FIFA 17 Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  8 Şubat 2019

Oyun

FIFA gibi dev bir seriyi, uzun yıllar boyunca istikrarlı şekilde sürdürmenin ne denli güç olduğunu bilen EA Sports, zaten EA bünyesine katılan DICE’ın meşhur oyun motoru Frostbite 3’ü, FIFA serisinde kullanmaya karar verdi. Bu sayede yeni oyun özelinde, hem oynanışa hem de grafiklere ve fizik etkileşimine yepyeni bir boyut kazandırılacaktı. Beklenen oldu ve FPS, yarış RPG gibi oyun türlerinde başarılı iş çıkaran oyun motoru, FIFA 17’nin yıldızını parlattı. Oyundaki bir diğer yenilik ise The Journey adlı tek kişilik senaryo moduydu ve Frostbite 3 oyun motorunun maharetleriyle senaryo modu, herkes tarafından çok sevildi. Bunca yenilik, yapımın selefinin sistem gereksinimlerinin büyük oranda değişime yol açtı. Peki, FIFA 17’nin sistem gereksinimleri nasıldı?

Fifa 17 Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 7 ve üstü (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i3-2100/AMD Phenom II X4 965
  • RAM: 8 GB
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 460/AMD Radeon R7 260
  • Gerekli Depolama Alanı: 50 GB
  • DirectX: 11

Fifa 17 Tavsiye Edilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 7 ve üstü (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i5-3550K/AMD FX 8150
  • RAM: 8 GB
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 660/AMD Radeon R9 270
  • Gerekli Depolama Alanı: 50 GB
  • DirectX: 11

50 GB Depolama Alanı, Böylesi Bir Oyun İçin Normal

Standart bir futbol oyunundan ayrılan epey yönü bulunan FIFA 17’nin içerdiği animasyon verileri, ses ve video dosyaları, hâliyle diskte çok yer kaplıyor. Önceki oyun, 15 GB’lık bir alanı yeterli bulurken FIFA 17 için 50 GB’lık bir alanın diskte ayrılması bekleniyor. Yaklaşık 40 GB olarak yayımlanan ve üzerine birçok güncelleme alan oyunun 50 GB’lık disk alanına gereksinim duyması gayet doğal.

Kabul Edilebilir Düzeyde RAM Miktarı

Dünya genelindeki Windows kullanıcılarının büyük bölümü, Windows 10’a terfi etmiş durumda ve bu işletim sisteminin 64-bit sürümü, tek başına çalışmak için dahi 2 GB RAM’e ihtiyaç duyuyor. FIFA 17’nin sistem gereksinimleri tablolarında yer alan 8 GB’lık bellek ihtiyacı, bu noktada kabul edilebilir düzeyde kalıyor, zira güncel sayılabilecek bilgisayarların birçoğunda artık en azından 8 GB RAM bulunuyor. Bu arada oyunu, Full HD (1920 x 1080 piksel) çözünürlükte çalıştırdığınızda, ortalama 6-7 GB civarı bellek kullanıldığını gözlemleyebilirsiniz.

FIFA 17 Seanslarında İşlemciniz Biraz Terleyecek

Yepyeni bir oyun motoruyla hazırlanan FIFA 17, saha ve seyirci alanlardaki gerçek zamanlı değişimlerin hesaplanması noktasında işlemciden yardım alıyor. Bu durum da işlemcinin, oyun süresi boyunca etkin kalmasına neden oluyor. Oyunun minimum sistem gereksinimleri tablosunda yer alan Intel Core i3-2100, maç esnasında %99 oranında kullanılıyor ki bu düşük seviye işlemcilerin, ekran kartlarına darboğaz oluşturacağı anlamına geliyor. Intel Core i7-6700K gibi bir işlemcinin ise %50 civarında kullanıldığını belirtelim.

Full HD Çözünürlük, Giriş Seviyesi Ekran Kartları İçin Çocuk Oyuncağı

FIFA 17, işlemciyi biraz fazla kullanan bir oyun ama giriş seviyesi ekran kartları, Full HD çözünürlükte yapımı 100+ fps gibi değerlerde rahatça çalıştırabiliyor. Bu durum, özellikle düşük konfigürasyonlu ve eski ekran kartlı bir bilgisayara sahip oyuncuları memnun ediyor. Tavsiye edilen sistem gereksinimleri tablosunda yer alan NVIDIA GeForce GTX 660 ekran kartı, oyunu Full HD çözünürlükteyken 60 kare/saniye oranına sabitleyemese de GeForce GTX 1050 gibi kartlar, 90-100 fps bandında kare üretebiliyor.

Timsah Yürüyüşü Out, Canavar Yürüşü In

Bilgisayarınızın donanım konfigürasyonunu kafaya takmadan, takımınızla başarıdan başarıya koşmak istiyor, galibiyetlerinizden sonra Canavar yürüyüşü yapmayı hedefliyorsanız, Monster’ın geliştirdiği Abra ve Tulpar serisi oyuncu bilgisayarlarından dilediğinizi edinebilirsiniz.

 

Sıkça Sorulan Sorular

  1. FIFA 17 kaç GB yer kaplıyor?

    • FIFA 17, kurulum için yaklaşık 50 GB boş alan gerektirir.
  2. FIFA 17 pc’de oynanır mı?

    • Evet, FIFA 17 PC üzerinde oynanabilir.
  3. FIFA 17 Kaç GB ekran kartı?

    • FIFA 17 için en az 1 GB VRAM’li ekran kartı önerilir.
  4. FIFA 17 Nereden Oynanır?

    • FIFA 17, Origin platformu üzerinden oynanabilir.
  5. GTX 1650 FIFA 23 kaldırır mı?

    • Evet, GTX 1650 ile FIFA 23 rahatlıkla oynanabilir.
Paylaş: