Geçmişten Günümüze God of War Serisi

Monster Notebook  31 Ağustos 2020

Oyun

PlayStation platformunun 10 yılı aşkın zamandır adından en çok konuşturan serilerinden biri kesinlikle God of War. Birçok PC sahibine PlayStation aldıracak derecede etkileyici oyunlar içeren seri, özellikle yeni oyunla kendine apayrı bir oyuncu kitlesi edindi. Peki, God of War serisi nasıl başladı ve bugüne geldi? Gelin, birlikte göz atalım.

God of War (2005)

Zeus’un oğlu, Jörmungandr’ın torunu Kratos ile maceramız, 2005 çıkışlı God of War ile başladı. Eski bir Sparta ordu komutanı olan ve görkemli Yunan tanrılarına hizmet eden Kratos, alternatif antik Yunan mekânlarında Pandora’nın Kutusu’nu arar, bulur ve yaşananlar neticesinde Savaş Tanrısı’na dönüşme yolunda adımlar atar. Yunan mitolojisinden beslenen yapım, aksiyon macera ve hack&slash türlerini bir arada sunarken atmosferi ve müzikleriyle oyuncuların gönlünü kazandı.

God of War II (2007)

SCE Santa Monica Studio’dan çıkan ikinci GoW oyununda bu defa tasarımcı koltuğunda, oyunun yaratıcısı David Jaffe yerine bugün adını sıklıkla duyduğumuz Cory Barlog oturuyordu. Savaş Tanrısı’na dönüşmesine rağmen bir şeylerin ters gittiğini gören Kratos, oyuncuları bol bol kombo yapabilecekleri düşmanlarla karşılaşmaya ve çözülmesi gereken bulmacalarla baş başa bırakıyordu.

God of War: Betrayal (2007)

İlk iki oyun gibi PlayStation 2 için değil de Java platformu için hazırlanan yapım, teknik sınırlamalar nedeniyle iki boyutlu ve yandan ilerlemeli bir platform oyunuydu. Ana oyunlar kadar derin bir hikâye içermemesine karşın oyun, eleştirmenler tarafından iyi sayılabilecek puanlar aldı.

God of War: Chains of Olympus (2008)

Öncelikli olarak PlayStation Portable’da, ilerleyen yıllarda ise PlayStation 3’te boy gösteren yapımda Kratos’un, tanrılara on yıllık hizmeti sırasında yaşadıkları konu ediliyordu. Oyun o kadar başarılı oldu ki 2008 yılında IGN tarafından birçok ödüle layık görüldü.

God of War Collection (2009)

İlk iki GoW oyununun, teknik ve görsel açıdan elden geçirilmiş sürümlerini içeren paket, hem PlayStation 3’te hem de PlayStation Vita’da yayımlanmıştı.

God of War III (2010)

Oyun dünyasında nadir görülebilecek açılış sekanslarından birine sahip olan ve tansiyonun bir an olsun düşmediği GoW III, yenilenen oyun motorunun da etkisiyle harika görseller sunuyor, gerçek anlamda devasa düşmanlara karşı savaşılan sahneleri, muazzam şekilde ekrana yansıtıyordu. Bunun yanında, aynı anda görüntülenebilen düşman sayısı da artmıştı. Yapım, GameInformer gibi oyun yayınlarından tam puan aldı.

God of War: Ghost of Sparta (2010)

PlayStation Portable için hazırlanan yapım, serinin önceki oyunlarındakine benzer oyun dinamikleri içeriyordu. Yalnız bu oyunda öne çıkarılan unsur, bazı başka oyunlarda da görülen ve önemli anlarda, oyuncuların belirli tuşlara basarak sahneyi ilerletmesine dayalı quick time event’lerdi.

God of War: Origins Collection (2011)

PSP platformunda yayımlanan Chains of Olympus ve Ghost of Sparta oyunlarının PlayStation 3 sürümlerini içeren bir paketti. Oyunlar bu paketle doğal Full HD çözünürlüğe ve 60 fps desteğine kavuştu.

God of War Saga (2012)

God of War: Betrayal hariç o yıla kadar yayımlanan tüm GoW oyunlarını içeren bir paketti ve PlayStation 3 platformu için hazırlanarak çift Blu-ray olarak sunuldu.

God of War: Ascension (2013)

Serinin ilk ve tek çevrim içi oyun destekli oyunu olan Ascension, oynanışa büyük yenilikler getirmese de Kratos’a yeni dövüş mekanikleri kazandırıyordu. Ayrıca oyuna dört farklı büyü sistemi de eklenmişti.

God of War Collection (2014)

Sony’nin o dönemki yeni taşınabilir oyun konsolu PlayStation Vita için hazırlanan pakette GoW I ve GoW II bulunuyordu.

God of War III Remastered (2015)

Dönemin popüler oyun konsolu PlayStation 4 için yeniden elden geçirilen üçüncü oyun, bir dizi görsel ve teknik yenilikle 2015 yılında oyuncuların evlerine konuk oldu. Çıktığı haftalarda çok satanlar listesine giren yapım, indirilebilir versiyonuyla PlayStation Store’da yerini aldı.

God of War (2018)

Serinin satış rekorları kıran ve seriyi, farklı bir yöne sevk eden 2018 çıkışlı GoW, Yunan mitolojisini ve tanrılarını bir kenara bırakıp Kuzey mitolojisi ve tanrılarına doğru yelken açmıştı. Kratos’a eşlik eden oğlu Atreus ise oyuncular için tam bir sürpriz olmuştu. Yapım, çok sayıda oyun yayını tarafından tam puan aldı.

 

God of War serisinin muhteşem dünyasını en yüksek performansla deneyimlemek için doğru donanıma ihtiyacınız var. Monster Notebook’un güçlü Abra, Tulpar ve Semruk serisi oyun bilgisayarları, bu efsanevi oyunların her bir anını kesintisiz ve yüksek grafiklerle yaşamanızı sağlar. Yüksek performanslı Monster Notebook ile oyuncu deneyiminizi en üst seviyeye taşıyın ve mitolojik savaşların tam kalbinde yer alın!

 

God of War Serisi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

  • God of War serisi nasıl oynanmalı?

God of War serisi, hikaye odaklı oynanmalıdır. Oyuncular, karakter gelişimi, kombolar ve gizem çözme üzerine yoğunlaşarak tam bir deneyim elde edebilirler.

  • God of War kaç bölüm var?

God of War serisi, başlangıç itibarıyla sekiz ana oyun ve birkaç yan oyun içermektedir. Bu oyunlar farklı platformlarda mevcuttur ve serinin hikayesini genişletir.

  • God of War 1 kaç saatte biter?

God of War 1, genellikle 8 ila 12 saat arasında tamamlanabilir. Bu süre, oyuncunun deneyimine ve oyun içinde gerçekleştirdiği keşif aktivitelerine bağlı olarak değişebilir.

  • God of War kaç günde biter?

God of War oyununu bitirmek, oynama süresine ve oturumların uzunluğuna bağlı olarak değişir. Günde birkaç saat oynayan bir oyuncu, oyunu bir hafta içinde tamamlayabilir.

  • Mitolojide Kratos kimdir?

Mitolojide Kratos, gücün ve kuvvetin tanrısıdır. Yunan mitolojisinde Zeus’un oğlu olarak betimlenir ve hikayelerde sıklıkla tanrılara hizmet eder.

 

Paylaş: