Fortnite Oynarken Düşük FPS ile Değil Yalnızca Rakiplerinizle Mücadele Edin

Monster Notebook  27 Temmuz 2018

HaberlerOyun

Fornite, Battle Royale partisine geç katılsa da aynı tarzdaki diğer oyunları sollayıp geçti. Fakat eski donanımlara sahip bilgisayar sahipleri, Fornite’ın tadını tam anlamıyla çıkaramıyor. İşlemci darboğazı, ekran kartı yetersizliği derken Fornite’a merak saran oyuncular, rakiplerinden çok, düşük FPS ile mücadele eder hale geldi. Biz de kolları sıvayıp Fornite’ı akıcı oynayabilmeniz için neler yapabileceğinizi masaya yatırdık ve Fortnite FPS arttırma yöntemleri ile karşınıza çıktık.

  1. Sorunun Temeline İnin

Öncelikle oyunu hangi platformda oynadığınızı değerlendirin. Eğer laptop ile oynuyorsanız işlemci ve ekran kartı hızlarını elle değiştirmeniz mümkün olmayabilir ama masaüstü bilgisayar kullanıyorsanız tünelin ucunda bir ışık olabilir. İşlemcinizin ve ekran kartınızın durumuna göre hız aşırtma denemeleri yapabilir, 5 ve üzer kare artışları elde edebilirsiniz. İşlemci için hız aşırtma işlemini BIOS üzerinden yapabilirsiniz. Ekran kartı içinse Afterburner yazılımı gayet yeterli.

  1. İstikamet Ayarlar Menüsü: İleri!

Donanım konusunda kendinizi çok yetkin görmüyor veya bilgisayarınızdaki parçalarınızı riske atmak istemiyorsanız Fornite’ın ayarlar menüsüne doğru bir yolculuğa çıkma vakti gelmiş demektir. Önceliğimiz çözünürlük. Burada hem Display Resolution hem de 3D Resolution değerlerini olabildiğince düşürün. Oyunun config dosyalarıyla oynayarak daha düşük değerler elde edebilirsiniz ama bu oyun zevkinizi biraz kötü yönde etkiler.

  1. Ayarlar Menüsünden Devam

Oyun esnasında saniyedeki kare oranının düşmesine neden olan diğer etmenleri de ortadan kaldırmalısınız. Bunlar, ayarlar menüsünde View Distance ile başlayıp Motion Blur ile sonlanan kısımlar. Şimdi gördüğünüz tüm bu değerleri Near, Off ve Low şeklinde ayarlayın.

  1. Sıra Geldi Windows’a

 

 

Son güncellemelerle birlikte Fluent tasarıma geçen Windows 10 işletim sistemi, sade bir arayüze sahip gibi görünse de hem sistem belleğini hem de ekran kartı belleğini biraz meşgul ediyor. Bu yüzden oyun sırasında kullanmadığınız pencereler, işlemcinizden ufak ufak tırtıklayan Firefox ve Chrome gibi web tarayıcılar varsa mutlaka bu uygulamaları kapatın. Ayrıca arka planda Discord çalışıyorsa kapatın veya en azından donanım hızlandırma özelliğini pasif hale getirin.

  1. Son Dokunuşlar

 

Çözünürlüğü düştükçe işlemci bağımlılığı artan Fornite’ı daha yüksek FPS değerlerinde oynamak için işlemciye az da olsa yük bindiren tüm uygulamaları oyuna girmeden önce kapatın. Bunun yanında Windows’un güç seçenekleri içerisinden yüksek performans modunu seçmeyi ihmal etmeyin. Tüm donanım bileşenlerinin suyunu sıkıp son damlasına kadar kullanmanız gerekebilir.

  1. Sahaya Canavar ile Çıkın

 

Fortnite FPS arttırma yöntemleri ile uğraşmak yerine Monster’ın geliştirdiği birbirinden başarılı oyun laptoplarından dilediğinizi seçebilirsiniz. Monster’ın hazırladığı en temel konfigürasyonlu bilgisayarlarla bile Fortnite’ı yüksek çözünürlükte akıcı şekilde oynayabilir, oyunun sunduğu görsel şölenin ve eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz.

Paylaş: