FIFA 23 Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  31 Ekim 2022

Oyun

Video oyunlarıyla ilgili olmayan yüz binlerce insanın bile her yıl yenisini bekleyecek kadar çok sevdiği, futbol ve video oyunlarıyla arası iyi olanların ise her yeni sürümüyle, yere göğe sığdıramadıkları FIFA serisinin gerçek anlamıyla son oyunu FIFA 23, PC için yayımlandı. Electronic Arts ile FIFA’nın yıllar boyunca devam eden ortaklığının sonlanması nedeniyle final yapan futbol oyunu serisi, bundan sonra EA cephesinin alacağı karar sonucunda farklı bir isimle yoluna devam edecek. Federasyon olan FIFA ise anlaşmaya varacağı bir başka oyun geliştiricisi ile FIFA adlı futbol oyunu serisini sürdürmeye çalışacak. Siz de bu serinin müdavimiyseniz, yeni oyunun bilgisayar tarafındaki sistem gereksinimlerini öğrenmek isteyebilirsiniz.

En Azından 64-bit Windows 10 İşletim Sistemi Şart

Windows 10 öncesi işletim sistemleriyle ilişkisini FIFA 22’den itibaren kesen FIFA serisinin yeni oyunu da doğal olarak 64-bit Windows 10 işletim sistemi üzerinde çalışabiliyor. Minimum ve önerilen sistem gereksinimleri tablolarında yalnızca Windows 10 belirtilmiş olsa da oyun Windows 11’de de sorunsuz şekilde oynanabiliyor.

Minimum Sistem Gereksinimlerindeki İşlemciler, Sizi Biraz Üzebilir

PC platformuna, yeni nesil versiyonunu çıkarmamaya âdeta yemin eden EA, bu sene belki de serinin sonlanmasının şerefine oyunun PlayStation 5 ve Xbox Series X/S konsollarındaki “next gen” sürümünü PC’ye çıkardı. Bunun, animasyon zenginliği başta olmak üzere pek çok açıdan pozitif yanı bulunsa da sistem gereksinimi cephesine getirdiği de ekstra yükler de var. Bunun ilk izleri, işlemci tarafında görülüyor. Maç karşılaşması esnasında kamera, seyircileri gösterdiği her an işlemci etkinliği artıyor ve bu yükün altında, altı çekirdekli işlemciler bile %40 civarında çalışıyor. Kısacası, Core i5-6600K gibi HT özelliği bulunmayan dört çekirdekli bir işlemciniz varsa, yoğun işlemci yükü sebebiyle biraz canınız sıkılabilir.

Yeterince Sistem Belleğiniz Varsa Haberler İyi

Hemen her sistem gereksinimleri yazısında özellikle vurguladığımız gibi artık 8 GB, sistem belleği için sınır bir değeri temsil ediyor. İşletim sistemleri ve arka plan uygulamaları, bu belleğin yarısından fazlasını tek hamlede kullanırken oyunlar devreye girdiğinde 8 gigabaytın tamamı dolabiliyor. Electronic Arts da bunun farkında olacak ki önerilen sistem gereksinimleri tablosuna artık 12 GB bellek ibaresini ekliyor. Sisteminizde 12 GB ve üzeri bellek varsa, beklenmedik takılmalar olmaksızın FIFA 23’ü akıcı biçimde deneyimleyebilirsiniz.

Güçsüz Ekran Kartlarıyla Oynarken Kamera Sahada Olduğu Sürece Sorun Yok

Az önce oyunun next gen sürümünün PC’ye getirildiğini ve bunun işlemciye ekstra yük olarak yansıdığından söz etmiştik. Bundan çok daha fazla bir yük, ekran kartının sırtına biniyor ve minimum sistem gereksinimleri tablosunda yer verilen GeForce GTX 1050 Ti, ara sahneler ekrana yansırken Full HD (1080p) çözünürlükte 15+ fps’ler sunabiliyor. Grafik detay seviyesinden bağımsız olarak düşük seyreden fps değerleri, neyse ki kamera sahayı gösterirken 50+ fps’ye çıkıyor. Eğer keyifli bir oyun deneyimi hedefliyorsanız, en azından önerilenler tablosundaki ekran kartlarından birine sahip olmanız gerekebilir.

FIFA 22’nin İki Katı Depolama Ayırmanız Gerekli

FIFA 23 özelinde next gen’in artılarını saymakla bitiremeyiz ama eksi yönlerinden birinin de devasa depolama alanına gereksinim duyduğunu eklememiz şart. FIFA 22 için belirtilen 50 GB depolama alanını bu sene tam ikiyle çarpan EA, FIFA 23’ün kurulumu için 100 GB alan ayırmanız gerektiğini ifade ediyor.

Canavar ile Seyircilere Meksika Dalgası Yaptırmaya Başlayın

Arkasına aldığı 12. nesil Intel işlemciler ve NVIDIA GeForce RTX 30 serisi ekran kartlarıyla yeni nesil tüm oyunları dize getiren Monster Notebook imzalı; Abra, Tulpar ve Semruk serisi oyuncu bilgisayarları, FIFA 23’ü de fps hesabı yapmadan oynamanızı sağlıyor. Muhteşem bir futbol tecrübesi için siz de “canavar”ınızı seçin ve seyircilere Meksika Dalgası yaptırmaya başlayın.

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i5-6600K ya da AMD Ryzen 1600
  • Bellek: 8 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4 GB ya da AMD Radeon RX 570 4 GB
  • Depolama: 100 GB

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i7-6700 ya da AMD Ryzen 7 2700X
  • Bellek: 12 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1660 6 GB ya da AMD Radeon RX 5600 XT 6 GB
  • Depolama: 100 GB
Paylaş: