FIFA 15 Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  25 Ağustos 2019

Oyun

Futbol meraklılarının heyecanla takip ettiği FIFA serisi, bugün olduğu gibi 2010’lu yıllarda da kendi alanında büyük ses getiren yapımlarla oyuncuların karşısına çıkmıştı. Ignite oyun motoruyla geliştirilen ikinci FIFA oyunu olma özelliği taşıyan FIFA 15 de 2014 yılının en çok satan yapımları arasına yerleşmişti. Oyuncuların genel olarak beğenisini kazanan yapım, sistem gereksinimleriyle epeyce konuşulmuştu. Gelin, o yıllarda konuşulan sistem gereksinimlerinin bugünkü yansımalarını birlikte değerlendirelim.

Bugünün Koşulları İçin Bile Yüksek Sayılabilecek Depolama Alanı

Oyunlardaki animasyon verilerinin, ses ve video dosyalarının, kaplamaların ve oyun dair diğer verilerin giderek daha fazla yer kapladığı açık. FIFA 15 de altı yıl önce yayımlanan bir oyun olduğunu dikkate aldığımızda, bugünün koşulları için bile oldukça yüksek sayılabilecek bir depolama alanına, 15 GB’a ihtiyaç duyuyordu. Kendisinden üç yıl önce çıkan TES V: Skyrim’in 6 GB ve kendisinden bir yıl sonra çıkan The Witcher 3’ün 35 GB depolama alanına gereksinim duyduğunu hatırlatmak isteriz.

Sistem Belleği Miktarı Kabul Edilebilir Seviyede

Son on yıl içerisinde alınan bilgisayarların birçoğunda artık en azından 4 GB sistem belleği bulunuyor ki işletim sistemiyle birlikte diğer uygulamaların da akıcı çalışabilmesi için bu bellek miktarı bile zaman zaman yeterli gelmeyebiliyor. Bellek kullanımı konusunda tasarruflu sayılan FIFA 15, 4 GB sistem belleği bulunan bilgisayarlarda çalışabiliyor. Ama önerilen sistem gereksinimleri tablosundaki gibi 8 GB bellek varsa da fazladan belleği ucundan kıyısından kullanmaya başlıyor. Siz iyisi mi, sisteminizde minimum 8 GB bellek bulundurun.

Aynı Anda Ekranda Görülen Seyircilerin Maliyeti: Yüksek İşlemci Kullanımı

Ignite oyun motoruyla birlikte grafik açısından gelişim gösteren FIFA 15’te, önceki senelerdekine benzer şekilde karton seyirciler yoktu ve kendi modellemelerine sahip üç boyutlu seyirciler vardı. Evet, seyircilerin hareketleri çok doğal değildi ama yine de “gif” dosyasından bozma karton seyircilere kıyasla epey iyi durumdalardı. FIFA 15’te sahada gerçekleşen aksiyon, futbol topunun fiziği, seyirciler derken bilgisayardaki işlemci bayağı yoğun kullanılıyor. Hem minimum hem de önerilen sistem gereksinimleri tablolarında oldukça eski işlemciler örnek gösterilse de oyunu altıncı nesil Core i7 işlemciye sahip bilgisayarla oynadığınızda bile işlemcinin %60 oranında kullanıldığını görebilirsiniz. Bu nedenle işlemciyi güçlü tutmakta yarar var.

Güncel Ortay Düzey Ekran Kartları FIFA 15’i 60 fps’de Çalıştırır

İşlemci kullanımı noktasında tavizsiz olan FIFA 15, konu ekran kartına geldiğinde o kadar da sınırları zorlamıyor. Her ne kadar minimum ve önerilen sistem gereksinimleri tablolarında listelenen ekran kartları, teknik açıdan biraz kafa karıştırsa da bugünün ekran kartlarını göz önüne aldığımızda orta düzey kartlar, FIFA 15’i 60 fps’de rahatlıkla çalıştırabilir. Zira önerilen ekran kartlarından biri, bundan on yıl öncesinin ekran kartı NVIDIA GeForce GTX 460.

Canavar ile Yeşil Sahalarda Destan Yazmaya Hazırlanın

Eğer siz de FIFA 15 ve diğer oyunların, sistem gereksinim tabloları arasında kaybolmak istemiyor, yalnızca oyuna odaklanıp yapımların keyfini çıkarmak istiyorsanız Monster’ın geliştirdiği Abra ve Tulpar serisi oyuncu bilgisayarlarından dilediğinizi alışveriş listelerinize hemen ekleyin.

Minimum sistem gereksinimleri:

  • İşletim sistemi: Windows 7 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Q6600 Core 2 Quad
  • Bellek: 4 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 650 ya da AMD Radeon HD 5770
  • Depolama: 15 GB

Önerilen sistem gereksinimleri:

  • İşletim sistemi: Windows 8,1 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i5-2550K
  • Bellek: 8 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 460 ya da AMD Radeon HD 6870
  • Depolama: 15 GB
Paylaş: