Geçmişten Günümüze En İyi 10 Süper Kahraman Oyunu
Genellikle kurgusal karakterleri yönettiğimiz oyunlarda, çizgi roman karakterleriyle ilginç maceralar yaşamamız da mümkün oluyor. Daha çok DC Comics ve Marvel evrenlerine ait süper kahramanların yer aldığı oyunlar, tam da bu nedenle çok seviliyor. Gelin bu yazıda, geçmişten günümüze hızlıca bir bakış atalım ve en iyi 10 süper kahraman oyununa bakalım.
Punisher (Capcom-1992)
Marvel çatısı altında yer alsa da bir süper kahraman olmayan ama süper kahraman muamelesi gören Punisher, Capcom’un ellerinde 1992 yılında hayat buldu ve “Atari” salonlarının vazgeçilmezi oldu. Yandan ilerlemeli beat ‘em up türündeki yapım, iki kişiyle aynı anda oynanabiliyordu. Punisher’ın yanı sıra seçilebilir diğer karakter, Nick Fury idi.
X-Men (Konami-1993)
1990’ların beat ‘em up klasikleri arasına adını yazdıran X-Men ise bir başka Japon oyun şirketi olan Konami tarafından sunulmuştu. Aynı anda dört kişinin oynayabildiği yapımda Cyclops, Storm, Colossus ve Wolverine kontrol edilebiliyordu. X-Men üyelerinin Magneto’ya karşı mücadelesi epey zorluydu ve oyunu tek oyuncunun en azından tek jetonla bitirmesi son derece güçtü.
X-Men vs. Street Fighter (Capcom-1996)
Street Fighter’ın dövüş oyunları arasındaki hükümranlığının sürdüğü 1996 yılında sıra dışı bir şey oldu ve Capcom arcade salonlarını şenlendirecek X-Men vs. Street Fighter’ı yayımladı. Ryu ve Cyclops’un dostça tokalaştığı efsanevi görseliyle zihinlere kazınan oyunda shoryuken yapabilen Wolverine’den ekranın yarısını kaplayan Juggernaut’a kadar birçok Marvel karakteri vardı.
Spider-Man (Neversoft-2000)
PlayStation 1’in altın çağını yaşadığı dönemde yayımlanan ve aradan geçen neredeyse çeyrek asra rağmen Örümcek Adam hayranlarının övgüyle söz ettikleri Spider-Man, bugün Infinity Ward çatısı altında varlığını gösteren Neversoft imzasını taşıyordu.
Spider-Man 2 (Treyarch-2004)
Beyazperdeye yansıyan filminden hareketle hazırlanan ve yine çok sevilen bir başka oyun, Spider-Man 2. Adı, Call of Duty serisiyle anılan Treyarch tarafından geliştirilen yapımın konsol versiyonu muhteşemken PC versiyonu âdeta bambaşka ve kötü bir oyun gibiydi.
The Incredible Hulk: Ultimate Destruction (Radical Entertainment-2005)
Aksiyon, macera ve beat ‘em up türlerinin mükemmel şekilde harmanlandığı Ultimate Destruction’da oyuncular, gözlerine kestirdikleri hemen her şeyi yok edebiliyor, Bruce Banner’ın dertlerine de ortak olabiliyordu.
Batman: Arkham City (Rocksteady Studios-2011)
Arkham Asylum ile oyun mekaniği yaratma, senaryoyu katmanlandırma ve birçok karmaşık unsuru anlaşılır şekilde sunma konusundaki hünerlerini gösteren Rocksteady Studios, bir seriye dönüşen Batman oyunlarının ikincisini, 2011’de oyuncularla buluşturdu. Bu defa Kara Şövalye, Arkham’da kötülüğe karşı daha çetin şekilde mücadele veriyor, tepeden tırnağa suça gömülmüş Gotham’ı düzeltmeye çalışıyordu.
Lego Marvel Super Heroes (Traveller’s Tales-2013)
2007 yılından itibaren kendini “Lego” serisi oyunlar yapmaya adayan Traveller’s Tales’in büyük ses getiren oyunu Lego Marvel Super Heroes, deneyimlenebilecek en eğlenceli Lego oyunlarından biriydi. Bugün bile göze hoş gelecek görselleri ve bir an olsun duraksamayan aksiyonuyla Super Heroes, yetişkinler kadar çocukların da favorisiydi.
Injustice 2 (NetherRealm Studios-2017)
Mortal Kombat serisiyle kült oyun stüdyolarından birine dönüşen NetherRealm Studios imzasını taşıyan Injustice 2, ilk oyunun başarısını yukarıya taşıyan, içerik bakımından çok zengin bir yapımdı. DC Comics karakterlerinin yanında farklı çizgi roman evrenlerinden karakterlerin de yer aldığı oyunun tek eksi yanı, birçok karakterin DLC şeklinde sunulmasıydı.
Marvel’s Spider-Man (Insomniac Games-2018)
Hem oyunculara hem de oyun eleştirmenlerine göre teknik yönden güçlü olmakla kalmayıp aynı zamanda içerdiği dudak uçuklatan ayrıntılar sayesinde şimdiye dek yapılmış en kapsamlı süper kahraman oyunu kabul edilen Marvel’s Spider-Man, PlayStation 4 aldıracak yapımlardandı.