FIFA 2021’in En İyi 10 Kalecisi

Monster Notebook  18 Temmuz 2021

Oyun

Konsolda da PC’de de oynasanız, FIFA 21’de yetenekleriniz kadar takımınızı nasıl kurduğunuz ve hangi oyunculara yer verdiğiniz de büyük önem taşıyor. Takımınızın galibiyetten galibiyete koşarken kalecilerinizin de kalelerinde devleşmelerini istiyorsanız oyundaki en iyi kalecileri tercih etmeniz gerekli. Gelin, FIFA 21’in yıldız konumundaki kalecilerinden bazılarına, reytinglerine göre kısaca göz atalım.

  1. Jan Oblak – Atlético Madrid (91)

La Liga’nın başarılı takımlarından Atlético Madrid’de görev alan Sloven asıllı millî futbolcu Jan Oblak, 91 puanlık reytingi ile listemizin ilk sırasında bulunuyor. Oyun serisinin önceki yapımında da yüksek puanıyla dikkat çeken Oblak, FIFA 21 tutkunlarının gözdelerinden.

  1. Alisson Ramses Becker – Liverpool (90)

Brezilya’nın yetiştirdiği en önemli kalecilerden biri olarak değerlendirilen ve bunu FIFA 21’deki reyting değeriyle de gösteren Alisson, Premier League’in önemli takımlarından Liverpool’da forma giyiyor. 90 puanlık reytingi ile listenin ikinci sırasında kendine yer bulan oyuncu, konumlandırıldığı takımı âdeta canlandırmasıyla tanınıyor.

  1. Marc-André ter Stegen – Barcelona (90)

Yine La Liga’nın önemli takımlarından Barcelona’da kalecilik yapan 29 yaşındaki Marc-André ter Stegen, üstün refleksleriyle ve elbette 90 puanlık reyting puanıyla FIFA 21’in şüphesiz en iyi kalecileri arasına katılıyor.

  1. Thibaut Nicolas Marc Courtois – Real Madrid (89)

Belçika asıllı millî kaleci, La Liga’nın bir başka yıldız takımı Real Madrid’in kalesini koruyor. 2 metrelik boyuyla yüksek toplara rahatça çıkabilen ve FIFA 21’de kalenizin geçilmez olmasını sağlayan oyuncu, 89 puanlık reytingi ile listenin dört numarası olmayı başarıyor.

  1. Manuel Neuer – Bayern Munich (89)

Kimilerine göre abartılan kimilerine göreyse gelmiş geçmiş en iyi birkaç kaleciden biri olan Manuel Neuer, tartışmasız olarak FIFA 21’e imzasını atan kalecilerden. Yalnızca top kurtarıcılığı bakımından değil, aynı zamanda takım arkadaşlarına etkili paslar verebilmesiyle de fark yaratan Neuer, Bayern Munich’in gözbebeği.

  1. Ederson Santana de Moraes – Manchester City (88)

Listenin en genç kalecilerinden biri olurken diğer isimlerden pek de geri kalmayan 27 yaşındaki Ederson, Premier League’in dev isimlerinden Manchester City’deki maharetlerini, FIFA 21’de de sergiliyor. Yüksek pas yüzdesi, üstün refleksleri ve topa çıkma becerileri, onu en tercih edilebilir kalecilerden biri yapıyor.

  1. Samir Handanović – Inter Milan (88)

Jan Oblak ile birlikte listemizdeki ikinci Sloven olan deneyimli kaleci Samir Handanović, Serie A takımlarından Inter Milan’da görev alıyor. Ederson ile aynı reytinge sahip olsa da Handanović’i, Ederson’dan ayıran birçok özelliği var. Bu da kaleciyi, FIFA 21’in favori kalecilerinden birine dönüştürüyor.

  1. Keylor Navas – Paris Saint-Germain (87)

34 yaşındaki Kosta Rikalı kaleci, Ligue 1’in önemli takımlarından Paris Saint-Germain’in kalesini savunuyor. Önceki takımı Real Madrid’deyken de harikalar yarattığı için ismi dünya çapında bilinir hâle gelen Navas, FIFA 21’de 87 puanlık reytingiyle listenin sekizinci sırasına yerleşiyor.

  1. Hugo Lloris – Tottenham Hotspur (87)

87 puanla Navas’la aynı reytinge ulaşan Hugo Lloris, Premier League’in dev takımlarından Tottenham Hotspur’da forma giyiyor. 34 yaşındaki kaleci, ileri seviye refleksleri ile FIFA 21’deki takımınıza nefes aldırıyor.

  1. Wojciech Szczęsny – Juventus (87)

Polonyalı millî kaleci Wojciech Tomasz Szczęsny, Juventus’ta boy gösteriyor. 1,95 metrelik boyuyla kalesini başarıyla savunurken uzun süre devam eden yedek oyunculuğunun acısını yüksek hızı ve takım arkadaşlarına verdiği etkili paslarla çıkaran 31 yaşındaki kaleci; 87 puanlık reytingine karşın Navas ve Lloris’ten bazı yönleriyle geride kalmaktan kaçamıyor.

Paylaş: