FIFA 2020’nin En Zeki 10 Futbolcusuna Gelin Birlikte Bakalım

Monster Notebook  26 Nisan 2020

Oyun

Futbolcuların bireysel yeteneklerinin, takımın maç sonunda elde ettiği skoru etkilemesi kadar doğal bir şey yok. Fakat, karşılaşmayı tek kişilik gösteriye dönüştürmek, bireysel yeteneklerin tatsız sonuçlar doğurmasına neden olabiliyor. Halbuki FIFA 20 oynarken değerlendirebileceğimiz istatistikler var. Pas yeteneği ve görüş gibi değişkenleri göz önüne alarak hazırladığımız “En Zeki 10 Futbolcu” listesinde kimler varmış, gelin birlikte bakalım.

Lionel Messi (FC Barcelona)

Sahip olduğu teknik becerilerle listenin ilk sırasında yer alan Lionel Messi, EA’in resmî web sitesindeki rating listesinde de 94 puanla başı çekiyor.

Neymar Jr. (Paris Saint-Germain)

92 puanlık genel skoruyla öne çıkan Neymar Junior, takım arkadaşlarının saha içerisindeki yerlerini kısa sürede tespit ederek takım oyununu başarıyla uyguluyor.

Eden Hazard (Real Madrid)

1991 doğumlu Belçikalı yıldız oyuncu, FIFA 20’nin en zeki oyuncuları listesinde üçüncü sırada bulunuyor.

Kevin De Bruyne (Manchester City)

Hazard gibi 1991 doğumlu olan ve yaşının avantajlarını sahada da gösteren Kevin De Bruyne, 91 puanlık genel skoruyla listede kendine yer buluyor.

Luka Modrić (Real Madrid)

Hem kendi takımında hem de Hırvatistan millî takımında oynayan, orta sahada top koşturan ve 34 yaşında olan deneyimli oyuncu Luka Modrić, strateji kurma ve uygulama noktasında tecrübelerinden yararlanıyor.

Toni Kroos (Real Madrid)

Real Madrid’in en güçlü isimlerinden biri olan Toni Kroos, Modrić gibi orta sahada oynuyor ve Almanya’nın yetiştirdiği zeki ve etkili futbolcular arasında yer alıyor.

Christian Eriksen (Inter)

FIFA 20’de Tottenham Hotspur takımında görünse de kısa süre önce Inter tarafından transfer edilen ve sözleşmesi 2024 yılına kadar sürecek olan yıldız futbolcu, 88 puanlık genel skoruyla listenin yedinci sırasına yerleşiyor.

David Silva (Manchester City)

İlerlemiş yaşına rağmen sahip olduğu teknik beceriler ve futbol zekâsı sayesinde daima ilk 11’e girmeyi başaran Silva, FIFA 20 rating listesine, Eriksen gibi 88 puanla dâhil oluyor.

Andrés Iniesta (Vissel Kobe)

Yeşil sahaların tecrübeli isimlerinden olan Andrés Iniesta, maçlarda işini asla şansa bırakmayan bir yapıya sahip. Fiziksel kabiliyetlerini akılcı taktiklerle destekleyerek hem gerçekte hem de FIFA dünyasında harikalar yaratıyor.

Mesut Özil (Arsenal)

FIFA serisinin vazgeçilmez futbolcularından Mesut Özil, futbol maçlarındaki becerilerini FIFA 20’de de gösteriyor. Saha hâkimiyetiyle dikkat çeken oyuncu, Iniesta gibi ilk 100 listesinde yer alamasa da 83 puanlık skoruyla alanındaki uzmanlığını kanıtlıyor.

Paylaş: