FIFA 2020 Yeni Oyun Modları ve Sistem Gereksinimleriyle Geliyor

Monster Notebook  28 Ağustos 2019

HaberlerOyun

Electronic Arts, FIFA serisini yakından takip edenlerin “Bir sonraki oyuna daha ne eklenebilir ki?” sorusunu adeta duyuyor. FIFA 2020, önceki yapımda olduğu gibi yine Frostbite oyun motoruyla geliştiriliyor. Fakat 19 Eylül 2019’da yayınlanacak oyunda bu defa “Gerçekçi Oyun Akışı” ve “Belirleyici Anlar” gibi temel futbol müsabakalarında aktif olarak değerlendirebileceğiniz hareketler ve maçların kaderini belirleyecek top fizikleri de yer alıyor. Bunlara ek olarak VOLTA FUTBOLU adında yeni bir oyun modu da yeni oyunla birlikte geliyor. Daha az kişiyle oynanan, kendine özgü teknikleri bulunan, yer yer futsal karşılaşmalarına da müsaade eden VOLTA FUTBOLU, dört ayrı modla eğlenceli vakit geçirmenizi sağlıyor.

FIFA 2020 ile yenilikler, oyun akış sistemleri ve modlarla sınırlı kalmıyor elbette ve her zaman olduğu gibi hem fizik tarafında hem de grafik cephesinde sayısız yenilik sizleri bekliyor. FIFA 2020’yi heyecanla bekliyor, oyunu takılmadan oynamayı istiyorsanız, bilgisayarınızın özelliklerinin oyun için yeterli olup olmadığını merak ediyor olabilirsiniz. Dilerseniz yapımın sistem gereksinimlerine birlikte bakalım.

Disklerde Genişçe Bir Yer Açma Vakti Geldi

Oyun için gelebilecek güncellemeler, yüklenebilecek ekstra modlar gibi senaryolar da gözetilerek oyun için minimum 50 GB disk alanının ayrılması öneriliyor. Tavsiyemiz, oyunu -varsa- bilgisayarınızdaki SSD’ye yüklemeniz ve dakikalar alması muhtemel yükleme sürelerini en aza indirmeniz.

Bilgisayar Oyunlarında RAM’in Fazlası Olmaz

Oyunlarla haşır neşirseniz, bilgisayarınızdaki RAM miktarının yüksek olması gerektiğini zaten biliyorsunuzdur. Aksiyon ve açık dünya oyunlarına kıyasla daha az RAM kullanması beklenen futbol oyunları da bir süredir en az 8 GB RAM’e ihtiyaç duyuyor. Oyunun hem minimum hem de önerilen sistem gereksinimleri tablosunda da 8 GB RAM görünüyor. Eğer bundan daha düşük miktarda sistem belleğiniz varsa ve FIFA 2020’yi sorunsuz şekilde oynamayı düşünüyorsanız, bilgisayarınızın RAM’ini artırmalısınız.

Çift Çekirdekli veya Dört Çekirdekli İşlemci Gayet Yeterli

Her ne kadar FIFA geliştiricileri her yeni sürümde gelişmiş fiziklerden, oyuncu etkileşimlerinden ve top hareket gerçekçiliğinden bahsetse de karşımızda işlemci çekirdeklerini her saniye %100 kullanan bir oyun yok. Bu durum, oyunun sistem gereksinimleri tablosuna da yansıyor tabii. Yapımın minimum sistem gereksinimleri tablosunda AMD Phenom II X4 965 ya da Intel Core i3-2100 ve dengi işlemciler yer alıyor. Önerilen sistem gereksinimleri tablosunda ise AMD FX 8150 ya da Intel i5-3550 ve dengi işlemciler var.

FIFA 2020 İçin Eski Ekran Kartlarını Emekli Etme Vakti

RAM ve işlemci tarafında mütevazı davranan FIFA 2020, ekran kartı tarafında geçen seneki yapıma oranla daha yüksek performanslı ekran kartlarıyla akıcı çalışacağını, en azından sistem gereksinimleri tablosuyla ilan ediyor. Oyunu sorunsuz oynayabilmeniz için en az 2 GB bellekli AMD Radeon HD 7850 ya da NVIDIA GTX 660 ve dengi ekran kartları gerekli. Önerilen sistem gereksinimleri tablosundaki ekran kartları ise AMD Radeon R9 270X ya da NVIDIA GTX 670 ve dengi çözümler. Eğer oyunu 2K ve 4K gibi yüksek çözünürlüklerde oynamayı planlıyorsanız, daha yüksek performans gösteren ekran kartlarını veya bu ekran kartlarını barındıran oyuncu bilgisayarlarını edinmelisiniz.

Monster ile Sahalarda Şov Yapma Sırası Sizde

Konu yüksek performanslı oyuncu bilgisayarlarından açılmışken Monster’ın Abra serisi oyuncu bilgisayarlarına değinmeden olmaz. FIFA 2020 başta olmak üzere birçok oyunu Full HD çözünürlükte, akıcı biçimde oynayabilmenizi mümkün kılan seri içerisindeki başarılı modellerden Abra A5 V15.1 15.6″ Oyun Bilgisayarı, sahip olduğu donanım özellikleriyle beklentilerinizi rahatlıkla karşılıyor. Dokuzuncu nesil Intel Core i5-9300H işlemci, 4 GB bellekli NVIDIA GTX 1650 ekran kartı, 8 GB RAM, 256 GB SSD gibi temel donanım bileşenleriyle güncel oyunlara meydan okuyan model, mat IPS yapısındaki Full HD çözünürlüklü ekranı ve RGB dört bölge aydınlatmalı klavyesiyle oyunlardaki en iyi yardımcınız hâline geliyor.

Yerel maçlarda ve online karşılaşmalarda daima kazanmayı istiyorsanız, Monster’ın geliştirdiği oyun bilgisayarlarını inceleyin ve size uygun modeli satın alın. Zira FIFA 2020’nin çıkmasına çok az bir zaman kaldı.

Paylaş: