FM 2020 Ucuz Oyuncu Bulma Rehberi

Monster Notebook  18 Mayıs 2020

Oyun

18 Kasım 2019’da oyuncularla buluşan ve çıktığı günden bu yana popülaritesinden bir şey yitirmeyen Football Manager 2020, güncel futbol dinamiklerini yakından takip eden yapısı sayesinde alanında benzersiz olmayı başarıyor. Kimi oyuncular tarafından eleştirilen; yüksek transfer ücretleri ve kulüp kasasında bulunan paraların kısa zamanda tükenmesine neden olabilecek diğer etkenler, FM 2020 takipçilerinin alternatif kazanç ya da parayı kasada tutma yolları bulmalarında etkili rol oynuyor. Paranın kasada kalmasında en etkili yöntemler ise ucuz oyuncu transferleri ve tabii ki pazarlık yöntemleri olarak öne çıkıyor.

Hazır Pazarlık Listeleri, Ucuz Oyuncu Bulma Konusunda En Kestirme Yol

FM (Football Manager) serisini FM değil de CM (Championship Manager) olduğu dönemden bu yana takip edenler ve elbette futbol kültürü yüksek birtakım oyuncular, kullanıcıların yararlanabilecekleri birçok pazarlık listesi sunuyor. Oyuncunun adı, yaşı, top koşturduğu kulüp, sahadaki pozisyonu ve ederi gibi birimlere göre hazırlanan listeler, FM 2020’nin kendi arayüzünü kullanmaksızın en doğru ve ucuz oyuncu tercihlerinin yapılabilmesini mümkün kılıyor.

Oldukça derinlemesine analizler neticesinde şekillendirilen listeler, en iyi oyuncuyu ucuza alıp, sonrasında ise yüksek ücretlerle başka takımlara transfer edebilmenize imkân tanıyor. Elbette oyuncularla özel olarak ilgilenip, onların hem kendi kulübünüzde hem de dünyanın genelinde tanınır hâle gelmesi de sizin elinizde.

Wonderkid’leri Gayet Ucuza Takımınıza Dâhil Edebilirsiniz

Pazarlık: Football Manager 2020’nin sahip olduğu en etkili özelliklerden biri olarak değerlendiriliyor. Aynı zamanda bu özellik, ümit vadeden Wonderkid’lerde de kullanılabiliyor. Kulağa başta biraz riskli gibi gelse de kulübünüzün bütçesini sarsmamak adına Wonderkid taramalarına başlayabilirsiniz. Özellikle pek de tanınmamış kulüplerin altyapısında yer alan Wonderkid’ler, bütçenizi zorlamadan zamanla mükemmelleşecek oyuncular almış olmanızı sağlayabiliyor. İşin içine bir de pazarlık girdiğinde, gelecek dönemlerde ses getirecek müstakbel yıldız futbolcuları, banka hesabınızdaki paraların çok az bir kısmını kullanarak kanatlarınızın altında toplayabiliyorsunuz.

Bu noktada, oyuncu araştırma rotanızı bilindik ülkelerden ziyade gelir durumu iyi olmayan ülkelere çevirmeniz yerinde olacaktır. Örneğin; İngiltere’nin ünlü kulüplerinin altyapısında bulunan oyuncular, potansiyellerinin çok çok üzerinde fiyatlarla alınabiliyor. Böyle riskli ve uzun vadede sizi zora sokabilecek hamleler yapıp finansman darlığına düşmektense, Doğu Avrupa ülkelerinin yanında, Güney Amerika ve Afrika ülkelerinde top koşturan Wonderkid’leri tercih etmeniz yerinde olabilir.

Oyun Arayüzünden İstatistik Takibi Son Derece Önemli

Hedefiniz en az parayla sizin için en uygun futbolcuya yatırım yapmaksa, Football Manager 2020 arayüzündeki istatistikleri dikkatle incelemeniz gerekebiliyor. Zira futbolcuların kendi fiyatları gibi hesaplamalara dâhil etmeniz icap eden bonservis bedelleri de bulunuyor. Yakın markaja aldığınız futbolculara dair sunulan verileri inceleyip, onların durumları hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Örneğin; kimi futbolcuların sözleşmeleri devre arasında tamamlanabiliyor. Bu futbolcuları, bonservis bedeli ödemeksizin yeni devrede saflarınıza katıp kadronuzu güçlendirebilirsiniz. Veya bazı oyuncular, son derece cüzi bonservis bedelleriyle takımınıza katılabiliyor. İstatistiklerin size kazandırabileceği bir diğer veri de alacağınız oyunculara ilk 11’de şans verip vermemeniz oluyor. İlk etapta ilk 11’de değil de rotasyonla değerlendirilebilecek bazı ucuz oyuncular, zaman geçmeden daha başarılı birer futbolcuya dönüşebiliyor.

İrdeledikçe ilginçleşen, ilginçleştikçe eğlence dozu katbekat artan Football Manager 2020’de ucuz oyuncu bulmanın yolları genel hatlarıyla anlattığımız şekildedir. Hayalinizdeki takımı yönetip bu takıma yıldız oyuncular dâhil etmeyi düşünüyorsanız, sıraladığımız yöntemleri deneyebilir, ufak riskler alarak hiç ummadığınız başarılar elde edebilirsiniz. Yalnızca saha içi oyuncular için değil kaleciler için de benzer yaklaşımlar sergileyerek yeşil sahalarda harika sonuçlara imza atabilirsiniz.

Paylaş: