FIFA 2021’in En İyi 10 Orta Saha Oyuncusu

Monster Notebook  29 Ekim 2021

Oyun

FIFA 21’deki karşılaşmaların kaderini belirleyen en önemli faktörlerden biri, maçlarda seçeceğiniz orta saha oyuncularının hangi futbolculardan oluştuğudur. Transfer sürecinde karşınıza çıkan oyuncu seçeneklerinden hangisine yöneleceğiniz, takımınızın gücü ve alacağınız galibiyetleri de doğrudan etkileyecektir. Bu nedenle güncel reyting listelerini düzenli kontrol ederek kadronuzu futbolcu reytingleri çerçevesinde hazırlamalısınız. EA’in oyunculara sunduğu dev listedeki ayrıntılara boğulmak istemiyorsanız ve orta saha için ilk 10’da kimlerin olduğunu merak ediyorsanız bu yazı tam size göre! Gelin, FIFA 2021’in en iyi 10 orta saha oyuncusu kimlermiş, kısaca birlikte göz atalım.

  1. Kevin De Bruyne-Orta Saha (91)

1991 doğumlu olan başarılı futbolcu, hâlihazırda Manchester City forması giyiyor. Kanat ve ofansif orta sahada harikalar yaratan Belçikalı oyuncu, aynı zamanda Belçika millî futbol takımında da aynı pozisyonda görev alıyor. Orta saha reytinglerinin zirvesinde bulunan De Bruyne, FIFA 21’de tercih edebileceğiniz en önemli isimlerden biri.

  1. Carlos Henrique Casemiro-Defansif Orta Saha (89)

Futbol dünyasına sayısız yıldız kazandıran Brezilya’nın bir başka armağanı olan Casemiro, Real Madrid’de oynuyor. Defansif orta saha oyunuyla rakip takım oyuncularına çoğu zaman göz açtırmayan, atak kestiği gibi topları da rakiplerin ayaklarından alan Casemiro, 29 yaşın getirdiği enerjiyi ideal şekilde kullanıyor.

  1. Joshua Kimmich-Defansif Orta Saha (88)

Listenin en genç isimleri arasında yer alan 1995 doğumlu Alman millî futbolcu Kimmich, Bayern Münih’te, defansif orta saha pozisyonunda oynuyor. Bundan yıllar önce bir yıldız olacağına kesin gözüyle bakılan ve bu tahmini yapanların yüzünü kara çıkarmayan oyuncu, boy ve kilo avantajını kıvrak zekâsıyla birleştirerek maçlara yansıtıyor.

  1. Toni Kroos-Orta Saha (88)

Bir başka Alman millî futbolcu Toni Kroos da orta sahanın en etkili oyuncuları içerisinde bulunuyor. Real Madrid’de görev alan ve maçlarda sahaya hükmeden Kroos, yeteneklerini iyice keşfettiğinizde FIFA 21’de rakiplerinize karşı şov yapmanıza yardım edebilir.

  1. N’Golo Kanté-Defansif Orta Saha (88)

Rakip takım oyuncularını bezdirecek kadar enerjik olması ve fiziksel özelliklerini her maçta avantaj olarak kullanabilmesi, Fransız millî futbolcu Kanté’yi değerli kılıyor. Şu an Chelsea forması giyen ve dâhil olduğu her takıma güç kazandıran oyuncu, şüphesiz FIFA 21’in de en değerlilerinden.

  1. Luka Modrić-Orta Saha (87)

Deneyimli olduğu kadar hırslı da olmayı başaran Hırvat futbolcu, hem Hırvat millî takımında hem de Real Madrid’de orta saha pozisyonunda görev alıyor. Kendisinden genç olan oyunculara karşı zaman zaman istediği gibi manevra yapamasa da yılların getirdiği bilgi birikimini sahalara rahatlıkla taşıyabiliyor.

  1. Bruno Fernandes-Ofansif Orta Saha (87)

Âdeta ofansif orta sahada oynamak için yaratılan Bruno Fernandes, 26 yaşında, 69 kilo ve tüm parametreleri daima lehine kullanmayı başarıyor. Portekiz millî takımında ve Manchester United’da top koşturan oyuncunun beklenmedik anlarda rakip takım oyuncularını şaşkına çevirme potansiyeli var.

  1. Fábio Tavares-Defansif Orta Saha (87)

Listedeki bir diğer Brezilyalı futbolcu olan Fabinho, Liverpool ve Brezilya millî takımının defansif orta saha neferlerinden biri. Uzun boyunu hava toplarını kesip takımındaki güçlü pasörlere devretmek için kullandığı gibi sahadaki pozisyonuna göre daha farklı senaryolara da dâhil olabilen oyuncu, FIFA 21’de alacağınız sürpriz skorların yolunu açabilir.

  1. Sergio Busquets-Defansif Orta Saha (87)

Listedeki kıdemli isimlerden İspanyol millî futbolcu Sergio Busquets, babasından geçen futbolcu genlerini yıllardır sahada gösteriyor. Barcelona’nın yanı sıra İspanya millî futbol takımında da defansif orta saha oyuncusu olarak görev alan Busquets, reytingi en yüksek futbolculardan.

  1. Thomas Müller-Ofansif Orta Saha (86)

Başarılı bir futbolcu olmasının yanı sıra yazdığı kitaplarla da adından söz ettiren Thomas Müller, çok yönlü kişiliğini, ofansif orta sahada çok yönlü oyunculuk şeklinde sergiliyor. 31 yaşındaki oyuncu, Bayern Münih kadrosunun orta saha ve forvet pozisyonlarındaki vazgeçilmezi.

Paylaş: