Geçmişten Günümüze Borderlands Serisi

Monster Notebook  1 Aralık 2023

Oyun

Bazı oyun serileri vardır ki sevenleri için vazgeçilmezdir; fakat sevmeyenleri için bir türlü sıcaklık hissettiremez. Birçok fikrî mülkü kanatları altında bulunduran 2K’nin, FPS ve rol yapma unsurlarını bir potada eriten aksiyon oyunu Borderlands de böylesi serilerden biridir. Pandora’nın kum fırtınalarıyla ünlü çöllerinde, hazine avı için türlü çeşitli yaratıklarla mücadele etmemizi, mizahi yönlerine art arda kahkahalar patlatmamızı sağlayan oyun serisi, uzun süredir başarılı şekilde devam ediyor. Dilerseniz, Borderlands serisinin geçmişten günümüze yolculuğuna, ana oyunların ekseninden ayrılmadan birlikte bakalım.

Borderlands (2009)

Daha ilk tanıtım videosundan, sıradan bir FPS oyunu olmadığını gösteren ve 2009 yılında çıktığında cel-shading teknikli grafik tarzıyla dikkat çeken Borderlands, bizi, dört farklı karakterle Pandora’da hazine avına davet ediyordu. Mücadele etmemiz gereken yaratıklar, haydutlar ve loot’lamamız gereken sayısız eşya, Borderlands dünyasında bizi bekliyordu. Bugün, sıklıkla dile getirilen looter-shooter türünün yaygınlaşmasını mümkün kılan Borderlands; eşli oyuncu desteği, geniş silah yelpazesi ve mizah yüklü hikâyesi ile beğeni kazandı.

Borderlands 2 (2012)

Takvimler 2012 yılının Eylül ayını gösterdiğinde birileri, kıyametin kopmasını beklerken biz, Hyperion şirketinin CEO’su Yakışıklı Jack ile mücadele ediyorduk. Kötü bir karakter olmasının yanı sıra komik de olan Jack, zaten mizah yüklü Borderlands’e ayrı bir eğlence katıyordu. Yazarlığını, 125 bölüm süren “Hey Ash, Whatcha Playin’?” adlı komedi video serisinin yaratıcısı ve yazarı olan Anthony Burch’ün üstlendiği Borderlands 2, karakter gelişimi ve genel oynanışıyla eleştirmenlerden yüksek notlar aldı.

Borderlands: The Pre-Sequel (2014)

Serinin diğer oyunlarına kıyasla daha farklı bir formda olan Borderlands: The Pre-Sequel, ilk iki oyun arasında geçiyordu. Pandora’nın uydularından Elpis’te geçen bir maceraya atıldığımız yapımda, Elpis’te yerçekiminin düşük, oksijenin de kısıtlı olması, oyuna yeni mekanikler kazandırıyordu. Yerçekimini çeşitli şekillerde manipüle ederek yükseklere sıçrayıp düşmanlarımıza hava saldırıları yapabildiğimiz oyunda, oksijen tanklarından yararlandığımız gibi onları jetpack olarak da değerlendirebiliyorduk. Önceki oyunda tanıştığımız Yakışıklı Jack’in nasıl güçlü bir pozisyona ulaştığını anlatan oyunda, yine önceki oyunun bazı yan karakterleri, oynanabilir karakter olarak karşımıza çıkıyordu. Hem hikâyesi hem de yeni mekanikleriyle beğenilen Borderlands: The Pre-Sequel, ilk iki oyun kadar olmasa da yüksek puanlar almayı başardı.

Borderlands 3 (2019)

Bu defa Pandora topraklarıyla sınırlı kalmayıp diğer gezegenlere de seyahatler gerçekleştirebildiğimiz Borderlands 3’te konu, Pandora’nın kült lideri olarak ortaya çıkan Calypso Kardeşler çevresinde şekilleniyordu. İkiz olan bu kardeşlerin kötü emellerini durdurmak üzere dört karakterden birini seçip aksiyonun ortasına atlıyorduk. Farklı gezegenlere gitme imkânı, oyunun atmosferi kadar görsellerini de güçlendiriyordu. Cel-shading tarzından vazgeçmeyen serinin son oyunu, bu tekniği daha da ileriye taşıyıp grafikleri daha ayrıntılı, karakter animasyonları da daha akıcı şekilde sunuyordu. Artık loot sisteminin zirveye çıktığı Borderlands 3, bağımlılık yapan bir oynanışa sahipken oyunun hikâyesi, belli bir aşamadan sonra, oyunun ilk saatlerindeki görkemini ve eğlencesini kaybediyordu. Serinin takipçilerinin büyük bir beğeniyle oynadığı yapım, çıkışının ilk 5 gününde 5 milyon satış adedine ulaştı. Takip eden dönemde ise satış sayısı 8 milyona ulaştı.

Aralarında Borderlands’in de yer aldığı oyun dünyasının önemli serilerini, 4K (2160p) çözünürlükte, yüksek grafik detay seviyesinde ve akıcı görseller eşliğinde oynamayı düşünüyorsanız, elinizin altında bir “canavar” bulunması gerekir. Monster Notebook imzası taşıyan; Abra, Tulpar ve Semruk ailesindeki oyun bilgisayarları modelleri ile yeni nesil tüm oyunları, akıcı şekilde oynayabilir, bilgisayarların ışın izleme ve DLSS özelliklerinden sonuna kadar yararlanabilirsiniz.

 

Paylaş: