Forza Horizon 5 Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  29 Kasım 2022

Oyun

Son yılların en sevilen yarış oyunu serilerinden birine dönüşen, oyunculara yaşattığı özgürlük ve araç çeşitliliğiyle şu sıralar pek rakibi olmayan Forza Horizon 5, geliştirici ekip Playground Games’in alanındaki uzmanlığını bir kez daha herkese gösterdi. Hem Steam gibi platformlardan satın alabileceğiniz hem de Xbox Game Pass aboneliğinizle temel sürümünü ücretsiz olarak oynayabileceğiniz yapım, kuşkusuz, çok iyi görsellere sahip. Peki, Forza Horizon 5 nasıl sistem gereksinimleriyle geliyor?

Güncel Bir İşletim Sistemi Forza Horizon 5 İçin Şart

Uzun süredir piyasada olan Windows 10 işletim sisteminin 64-bit sürümüyle uyumlu olan Forza Horizon 5, bu işletim sisteminin 17 Mart 2017’de derlenen sürümü olan 15063,0 ile çalışabiliyor. Eğer işletim sisteminizi uzun süredir güncellemediyseniz, bu yapımı deneyimlemek için mecburi bir Windows Update işlemi yapmanız gerekebilir. Tabii şu sıralar kullanıcı sayısı giderek artan Windows 11 kullanıcılarından biriyseniz, güvenli alanda bulunuyorsunuz.

Çok Oyunculu Mod, Güçlü Bir İşlemciyi Gerekli Kılıyor

Arkadaşlarınızla araç konvoyları oluşturup birbirinize satın aldığınız ya da ücretsiz edindiğiniz otomobilleri hediye edebilmenize olanak veren, oldukça güçlü bir çok oyunculu altyapısı bulunan Forza Horizon 5, işlemci kullanımı konusunda tevazu göstermiyor. Bu nedenle geliştirici ekip, minimum sistem gereksinimleri tablosuna bile en az 4 çekirdekli işlemcilere yer veriyor. Tabii daha akıcı ve takılmalardan uzak bir yarış süreci için siz, önerilenler listesine uygun -hatta daha da güçlü- işlemciler kullanmaya bakın.

Ne Kadar Bellek, O Kadar Akıcılık

Ülke ülke, şehir şehir dolaşan serinin bu defa Meksika’da geçen ayağı Forza Horizon 5, çöllerden şehir merkezlerine kadar pek çok bölgeyi santim santim dolaşabilmenize imkân tanıyor. Tabii bu süreçte bilgisayarınızın diğer donanım bileşenleri olduğu gibi sistem belleği (RAM) de yoğun şekilde kullanılıyor. Buradan hareketle en az 8 GB RAM bulunan bilgisayarlarda oynanması önerilen oyunun, daha yüksek bellekli sistemlerde akıcı çalışacağı kesin.

Muhteşem Görsellere Tanıklık Etmek İçin Güçlü GPU Mecburi

Uzaktan bakıldığında gerçeğinden ayırt edilemeyecek kadar iyi görseller sunan ve bunu, yenilenen oyun motoruyla mümkün kılan Forza Horizon 5, işin içine dâhil edilen gerçek zamanlı ışın izleme özelliklerinin de etkisiyle yüksek performanslı ekran kartlarında akıcı çalışıyor. Daha önce Forza Horizon 4’ü 60+ fps ile oynayabildiğiniz bir ekran kartınız varsa, Forza Horizon 5’te aynı sonucu almanız pek mümkün değil. Hatta minimum sistem gereksinimleri tablosundaki GeForce GTX 970 ekran kartı, ultra grafik detay seviyesinde 20+ fps değerlerini zar zor sağlayabiliyor. Kısacası Forza Horizon 5’i akıcı biçimde deneyimlemek için yeni bir ekran kartı edinmeniz ya da grafik detay seviyesini düşürmeniz gerekebilir.

Oyunun Temel Sürümüne 110+ GB Ayırmaya Hazırlanın

Devasa Meksika haritası, yüzlerce araç (ses efektlerinden modellemelerine kadar tüm detaylar), sayısız müzik parçası, yüksek çözünürlüklü kaplamalar ve daha nice oyuna dair veri, diskinizde, bu yazının hazırlandığı dönem itibarıyla 113 GB yer kaplıyor. Temel sürüm bu kadar yer kaplarken oyunun ekstra içeriklerine de yatırım yaparsanız, biraz daha fazla alanı yalnızca bu oyuna ayırmalısınız. Yükleme sürelerinin azalması ve oyun içi harita yüklemelerinin hızlanması için yapımı SSD’ye kurmanızı öneririz.

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 10 15063,0 sürüm ve üstü (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i5-4460 ya da AMD Ryzen 3 1200
  • Bellek: 8 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 970 4GB ya da AMD Radeon RX 470 4 GB
  • Depolama: 110 GB

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i5-8400 ya da AMD Ryzen 5 1500X
  • Bellek: 16 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1070 8 GB ya da AMD Radeon RX 590 8 GB
  • Depolama: 110 GB
Paylaş: