FIFA 23: En İyi Genç Kaleciler

Monster Notebook  6 Temmuz 2023

Oyun

Electronic Arts’ın, adında FIFA kısaltması kullandığı son futbol oyunu FIFA 23, Xbox Game Pass’e gelmesi neticesinde oyuncu kitlesini son dönemde daha da artırmış durumda. O hâlde, FIFA’nın Kariyer Modu’na yeni başlayan oyuncuların da işine yarayabilecek “FIFA 23: En İyi Genç Kaleciler” listesine hemen başlayalım.

1. Gianluigi Donnarumma

gianluigi-donnarumma-italia

1999 doğumlu İtalyan file bekçisi, listenin ilk sırasına 88 puanlık genel skoru ve 92 puanlık potansiyeliyle yerleşiyor. Hem İtalyan millî futbol takımı için hem de Paris Saint-German FC için kalecilik yapan futbolcu, 1,96’lık boyuyla rakip takımın oyuncularına zorlu anlar yaşatıyor.

2. Diogo Costa

Diogo-Costa

Tam adı Diogo Meireles da Costa olan Portekizli futbolcu, listeye 82 puanlık genel skoru ve 87 puanlık potansiyeliyle iki numaradan giriş yapıyor. Donnarumma ile aynı yıl doğan Costa, Portekiz millî futbol takımının yanı sıra FC Porto’da fileleri savunuyor.

3. Alban Lafont

Alban Lafont

1999, Burkina Faso doğumlu Alban Marc Lafont, listenin üçüncü sırasında genel skorunun 80, potansiyel puanının ise 85 olmasıyla dâhil oluyor. Fransa millî futbol takımı ve FC Nantes takımında kale bekçiliğini üstlenen oyuncu, 1,96 metrelik boya sahip.

4. Giorgi Mamardashvili

Giorgi Mamardashvili

2000 doğumlu Gürcü futbolcu, 79 puanlık genel skora ve 85 puanlık potansiyelle listede boy gösteriyor. La Liga futbol kulüplerinden Valencia’da ve Gürcistan millî futbol takımında kalesini koruyan Mamardashvili, 1,99’luk boyuyla listedeki en uzun kaleciler arasında yer alıyor.

5. Luis Maximiano

Luis Maximiano

Tam adı Luís Manuel Arantes Maximiano olan 1999, Portekiz doğumlu profesyonel futbolcu, 78 puanlık genel skoru ve 84 puanlık potansiyeliyle listede dördüncü oluyor. 2022’den bu yana SS Lazio’nun file bekçiliğini yapan ve 1,9 metrelik boya sahip kalecinin, gelecekte potansiyeline ulaşacağı öngörülüyor.

6. Illan Meslier

Illan Meslier

Tam adı Illan Stéphane Meslier olan 2000, Fransa doğumlu kaleci, 76 puanlık genel skorunun yanı sıra 83 puanlık potansiyeliyle listemizde altıncı sırada bulunuyor. 1,97 metrelik boya sahip file bekçisinin geleceğinin epey parlak olduğu düşünülüyor.

7. Maarten Vandevoordt

Maarten Vandevoordt

Hazırladığımız listenin en genç iki kalecisinden biri olan 2002 doğumlu Maarten Vandevoordt, 74 puanlık genel skoru ve 84 puanlık potansiyel skoruyla listenin yedinci sırasına yerleşiyor. Vandevoordt, Belçika Birinci Lig A kulüplerinden KRC Genk’te ve Belçika 21 yaş altı millî futbol takımında kalecilik yapıyor.

8. Gavin Bazunu

Gavin Bazunu

Listenin en genç bir başka futbolcusu 2002 doğumlu, İrlandalı Gavin Bazunu. 71 puanlık genel skora ve 85 puanlık potansiyelle listeye girmeye hak kazanan genç yetenek, İrlanda Cumhuriyeti millî takımında forma giyerken Southampton FC’nin de kalesini koruyor.

Paylaş: