FIFA 2021’in En İyi 10 Defans Oyuncusu

Monster Notebook  27 Eylül 2021

Oyun

FIFA 21’i ince taktiklerle oynuyorsanız defans oyuncularını dikkatle takip etmeniz şart. Maçın sonucunu büyük oranda etkileyecek olan defans oyuncularının reytingleri ise onların transfer süreçlerini belirliyor. Eğer siz de güncel reyting değerleri çerçevesinde hangi oyuncuların en iyi defans oyuncusu olduğunu merak ediyorsanız listemize göz atabilirsiniz. Unutmadan ekleyelim, listedeki tüm oyuncular stoper mevkiinde görev alıyor.

  1. Virgil van Dijk (91)

1,93’lük boyuyla Liverpool’un gözbebeği olan 30 yaşındaki Virgil van Dijk, hâlihazırda dünyanın en başarılı defans oyuncularından biri olarak değerlendiriliyor. Oyuncunun, FIFA 21’de en yüksek defans reytingine sahip olması tesadüf değil. Fiziksel gücünü oyuna yansıtan, uzun boyunun avantajını ise rakip takım oyuncularını engellemek için kullanan Virgil van Dijk, daha uzun yıllar en iyi stoper unvanını koruyacak gibi görünüyor.

  1. Giorgio Chiellini (90)

Juventus’ta top koşturan ve karşı takım oyuncularını yaptığı etkili savunmalarla bezdirebilen 1,87’lik Giorgio Chiellini, 36 yaşına gelmiş olmasına rağmen performansını korumayı başarıyor. Maçlarda stoper olarak görev alsa da gerekli olduğunda mevki değiştirerek hünerlerini farklı alanlarda konuşturmayı sürdüren oyuncu, FIFA 21’in defans konusundaki yıldızlarından biri.

  1. Kalidou Koulibaly (89)

1,95’lik boyuyla sahada aşılması gereken dev bir duvara dönüşen Kalidou Koulibaly, hem SSC Napoli’de hem de Senegal millî takımında etkili şekilde savunma yapıyor. Kendi mevkiinde oynattığınızda yeteneklerini rahatlıkla sergileyen oyuncuya, özellikle zorlu karşılaşmalarda takımınızda yer verebilirsiniz.

  1. Mats Hummels (89)

Borussia Dortmund’un başarılı stoperi Mats Hummels, 1,91’lik boyuyla rakip takım oyuncularını genellikle soğuk soğuk terletiyor. FIFA 21 istatistiklerine de yansıyan defans kabiliyetini her fırsatta sergileyen oyuncu, çoğu oyun tutkununun gözden kaçırabildiği güçlü stoperler arasında.

  1. Aymeric Laporte (88)

Listenin en genç oyuncularından biri olan 1,91 m boyundaki Aymeric Jean Louis Gérard Alphonse Laporte, Manchester City’de ve İspanya millî takımında defans pozisyonunda oynuyor. 27 yaşın verdiği enerjiyi sahaya rahatça aktaran oyuncu, FIFA 21’in şüphesiz en sevilen defans oyuncularından.

  1. Sergio Ramos (88)

35 yaşında ve 1,84 m boyunda olan Sergio Ramos, Paris Saint-Germain’in en kıymetli futbolcularından biri. Şu sıralar gerçek hayatta Messi’nin kendi takımına gelmesinin şaşkınlığını yaşayıp spor haberlerine konu olsa da FIFA 21 dünyasında rakip takım oyuncularına sahayı dar etmeyi sürdürüyor. Takımınızın defans oyuncusu konusunda sorunları varsa Sergio Ramos’tan destek alabilirsiniz.

  1. Clément Lenglet (87)

Barcelona ve Fransa millî takımında defans tarafında görev alan 26 yaşındaki Clément Lenglet, adını ilerleyen yıllarda daha fazla duymamız muhtemel oyuncular içerisinde yer alıyor. Kariyeri başarılarla dolu 1,86’lık stoperin FIFA 21’deki reytinginin yükselmesine kesin gözüyle bakılıyor.

  1. Diego Godín (87)

İtalya’nın Sardinya Adası’na ait bir futbol takımı olan Cagliari’nin kadrosunda bulunan Diego Godín, merkez savunma mevkiinin hakkını veriyor. Gerçek hayattaki top kullanımı ve defans becerilerinin aynen aktarıldığı FIFA 21’de de en iyi defans oyuncuları arasına yerleşen 1,87’lik oyuncu, sizin de favoriniz olabilir.

  1. Leonardo Bonucci (87)

Juventus forması giyen 34 yaşındaki Leonardo Bonucci, kendi takımının yanı sıra İtalya millî takımında da defans mevkiinde sahaya çıkıyor. 1,90’lık boyuyla listedeki diğer isimlerden geri kalmayan oyuncu, FIFA 21 takipçilerinin savunma için sıklıkla tercih ettikleri futbolculardan biri.

  1. Marquinhos (87)

Paris Saint-Germain’in genç yıldızlarından Marquinhos lakaplı Marcos Aoás Corrêa, listenin son sırasında kendine yer buluyor. 27 yaşındaki futbolcu, 1,83’lük boyuyla listenin en kısası. Gelecek vadeden oyunculuğu ve savunma konusundaki performansıyla rakiplerine taş çıkaran Marquinhos’un adını, defans konusunda daha çok duymamız muhtemel.

 

Paylaş: