dediğimiz gibi en azından 8 GB sistem belleğinin bulunması yararlı; Far Cry Primal oynarken de bu bellek kapasitesinin getirdiği artıları, takılmalardan uzak, akıcı oynanış şeklinde deneyimleyebilirsiniz.

Doğal Yaşam ve Bitki Örtüsü, İşlemciye Yük Bindiriyor

Tek kişilik bir oyun olsa da açık dünya formunda geliştirilmesi nedeniyle her an her yerde gerçekleşen birtakım aksiyonlara ev sahipliği yapan Far Cry Primal, tam da bu sebeple işlemciye hayli yük bindirebiliyor. Özellikle Hyper-Threading desteği olmayan bir işlemciniz varsa, karmaşık sahnelerde fps düşüşleri gözlemlemeniz doğal. Buradan hareketle önerilen sistem gereksinimleri tablosundaki işlemcileri temel almanız yerinde olur. Yapımın, Intel Core i7-4770K gibi bugün bile güçlü kabul edilen bir işlemciyi, 1080p/ultra ayarlarda %35-40 dolaylarında kullandığını ekleyelim.

Güçlü Bir Ekran Kartıyla Full HD Çözünürlükte 60 FPS Hayal Değil

Dunia oyun motoru, çok başarılı görseller yaratsa da bunun karşılığında ekran kartının gücünü sonuna kadar kullanmak isteyebiliyor. Bu noktada özellikle minimum sistem gereksinimleri tablosundaki kartların, 1080p çözünürlük için uygun olmadığını baştan belirtelim. Şayet 720p gibi bir çözünürlükte bu oyunu oynamayı düşünüyorsanız, 30-40 fps civarında kare/saniye oranı elde edebilirsiniz. Sahip olduğunuz ekran kartı NVIDIA GeForce GTX 1060 gibi bir modelse 1080p çözünürlükte ve ultra grafik ayarlarında, 60+ fps değerlerine ulaşabilirsiniz. Tabii hedefiniz 144 ya da 240 fps gibi yüksek değerlerse, daha yeni ekran kartlarına yatırım yapmanız gerekebilir.

Tarih Öncesine Ait Canavarlarla Mücadelede Canavar Hep Yanınızda

Far Cry Primal dünyasının her bir köşesi, o dönemi yansıtan tehlikelerle kaynıyor. Özellikle tarih öncesi hayvanlar, âdeta bir canavar gibi ürkütücü olabiliyor. Siz siz olun, Far Cry Primal oynarken kendi Canavar’ınızı yanınızdan eksik etmeyin. Monster’ın geliştirdiği; Abra, Tulpar ve Semruk serisi Canavar’lar, oyun seanslarınızın daha eğlenceli olmasına yardım ederken dijital dünyayı daha etkileyici şekilde deneyimlemenizi sağlar.

Minimum sistem gereksinimleri:

  • İşletim sistemi: Windows 7 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i3-550 ya da AMD Phenom II X4 955
  • Bellek: 4 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 460 1 GB ya da AMD Radeon HD 5770 1 GB
  • Depolama: 20 GB

Önerilen sistem gereksinimleri:

  • İşletim sistemi: Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i7-2600K ya da AMD FX 8350
  • Bellek: 8 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 780 3 GB ya da AMD Radeon R9 280X 3 GB
  • Depolama: 20 GB
Paylaş: