FIFA 18 Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  8 Aralık 2018

Oyun

Yenilenen futbolcu animasyonları, güçlenen atmosfer ve FIFA 17 ile oyuncuların hayatına giren The Journey adlı hikâye modunun yeni sürümüyle futbolseverleri coşturan FIFA 18, çıktığı dönemde olduğu kadar bugün de oynanıyor. Yaklaşık üç yaşında olmasına rağmen Frostbite 3 oyun motoru sayesinde hâlen iyi görünen ve karşısında saatler geçirebileceğiniz yapımın sistem gereksinimlerine gelin, birlikte bakalım.

Disklerinizde FIFA 18’e Yer Açın

Açık dünya aksiyon oyunlarının disklerde devasa yerler kaplamasına alışkınız ama anlaşılan o ki futbol oyunlarının da benzer boyutlarda yer kaplamasına alışmamız gerekecek. Zira hem FIFA serisinin hem de FIFA’nın rakibi konumundaki bazı başka oyunların disklerde işgal ettikleri alan, her yeni oyunda biraz daha artıyor. FIFA 18 de sunduğu eğlence karşılığında bilgisayarınızdan 50 GB’lık alan talep ediyor. Gerek SSD’lerin gerekse mekanik disklerin kapasitelerinin arttığı son dönemde bu talep, bizce gayet makul.

8 GB RAM Oyun İçin Yeterli

Yeni nesil oyunlarda geçerli durumlardan biri FIFA 18’de de kendini gösteriyor ve yapım, sorunsuz şekilde çalışabilmek için 8 GB sistem belleğine gereksinim duyuyor. Windows 10 altında oyunu çalıştırdığınızda 6-7 GB’lık bir bellek kullanımı oluyor. EA Sports’un 8 GB tavsiyesini siz yine de sınır olarak kabul edin ve bilgisayarınızda 8 GB’dan fazla bellek bulundurmaya çalışın.

Sistem Gereksinimleri Tablolarındaki İşlemciler Sizi Yanıltmasın

Futbolcuların fizik etkileşimi ve animasyonları, topun sahadaki durumu, seyircilerin tepkileri gibi tüm değişkenler, işlemci üzerindeki yükü artırıyor. Şayet oyunu fps kilidi olmadan oynamayı planlıyor, ekran kartınıza güveniyor ama işlemcinizin performansından tam emin olamıyorsanız, oyunun WQHD (2560 x 1440 piksel) çözünürlükte Intel Core i7-7700K’yı, %70’e kadar kullandığını belirtelim. Bu örnekten hareketle işlemcinizi güçlü tutmanızı, en azından, minimum ve önerilen sistem gereksinimlerindeki işlemcilerden güçlü bir işlemciye sahip olmanızı tavsiye ederiz. Tabii oyunu 30 veya 60 fps’ye kilitli oynayacaksanız, örnek olarak gösterilen işlemciler işinizi rahatlıkla görecektir.

Ekran Kartı Her Zamanki Gibi Belirleyici Unsur

FIFA 18, 2017 yılının sonlarında piyasaya çıkmış olsa da sistem gereksinim tablolarında belirtilen ekran kartları, çok daha evvelden kullanıcılara sunulan ürünler. Minimumu geçtik, tavsiye edilen sistem gereksinimleri tablosundaki ekran kartlarıyla bile, Full HD (1920 x 1080 piksel) çözünürlükte ve yüksek grafik detay seviyesinde, akıcılıktan taviz vermeden bir oyun deneyimi elde etmeniz güç olacaktır. GeForce GTX 670 ekran kartındaki kare düşüşleri, kale vuruşu, serbest atış gibi anlarda gözlemleniyor. Full HD ve üstü çözünürlükte kusursuz bir oyun deneyimi için NVIDIA GeForce GTX 16 ya da RTX 20 serisi bir ekran kartına veya bu kartları bulunduran oyuncu bilgisayarlarına yönelin.

Canavar ile Sahalarda Destan Yazmaya Hazırlanın

Ne olumsuz hava ve saha koşulları ne de sakatlanan futbolcularınız sizi yıldırmasın. Bu zorlu mücadelenizde yanınızda tam bir canavar var. Monster’ın geliştirdiği Abra ve Tulpar serisi oyuncu bilgisayarları, FIFA 18 başta olmak üzere her yeni nesil oyunu rahatlıkla çalıştırabiliyor, size ise oyunların tadını çıkarmak düşüyor.

 

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 7 ve üstü, DX 12 sürümü için Windows 10 64-bit
  • İşlemci: Intel Core i3-2100/AMD Phenom II X4 965, DX 12 sürümü için Intel Core i3-6300T/AMD Athlon X4 870K
  • RAM: 8 GB
  • Ekran Kartı: NVIDIA GTX 460/AMD Radeon R7 260, DX 12 sürümü için NVIDIA GTX 660/AMD Radeon RX 460
  • Gerekli Depolama Alanı: 50 GB
  • DirectX: 11

Tavsiye Edilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows XP ve üstü
  • İşlemci: Intel Core i5-3550K/AMD FX 8150, DX 12 sürümü için Intel Core i3-6300T/AMD Athlon X4 870K
  • RAM: 8 GB
  • Ekran Kartı: NVIDIA GTX 660/AMD Radeon R9 270, DX 12 sürümü için NVIDIA GTX 670/AMD Radeon R9 270X
  • Gerekli Depolama Alanı: 50 GB
  • DirectX: 12
Paylaş: