Geçmişten Günümüze En İyi 10 Star Wars Oyunu

Monster Notebook  8 Eylül 2020

Oyun

George Lucas’ın yarattığı ve bugün dünya çapında bir fenomen hâline gelen Star Wars, sinema filmleri ve televizyon uyarlamalarıyla olduğu kadar dijital oyunlarıyla da zengin bir içeriğe sahip. 1982 yılından itibaren çok sayıda Star Wars oyunu yayımlandı ve bu oyunlardan kimileri iyiydi kimileriyse o kadar da iyi değildi ama çıkan oyunlar arasında öyleleri vardı ki oyun dünyası için âdeta paha biçilmez bir hazineydi. Dilerseniz gelin, geçmişten günümüze hangi Star Wars oyunları en iyileri oldu, birlikte göz atalım.

Star Wars: Knights of the Old Republic (2003)

RPG türünün ustası Bioware tarafından geliştirilen ve oyuncular arasında “KOTOR” kısaltmasıyla bilinen oyun, kimilerine göre yarattığı hikâye ile sinema filmlerinden bile iyiydi.

Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast (2002)

Bugün böyle bir oyunun varlığı unutulmuş olsa da oyun dünyasından bir Jedi Outcast geçti. Yapımın oyunculara sunduğu özgürlük ve keşif hissi tarifsizdi, karşılaşmalar ise efsanevi.

Star Wars Rogue Squadron II: Rogue Leader (2001)

Küçüklüğünüzden itibaren Star Wars filmleri seyredip günün birinde X-wing pilotu olmayı hayal ettiyseniz bu yapım size hayallerinizden de fazlasını altın kâsede sunuyordu.

Star Wars Jedi: Fallen Order (2019)

EA Games’in senaryolu oyunların eskisi gibi çok satmadığın söylediği bir dönemde piyasaya çıkan Fallen Order, senaryosu ve farklı türlerden beslenen oynanışıyla 2010’lu yıllara damga vurdu.

Star Wars: The Force Unleashed II (2010)

Kendi içinde kusurlu bazı yönleri bulunsa da Star Wars evreninde geçip aksiyon ve eğlenceyi bu kadar iyi şekilde harmanlayan çok az oyun çıktı.

Star Wars: Dark Forces (1996)

Bugünün oyun ve grafik standartları çerçevesinde yeniden oynanabilirliği sorgulanabilecek yapıdaki Dark Forces, FPS türünün adım adım geliştiği bir dönemde çıkan ve kendi içinde tutarlı olan bir yapımdı.

Star Wars Battlefront 2 (2017)

Kısa sayılabilecek senaryosunun yanı sıra oyuncuların canını sıkan ve neyse ki sonradan kaldırılan oyun içi ödeme sistemi haricinde harika bir oyundu Battlefront 2.

Star Wars: Empire at War (2006)

Star Wars evreninde geçen en iyi strateji oyunlarından biri, hiç şüphesiz Empire at War. Geçmiş zaman eki kullanmadık, çünkü oyunun çok oyunculu modu, 2017 yılında yeniden etkinleştirildi ve oyuncular için Obi-Wan Kenobi gibi karakterleri yönetmek mümkün oldu.

Star Wars: The Old Republic (2011)

Çıktığı dönemde aylık ödeme yöntemiyle dâhil olunabilen hikâye odaklı bir MMO olan The Old Republic, artık Steam’den ücretsiz olarak oynanabiliyor.

Star Wars: TIE Fighter (1994)

Bir Star Wars oyunu olarak da bir uçuş simülasyonu olarak da son derece başarılı olan ve X-Wing serisinin devamı olan TIE Fighter, benzerine az rastlanır bir oyundu.

 

Star Wars serisindeki bu olağanüstü oyunları tam anlamıyla deneyimlemek ve her detayını en iyi şekilde yaşamak için güçlü bir bilgisayara ihtiyacınız var. İşte bu noktada Monster Notebook devreye giriyor. Monster Notebook’un Abra, Tulpar ve Semruk serileri gibi yüksek performanslı oyun bilgisayarları, Star Wars evreninin her oyununu, üstün grafik ve performansla çalıştırarak sizi bu epik maceraların tam kalbine götürür. Kendi Star Wars hikayenizi Monster Notebook ile yazmaya başlayın!

Paylaş: