Forza Horizon 3 Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  8 Ocak 2020

Oyun

Efsane olarak adlandırılan kimi yarış oyunu serilerini gölgede bırakmakla kalmayıp sunduğu özgürlük ve özgünlükle, yarış oyunlarına mesafeli olanların bile ilgisini çeken Forza Horizon serisinin üçüncü üyesi, yarışseverleri bu defa Avustralya’ya davet ediyor. Ediyor etmesine ama oyunun sunduğu grafikler öylesine muazzam, çevre etkileşimi öylesine dikkate değer ki Forza Horizon 3’ü hakkını vererek oynamak için donanım açısından fena olmayan bir bilgisayar gerekiyor.

Sistem Gereksinim Tablolarındaki Görünmez Bilgi: Depolama Alanı

Şu an ne Microsoft’un yurt dışı dijital içerik mağazasında ne de Windows 10’da yerleşik olarak bulunan Microsoft Store’da, Forza Horizon 3 için belirtilen sistem gereksinimleri tablosunda, gerekli depolama alanı kısmı bulunmuyor. Çünkü oyun, çok sayıda ek pakete sahip ve çeşitli güncellemeler nedeniyle ihtiyaç duyduğu depolama alanı değişiklik gösterebiliyor. Siz oyunun temel hâlini edinecekseniz, 45-50 GB’lık bir alanı oyun için feda etmelisiniz. Yapım için hazırlanan ek içerikler de ilginizi çekiyorsa, 60 GB ve üstü değerler gerekecek. Buna göre hazırlıklarınızı yapmanızı öneririz.

Karşımızda RAM Konusunda Açgözlü Bir Oyun Var

Ekrana yansıyan devasa düzlükler, yarışlara katılan onlarca araç, şehir içerisinde dolanan yapay zekâlı sürücüler, online oyun desteği, arka planda çalan şarkılar ve daha sayısız değişken, oyunun yüksek oranda RAM kullanmasına neden oluyor. İşletim sistemi ve diğer uygulamaların kullandığı bellek oranı da hesaba katıldığında sisteminizde minimum 8 GB RAM olması bekleniyor. Şayet bilgisayarınızda 12 GB ve daha yüksek miktarda RAM varsa, oyunu en azından RAM konusunda sorun yaşamadan oynayabilirsiniz.

Forza Horizon 3, İşlemcinizi Terletmeye Geliyor

Açık dünya formundaki hemen her oyunda olduğu gibi Forza Horizon 3 de sistemdeki işlemciye biraz yük bindiriyor. Serbest sürüş modunda dört çekirdekli ve sekiz izlekli bir işlemciye %50 civarında yüklenen oyun, yarış anlarında bu oranı daha da yükseltiyor doğal olarak. Oyunun minimum sistem gereksinimleri tablosunda, çift çekirdekli ve dört izlekli Intel Core i3-4170 işlemcisi belirtiliyor. Önerilenler sistem gereksinimleri tarafında ise dört çekirdekli ve sekiz izlekli Intel Core i7-3820 var. Bu işlemcilerin, AMD cephesindeki eş değerlerinin de oyunu keyifle oynamanıza yardım edeceğini düşünüyoruz. Ancak çift çekirdekli Intel işlemcinin, yüksek frekans değerleriyle durumu kurtardığını hatırlatalım.

Orta Düzey Bir Ekran Kartıyla Akıcı Bir Oyun Deneyimi Yaşayabilirsiniz

Kimi karşılaştırmalarda Forza Horizon 3’ün grafiklerinin, Forza Horizon 4’ten bile daha iyi olduğu gösteriliyor. Microsoft Studios’un, yeni oyunda ufak tefek grafik downgrade’leri yaptığı, anlaşılmıyor değil. Bu açıklamaların temel nedeni, oyunu, bugünün orta düzey ekran kartlarıyla akıcı şekilde oynayabileceğinizi ifade etmek aslında. Her ne kadar minimum sistem gereksinimleri tablosunda NVIDIA GeForce GT 740 ve AMD R7 250X gibi ekran kartları verilmiş olsa da bu oyunun tadı, en azından NVIDIA GeForce GTX 1060 ve AMD RX 480 ekran kartlarıyla çıkıyor. Öte yandan, Full HD çözünürlükte, grafik detay seviyesini yükselttiğinizde, kullanılan VRAM miktarının 5 GB’a yaklaştığını belirtelim. Bu noktada, 6 GB bellekli GTX 1060’ın, 4 GB bellekli başka ekran kartlarına göre daha avantajlı kaldığını söyleyebiliriz.

Elinizin Altındaki Canavarla Yalnızca Yarışlara Odaklanın

Sistem gereksinimleri tablolarıyla uğraşmak yerine doğrudan yarışlara odaklanmak istiyorsanız, kendi alanında en az yarışlarda seçeceğiniz canavarlar kadar hızlı olan bir başka canavardan yardım isteyebilirsiniz. Monster’ın geliştirdiği Abra ve Tulpar serisi oyuncu bilgisayarlarıyla Forza Horizon 3’ü üst düzey çözünürlüklerde ve yüksek kare/saniye oranlarında sorunsuzca oynayabilirsiniz.

 

Forza Horizon 3 Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 10
  • İşlemci: Intel Core i3-4170
  • RAM: 8 GB
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GT 740/AMD R7 250X (2 GB)
  • Gerekli Depolama Alanı: 45-60 GB
  • DirectX: 12

Forza Horizon 3 Tavsiye Edilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 10
  • İşlemci: Intel Core i7-3820
  • RAM: 12 GB
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060/AMD RX 480 (4 GB)
  • Gerekli Depolama Alanı: 45-60 GB
  • DirectX: 12 
Paylaş: