Forza Horizon 4 Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  21 Kasım 2021

Oyun

Son yıllarda çıkan en başarılı yarış oyunu olarak kabul edilen ve sizleri İngiltere’ye davet eden Forza Horizon 4, Xbox Game Pass’in de katkısıyla dünya çapında milyonlarca oyuncu tarafından keyifle oynanıyor. Oyun, dallanıp budaklanan eğlenceli ilerleyişinden LEGO Speed Champions gibi eklentilerine dek sayısız yönüyle beğeni topluyor. Peki, böylesi zengin bir içeriğe sahip olan ve sunduğu harikulade görselleriyle oyunculara unutulmaz anlar yaşatan Forza Horizon 4’ün sistem gereksinimleri nasıl?

Forza Horizon 4 Minimum sistem gereksinimleri:

  • İşletim sistemi: Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i3-4170 ya da Intel Core i5-750
  • Bellek: 8 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 650 Ti ya da AMD Radeon R7 250X
  • Depolama: Oyunun sürümüne göre değişiklik gösteriyor.

Forza Horizon 4 Önerilen sistem gereksinimleri:

  • İşletim sistemi: Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i7-3820
  • Bellek: 12 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 970 ya da AMD Radeon R9 290X ya da AMD Radeon RX 470
  • Depolama: Oyunun sürümüne göre değişiklik gösteriyor.

Depolama Konusunda Sürprizlere Hazırlıklı Olun

Geliştirici ekip Playground Games’in düzenli olarak güncellediği Forza Horizon 4, üç farklı sürüm olarak oyuncuların beğenisine sunuluyor. Bu noktada depolama gereksinimleri de değişiklik gösteriyor. Oyunun ilk yayımlandığı zamanlarda 55 GB civarı boş alan gereksinimi olduğu belirtilse de bugün oyunun standart sürümünü bile yüklemeye kalktığınızda 80 GB üstü bir depolama alanını feda etmeniz gerekiyor. Şayet Ultimate sürümü edinmeyi düşünüyorsanız, 100 GB civarı bir alanı ayırmanızda yarar var. Oyuna gelen içerik güncellemelerini de hesaba katarsanız, ekstra birkaç gigabaytlık alanı da oyun için hazırda tutmanız gerekebilir.

Açık Dünya Yarış Oyunu Olmanın Bedeli: Yüksek Bellek Gereksinimi

Son dönemde çıkan açık dünya yarış oyunları arasında kendine ayrı bir yer edinen ve oyun dinamikleri sayesinde karşısından ayrılamayacağınız Forza Horizon 4, açık konuşmak gerekirse yüksek miktarda sistem belleğiyle rahat çalışıyor. Haritaların siz ilerledikçe yüklendiğini düşündüğünüzde muhtemel takılmaların önüne geçmek için sistem belleğini en azından 8 GB, önerilen gereksinimlere göre de 12 GB yapmanız lazım. Aksi durumda sabit diskiniz dinamik içerik yüklemeleri nedeniyle gereğinden fazla çalışabilir ve oyun esnasında, disk kaynaklı takılmalara denk gelebilirsiniz.

Yaşayan Oyun Dünyası İşlemciye Yük Bindiriyor

Çok kalabalık trafiklere denk gelmeseniz de Forza Horizon 4’te o dünyanın yaşadığına tanıklık etmenizi mümkün kılan sayısız detay bulunuyor. Aracınızı çayırda çimende sürerken rastlayabileceğiniz çiftlik hayvanları, yollarda seyir hâlinde bulunan irili ufaklı araçlar, arka planda işlemciye ufak ufak yük bindiriyor. Yapımın çevrim içi modunu etkinleştirirseniz, dünyanın dört bir yanındaki oyuncuların hayalet araçlarını da ekranda görebiliyorsunuz ki bu da işlemciye ekstra yük binmesi anlamına geliyor. Oyun, genel olarak yarışlar da dâhil olmak üzere işlemciyi %50 ve üstünde kullanıyor. Bu nedenle, akıcı bir oyun deneyimi elde etmeyi amaçlıyorsanız, minimum sistem gereksinimlerindeki işlemcilerden ziyade önerilen sistem gereksinimleri tablosundaki işlemci sınıfındaki çözümlere yönelmeniz yerinde olur. Güncel bir Intel Core i5 veya i7 işlemci, oyunun üstesinden gelecektir.

Yüksek Çözünürlükte Oyun Tecrübesi İçin 4 GB Bellekli Ekran Kartı Şart

Gece-gündüz döngüsüne sahip Forza Horizon 4’ün günün her saatinde ve her mevsimde muhteşem görseller sunduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Buna, yüksek düzeyde ayrıntılar içeren otomobilleri de eklediğinizde, ciddi bir ekran kartı bellek gereksinimi ortaya çıkıyor. Oyunun sistem gereksinimleri tablosuna göz attığımız en az 2 GB, önerilenler tablosuna göre 4 GB grafik bellekli ekran kartları kullanmanız gerekli. Forza Horizon 3 oynarken düşük bellekli ekran kartınız varsa, oyun ciddi manada yavaşlıyordu, bu oyun için de benzer bir durum geçerli. Her iki tabloda da güncel olmayan ekran kartları olduğu için siz bugün geçerliliğini koruyan NVIDIA GeForce GTX 16 veya RTX 20 serisi kartlarla keyifli bir oyun deneyimi yaşayabilirsiniz.

Canavara Güvenin, Yolunuz Daima Açık Olsun

Forza Horizon 4’ü en azından Full HD çözünürlükte, yüksek detay seviyesinde ve 60 fps+ hızlarda oynamayı düşünüyorsanız, canavara güvenmeniz yerinde olacaktır. Monster’ın geliştirdiği Abra ve Tulpar serisi bilgisayarlarla oyunu 4K’ya varan çözünürlüklerde ve akıcı şekilde oynayabilir, çevrim içi karşılaşmalarda asfaltları ağlatabilirsiniz.

Paylaş: