FIFA 23’te En İyi 10 Futbolcu Listesi

Monster Notebook  2 Ocak 2023

Oyun

Gerçek dünyadaki futbola 2022 FIFA Dünya Kupası, sanal dünyadaki futbola ise FIFA 23 damga vururken futbolcu reytingleri de yerinde durmuyor ve FIFA 23 özelinde sıralamalar değişmeyi sürdürüyor. Dilerseniz sözü fazla uzatmayalım ve reyting sıralamasına göre FIFA 23’teki en iyi 10 futbolcuya göz atalım.

1. Karim Benzema (91)

benzema-fifa-23

La Liga’nın önemli takımlarından Real Madrid’de ve Fransa millî futbol takımında oynayan 35 yaşındaki forvet, yaşadığı sakatlık nedeniyle 2022 FIFA Dünya Kupası’na katılamamış olsa da FIFA 23 reyting listesinin bir numarasında yer alıyor.

2. Robert Lewandowski (91)

2022 FIFA Dünya Kupası’nda attığı gollerle adından söz ettiren ve Polonya millî futbol takımının en önemli isimlerinden biri olarak kabul edilen 34 yaşındaki futbolcu, FC Barcelona’nın da yıldızlarından.

3. Kylian Mbappé (91)

mbappe

Futbol oyuncuları için zaman zaman söylenen “golcü futbolcu” ifadesinin hakkını sonuna kadar veren Kylian Sanmi Mbappé, FIFA 23 reyting listesinin üçüncü sırasında yer alsa da yazının hazırlandığı dönem itibarıyla 2022 FIFA Dünya Kupası’nda kendisinin 5 golü bulunuyor. Paris Saint-Germain’de forma giyen futbolcu, Paris millî futbol takımında oynuyor.

4. Kevin De Bruyne (91)

Kevin De Bruyne

Belçika millî takımına destek verirken Premier League’in başarılı ekiplerinden Manchester City’de oynayan Kevin De Bruyne, kanat ve ofansif orta sahada görev üstleniyor. 31 yaşındaki yıldız futbolcu, FIFA 23’ün reyting sıralamasında dördüncülüğü alıyor.

5. Lionel Messi (91)

messi

Sevenleri tarafından Leo Messi olarak anılan ve yaşayan en önemli futbolcular arasında gösterilen Lionel Andrés Messi Cuccittini, Arjantin millî futbol takımına 2022 FIFA Dünya Kupası çerçevesinde kazandırdığı gollerle yıldızlığını tescilliyor. Hâlihazırda Paris Saint-Germain FC’de oynayan ve sözleşmesinin sonlanmasıyla futbolu bırakacağını açıklayan Messi’nin şimdiden efsane mertebesine yükseldiği konusunda kimsenin şüphesi bulunmuyor.

6. Muhammed Salah (90)

salah

Liverpool’un en önemli oyuncuları içinde boy gösteren Muhammed Salah Hamid Mahrus Gali, aynı zamanda Mısır millî futbol takımı kadrosunda kendine yer buluyor. FIFA 23 reyting listesinin ilk sıralarındaki diğer isimlere göre daha genç olmasına karşın en az onlar kadar popüler olan Salah’ın gelecekte daha parlak bir isim olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

7. Virgil van Dijk (90)

van dijk

Muhammed Salah ile aynı takımda rakiplerine karşı mücadele eden başarılı stoper Virgil van Dijk, Hollanda millî futbol takımını ileriye taşıyan futbolcuların başında geliyor. 1,95’lik oyuncu, uzun boyunun avantajını özellikle kafa toplarında başarıyla kullanırken çevikliği sayesinde dünyanın en güçlü defansları arasına adını yazdırıyor.

8. Cristiano Ronaldo (90)

ronaldo

Yalnızca memleketi Portekiz’in değil futbol tutkunlarının da gözbebeği olan Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, hem başarılı futbolculuğu hem de hayırseverliğiyle takdir topluyor. Futbol kariyerinin sonlarına yaklaşan ve 2022 FIFA Dünya Kupası’nda Portekiz millî futbol takımında mücadele edip gol atmayı sürdüren Ronaldo, FIFA 23 reyting listesinin sekizinci sırasındaki yerini koruyor.

9. Thibaut Courtois (90)

Courtois

FIFA 23 reyting listesinin ilk 10’unda yer alan iki kaleciden biri olma özelliğine sahip Thibaut Nicolas Marc Courtois, Real Madrid ve Belçika millî futbol takımının kaleciliğini üstleniyor. 2 metrelik boyuyla kalesini en iyi şekilde savunan futbolcunun, kariyerini başarıyla sürdüreceği düşünülüyor.

10. Manuel Neuer (90)

neuer

Thibaut Courtois’dan sonra listeye kaleci sıfatıyla giren bir diğer isim olan Manuel Neuer, FC Bayern Münih’te görev alırken aynı zamanda Almanya millî futbol takımını da 1,93’lük boyuyla müdafaa ediyor. Yaşı itibarıyla Ronaldo gibi kariyerinin sonlarına doğru yaklaşan file bekçisi, son dönemde yakalandığı cilt kanseri ile mücadele ediyor ve ameliyatlara giriyor.

Paylaş: