Geçmişten Günümüze Command & Conquer: Red Alert Serisi

Monster Notebook  25 Kasım 2019

Oyun

Dune ve Eye of the Beholder serilerine hayat veren ve şu an efsane oyun stüdyoları arasında yer alan Westwood Studios’un bir başka harika eseri, Command & Conquer serisiydi. Kendi içinde zaman çizelgelerine göre ayrılan C&C’de, oyuncuların favorisi genellikle Red Alert serisi olmuştu. Arşidük Franz Ferdinand’ın suikasta uğramasıyla başlayan, Üçüncü Dünya Savaşı ve savaş sonrası krizle devam eden Red Alert evreni zaman çizelgesi, her yeni oyunda ve ek pakette oyunculara bambaşka deneyimler yaşatmıştı. Command & Conquer: Red Alert serisi nereden nereye geldi, dilerseniz birlikte göz atalım.

Command & Conquer: Red Alert (1996)

Gerçek zamanlı strateji oyunlarının en iyi örneklerinden biri olan Red Alert, Albert Einstein’ın deneysel zaman makinesiyle uzay-zamanda geriye gitmeye hazırlanması gibi sıra dışı bir konu üzerinden ilerliyordu. Müttefik güçlerin Sovyetler’e göre daha zayıf olduğu yapımda iki ayrı son bulunuyordu. Eleştirmenler tarafından gayet iyi yorumlar ve puanlar alan oyun için Counterstrike, The Aftermath ve Retaliation olmak üzere üç ayrı genişleme paketi çıktı. Prodüksiyon açısından başarılı FMV’lerle (Full-Motion Video) zenginleştirilen oyun, hem PC hem de konsol oyuncularını memnun etti.

Command & Conquer: Red Alert 2 (2000)

İlk oyunun ve genişleme paketlerinin getirdiği başarıyla oyuncuları daha çok şaşırtacak bir yapıma imza atan Westwood Studios, kendilerine özgü güçlü ve zayıf yanları olan tarafları zenginleştirerek oyuncuların daha stratejik hareket etmelerini sağladı. Tek oyunculu modunda iki ayrı senaryosu bulunan Red Alert 2, iyi programlanmış yapay zekâ düşmanlara veya gerçek oyunculara karşı da mücadele edilebilmesini sağlıyordu. B-Movie kalitesindeki FMV’leriyle olduğu kadar müzikleriyle de öne çıkan oyun, C&C fanlarının favorilerinden birine dönüştü. Eleştirmenlerin en iyi 2D gerçek zamanlı strateji oyunu olarak değerlendirdikleri yapım, alternatif Soğuk Savaş dönemini etkileyici şekilde ele almasıyla da kendi alanında rakipsiz hâle geldi. Oyunun ardından Yuri’s Revenge adlı bir genişleme paketi yayınlandı ve bu yapım da büyük ses getirdi.

Command & Conquer: Red Alert 3 (2008)

C&C ve tabii ki Red Alert serisinin alışılagelen temel oyun mekaniklerini taşıyan ancak bunları modernize ederek oyuncularla buluşturan yapım; Sovyetler Birliği, Müttefik Güçler ve Yükselen Güneş İmparatorluğu (Japonya) olmak üzere üç ayrı senaryo içeriyordu. Red Alert serisinde olduğu gibi yine en güçlü taraf olan Sovyetler’di. Gelişen teknolojiler sayesinde etkileyici grafiklere kavuşan yapımda yerel çoklu oyuncu modları ve online modlar bulunuyordu, fakat GameSpy servisinin kapanmasının ardından online mod, kullanılamaz hâle geldi. Aralarında Tim Curry ve Jenny McCarthy gibi Hollywood yıldızlarının da yer aldığı FMV videoları, önceki yapımlardan çok daha kaliteli olan Red Alert 3 için Uprising adında bir genişleme paketi de yayınlandı.

 

Red Alert Serisini Monster Notebook’la Fethedin

Command & Conquer: Red Alert serisinin eşsiz strateji deneyimini Monster Notebook ile yaşayın. Abra, Tulpar ve Semruk serileri, seriye ait her oyunu en yüksek performansla oynamanızı sağlar. Oyunun zengin grafikleri ve akıcı oynanışı, Monster’ın güçlü işlemci ve grafik kartları sayesinde hayat buluyor. Gerçek zamanlı strateji tutkunları için Monster Notebook, ideal bir oyun ortağıdır.

Paylaş: