Film Sahnesine Çevrilmiş 10 Oyun Sahnesi

Monster Notebook  11 Ocak 2023

Oyun

Sıklıkla Hollywood ile kıyaslanan oyun sektörü, artık sinema filmlerine ilham olmakla kalmıyor artık doğrudan oyun filmleriyle milyonların sinema salonlarına akın etmesini sağlıyor. Hatta öyle ki video oyunlarından beyaz perdeye uyarlanan filmler, bu uyarlamaların altını doldurabilmek adına doğrudan doğruya oyunlarda bulunan, kimi zaman aksiyon dolu kimi zamansa ürpertici sahneleri büyük benzerliklerle alıp kullanıyor. Dilerseniz gelin, bu sahnelerden bazılarına birlikte bakalım.

1. Silent Hill’e Varış (Silent Hill)

silent-hill

Serinin ilk oyununa ait hikâyeyi baz alarak çekilen ilk Silent Hill filmi, yapımın ana karakteri konumundaki Rose Da Silva’nın kasabaya gelişini, oyunla neredeyse aynı şekilde yansıtıyordu. Artık ikonikleşen “Silent Hill’e Hoş Geldiniz” tabelasının beyaz perdedeki hâli, oldukça ürperticiydi.

2. Robotnik Sonic’e Karşı (Sonic Serisi)

sonic-serisi

Dijital dünyadaki sevimli ve mavi renkli kirpi dostumuz Sonic de nihayet beyaz perdeyi ziyaret etti ve daha ilk filminde, ezeli düşmanı Robotnik ile kapışmaya başladı. Jim Carrey’nin oynadığı Robotnik karakteri, ikinci filmde biraz daha oturmuş olsa da ilk filmdeki karşılaşmanın tadı bambaşkaydı.

3. Leap of Faith (Assassin’s Creed Serisi)

Assassin’s Creed

Assassin’s Creed hayranı oyuncuların gönlünü fethedemese de seri ile aynı adı taşıyan sinema filmi, oyunun kendine has özelliklerinden biri olan “leap of faith”i aynen alıp kullanıyordu.

4. Phoenix Wright’ın İtirazı (Ace Attorney Serisi)

Phoenix Wright’ın İtirazı

Türk oyuncuları tarafından çok tanınmayan ancak Japonya’da özel bir oyuncu kitlesine sahip Ace Attorney serisi de film yapılan oyunlardan biri, hatta Phoenix Wright’ın meşhur “itiraz” görseli, filmdeki bir sahne bile yapılmış durumda.

5. Johnny Cage Scorpion’a Karşı (Mortal Kombat)

Çeyrek asrı aşkın süredir varlığını sürdüren Mortal Kombat’ın ilk sinema filmi uyarlaması, serinin hayranları tarafından gayet haklı gerekçelerle şimdiye dek yapılmış en iyi Mortal Kombat filmi olarak kabul ediliyor. 90’ların ruhunu başarıyla yansıtan filmdeki etkileyici dövüş sahnesi, oyundan izler taşıyordu.

6. Gul’dan’ın Azaroth’a Açtığı Portal (World of Warcraft)

Gul’dan’ın Azaroth’a Açtığı Portal

Beyaz perdeye uyarlanan World of Warcraft’ın, film sürümündeki en akılda kalıcı bölümlerinden biri şüphesiz Gul’dan’ın Azaroth’a açtığı portal sahnesiydi. Oyunla örtüşen sahne, CGI mahsulü olsa da epey gerçekçi görünüyordu.

7. Milla Jovovich, Cellat’ı Alt Eder (Resident Evil 5)

Milla Jovovich, Cellat’ı Alt Eder

Resident Evil kaynak materyalinden uzaklaşa uzaklaşa kendine has bir korku/aksiyon filmi serisine dönüşen Resident Evil’da neyse ki oyunla bağlantılı sahneler de yer alıyor. Resident Evil 5’in ürkütücü düşmanı Executioner ile karşı karşıya gelen Alice (Jovovich), celladı sahnenin sonunda -görseldeki uçan tekmeyle olmasa da- ebediyete uğurluyordu.

8. George’un Binaları Yıkışı (Rampage)

George’un Binaları Yıkışı

1980’li yılların eğlenceli oyunlarından biri olan Rampage’in 2018 yılında sinemalarda oynayan aynı isimli filmi, doğal olarak oyundan izler taşıyordu. Dwayne Johnson’ın başrolünde yer aldığı filmdeki iri kıyım goril George, düşmanlara karşı mücadele ederken binaları yıkmaktan da geri durmuyordu.

9. Birinci Şahıs Kamerasına Geçiş (Doom 3)

doom 3

Doom 3’ün yayımlanmasının bir yıl sonrasında sinemayı ziyaret eden Doom, orta karar bir aksiyon filmi şeklinde bilinse bile yapımın sonlarına doğru başlayan birinci şahıs kameralı bölümüyle Doom 3’e saygı duruşunda bulunuyordu. Özellikle Doom 3’ü seven oyun meraklıları, filmin neredeyse genelinden daha çok uğraşılan bu sahneleri, bugün bile güzel şekilde anıyor.

10. Cloud, Sephiroth ile Karşı Karşıya

Cloud, Sephiroth ile Karşı Karşıya

Kısa süre önce ilk bölümünün remake sürümü yayımlanan ve ikinci bölümünün remake’i için heyecanla beklenen Final Fantasy VII’nin 2005 çıkışlı animasyon filmi Final Fantasy VII: Advent Children, oyundaki unutulmaz Cloud ve Sephiroth karşılaşmasını beyaz perdeye taşıyordu.

Paylaş: