Geçmişten Günümüze Halo Serisi

Monster Notebook  19 Nisan 2024

Oyun

Yeni bin yıla girdiğimizde oyun dünyasında taşları yerinden oynatacak oyunları bekliyorduk. Halo serisi de; özgün hikâyesi, karakterleri ve başlarda, konsol oyuncularına sağladığı imkânlarla dijital oyun savaşlarının ortasında kendi yolunu açtı. Bir FPS oyunu olarak başlayan seri, zaman içerisinde spin-off yapımlarla daha da zenginleşti. Gelin, Halo serisinin geçmişten günümüze nasıl ilerlediğine birlikte göz atalım.

Halo: Combat Evolved (2001)

O zamana dek büyük oyunlara imza atmamış bir oyun şirketi olan Bungie’nin geliştirdiği yapım, Microsoft tarafından yayımlandı. Konu 2500’lü yıllar geçen oyunda Master Chief’i yöneterek insanlığa düşman olan Covenant güçlerine karşı mücadele ediyorduk.

Halo 2 (2004)

Bir konsol oyuncusunun da kusursuz şekilde FPS oynayabileceğini gösteren ilk oyunun ardından gelen yapım, çift elle silah kullanımı başta olmak üzere birçok yenilikle geldi. Geliştirilmiş çevrim içi oyun mekanikleri ise yapımın, o dönem Xbox’ta en çok satan oyun olmasını sağlayan etmenlerden biriydi.

Halo 3 (2007)

“Halo: Uprising” adlı çizgi roman serisindeki olaylarla bağlantılı bir konuya sahip üçüncü oyun, ana oyunun üçleme olarak oyun tarihinde yer almasını sağladı ve ilk oyunla başlayan hikâye, bu oyunla tamamlanmış oldu.

Halo Wars (2009)

Halo dünyasında geçen gerçek zamanlı strateji oyunlarının ilki Halo Wars oldu. Age of Empires serisinden tanıdığımız Ensemble Studios imzalı yapım, ilk oyunun 20 sene sonrasında geçiyordu.

Halo 3: ODST (2009)

Halo 3 için hazırlanan genişleme paketi niteliğindeki yapım, birkaç saatlik oynanış vadediyordu. İlk etapta yalnızca Xbox 360 platformunda yayımlanan oyun sonraki yıllarda Xbox One ve PC’ye de ziyaret etti.

Halo: Reach (2010)

Halo: Combat Evolved’dan önce yaşananları konu alan oyunda, Covenant askerlerine karşı savaşıyorduk. Gerek oyunculardan gerekse oyun otoritelerinden yüksek puanlar alan yapım, Windows 10 için yenilenen The Master Chief Collection’ın da ilk yayımlanan oyunuydu.

Halo: Combat Evolved Anniversary (2011)

İlk oyunun yeniden yapımı konumundaki Anniversary sürümü, yalnızca grafikleri geliştirmekle kalmamış, aynı zamanda oyuna Xbox Live üzerinden co-op ve çok oyunculu özelliği kazandırmış, Kinect desteği de getirmişti.

Halo 4 (2012)

Bir süredir oyunculardan ayrı kalan Master Chief ve yardımcısı yapay zekâ Cortana’nın geri döndüğü oyun olan Halo 4, o dönem Microsoft ile yollarını ayıran Bungie yerine 343 Industries tarafından geliştirildi.

Halo: Spartan Assault (2013)

Halo dünyasındaki olaylara farklı bir bakış açısı kazandıran ve bunu, oyun mekanikleriyle de destekleyen Spartan Assault, serinin ilk üstten görünüşlü shooter oyunu olarak kayıtlara geçti.

Halo: The Master Chief Collection (2014)

Halo: Combat Evolved Anniversary, Halo 2: Anniversary, Halo 3, Halo 3: ODST, Halo: Reach, and Halo 4 oyunlarının güncellenmiş hâllerini tek pakette toplayan yapım, 2014 yılında Xbox One platformunda, 2019’un sonlarından itibaren de Windows 10’da boy gösterdi.

Halo: Spartan Strike (2015)

Kendi içinde iki ayrı bölümden oluşan ve ilk yarısında Halo 2, ikinci yarısında ise Halo 4’teki olayları temel alan yapım, Spartan Assault’ta olduğu gibi üstten görünüşlü shooter türündeydi.

Halo 5: Guardians (2015)

Yalnızca Xbox One platformunda bulunan oyun, Halo 4’te yaşananların sekiz ay sonrasında geçiyordu. Yapım kimi oyuncular tarafından hayal kırıklığı olarak nitelendirilse de oyunun aldığı puanlar genellikle yüksekti.

Halo Wars 2 (2017)

343 Industries ve Creative Assembly’nin ortaklaşa geliştirdiği gerçek zamanlı strateji oyunu Halo Wars 2, 2009 çıkışlı ilk oyunun devamı niteliğindeydi ve Halo 5: Guardians’ta yaşananların sonrasını işliyordu.

 

Halo Serisinde Mükemmel Deneyim için Monster Notebook

Halo serisi, sürükleyici hikâyesi ve göz alıcı grafikleriyle oyun dünyasında fark yaratıyor. Bu eşsiz deneyimi en iyi şekilde yaşamak için Monster Notebook’un sunduğu Abra, Tulpar ve Semruk serileri gibi yüksek performanslı oyun bilgisayarlarına ihtiyacınız var. Bu seriler, Halo’nun zengin dünyasını ve heyecan verici savaşlarını, en yüksek grafik ayarlarında bile kusursuzca sunarak oyun deneyiminizi zirveye taşıyor.

 

SIKÇA SORULAN SORULAR

  1. Halo serisi nasıl oynanmalı?

    • Halo serisi, FPS bakış açısıyla oynanır. Serüveni tam olarak yaşamak için oyunları kronolojik sırayla oynamak ve hikayeye odaklanmak önerilir.
  2. Halo Infinite kaçıncı oyun?

    • Halo Infinite, Halo serisinin ana hikâye çizgisindeki altıncı oyunudur. Serideki diğer başlıklar dahil olmak üzere çok daha fazla yan ürün ve spin-off oyun bulunmaktadır.
  3. Halo Master Chief Collection hangi oyunlar var?

    • Halo: The Master Chief Collection içerisinde; Halo: Combat Evolved Anniversary, Halo 2: Anniversary, Halo 3, Halo 3: ODST (sadece kampanya), ve Halo 4 oyunları bulunmaktadır.
  4. Halo co op oynanır mı?

    • Evet, Halo serisinin çoğu oyununda co-op (işbirlikli) oynama modu bulunur. Oyuncular, çevrimiçi veya aynı ekran üzerinde arkadaşlarıyla birlikte oynayabilirler.
Paylaş: