FM 2020’deki En İyi Alt Yapıya Sahip 5 Takım

Monster Notebook  18 Nisan 2020

Oyun

Her alanda olduğu gibi, bir futbol kulübünün de bütçesini iyi bir şekilde yönetmek gerekiyor. Sürekli pahalı futbolculara kaynak ayırıp genel işleyişi sekteye uğratmak yerine, gençlere yatırım yapmak ve güçlü altyapılar oluşturmak yapılabilecek en doğru hamlelerden biri haline geliyor. Dilerseniz gelin, FM20’deki en iyi altyapıya sahip beş futbol takımına birlikte bakalım.

Benfica (Portekiz)

110 yılı aşkın deneyimiyle Portekiz’in gurur olan Benfica, Seixal Akademisi olarak da adlandırılan bir alt yapıya sahiptir. Gelecek vadeden genç yeteneklere en iyi imkanları sağlayan ve birkaç yıl sonrasında dünya çapında nam salacak isimlere kucak açan Benfica gençlik akademisi, güçlü antrenörler ve yardımcı personelleri sayesinde listenin ilk sırasında kendine yer buluyor.

Manchester United (İngiltere)

 

manchester-united-logo

Kimilerine göre, dünya futbolundaki hızlı gelişmeleri takip edememesinin nedeni; genç oyuncularla dolu bir altyapıyı bünyesi barındırması olan, Premier Ligi’nin yıldızı Manchester United, gençlik akademisiyle listenin ikinci sırasında yer alıyor. Son teknolojiyle hazırlanan gençlik tesisleri aracılığıyla, futbol dünyasının geleceğine yeni David Beckhamlar ve birçok yıldız oyuncu kazandıracak olan İngiliz ekip, köklü gençlik toplama programı ve keşif özellikleriyle de dikkat çekiyor.

Barcelona (İspanya)

Dünyanın dört bir yanında hizmet veren gençlik akademileriyle listenin üçüncü sırasına dâhil olan Barcelona, genç yetenek bulma ve yetiştirme konusundaki uzmanlığını göstermeye devam ediyor. 1899 yılından bu yana futbol dünyasının en etkili kulüplerinden biri olmayı başaran Barcelona, genç koçluğu noktasında da etkileyici bir profil çiziyor.

Chelsea (İngiltere)

Üst düzey itibarını, 110 yılı aşan geçmişinde sarsmadan devam ettiren Premiere Lig takımı Chelsea, 2010’lu yılların sonunda en zengin futbol kulüplerinden biri seçilmişti. Daima doğru yatırımlar yaparak, gençlere fırsat veren, bunun karşılığında da Footbal Manager’a pek çok ‘wonderkid’ kazandıran bu güçlü ekip, umut vadeden gençleriyle en iyi altyapıya sahip takım listemizin dördüncü sırasına yerleşiyor.

Manchester City (İngiltere)

2014 yılında hizmete giren ve yeni nesil teknolojilerle donattığı eğitim tesisini yüzlerce milyon sterline yaptıran Man City, üst düzey bir futbol söz konusu olduğunda akla ilk gelen takımlardan biri olarak değerlendiriliyor. 1880’den beri faaliyet gösteren ve gençlere de şans tanıyan ekip, Barcelona ve Benfica gibi listemizde daha üst sıralarda bulunan takımları, gençlerden aldığı güçle alaşağı etmeye yaklaşıyor. Birçoklarının, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde devrimsel gelişmelerle sahneye çıkacağına kesin gözüyle baktıkları Man City, dünya futbol sahnesine adını: ‘futbola efsane oyuncular kazandıran kulüp’ olarak yazdıracak gibi gözüküyor.

Paylaş: