Geçmişten Günümüze League of Legends Şampiyonları

Monster Notebook  26 Temmuz 2020

Oyun

League of Legends, oyunu bireysel olarak oynayanları da takım hâlinde oynayanları da peşinden sürüklemeye devam ediyor. Yapımın bu denli popüler olması, eSpor karşılaşmalarına katılan LoL takımlarının dünya çapında şöhret ve kayda değer maddi ödüller kazanmasını da sağlıyor. Dilerseniz gelin, 2011 yılından bu zamana kadar hangi karşılaşmalarda, hangi takımlar birinci oldu ve ne düzeyde para ödülü kazandılar, birlikte göz atalım.

2011

skt-worlds

İsveç’in güney kenti Jönköping’de gerçekleştirilen final karşılaşmasında Fnatic, against All authority adlı ekibi 2-1 yenerek birinciliğe ulaştı. Birinci olan Fnatic, 50 bin dolarlık ödüle hak kazandı. Turnuvanın MVP’si (en değerli oyuncu) Shushei idi.

2012

Yapımın popülerlik kazanmasıyla karşılaşmalar daha çekişmeli hâle geldi ve ödüllerde de büyük bir artış yaşandı. ABD’nin Los Angeles şehrinde düzenlenen final karşılaşmasında Taipei Assassins, Azubu Frost’u 3-1’lik skorla yendi. Birinci olan ekibe 1 milyon dolarlık ödül verildi.

2013

Yine Los Angeles’ta yapılan final karşılaşmasında bu defa SK Telecom T1 ve Royal Club karşı karşıya geldi; karşılaşmayı 3-0’lık skorla kazanan SK Telecom T1 takımı, 1 milyon dolarlık ödül kazandı.

2014

Güney Kore’nin başkenti Seul’de gerçekleştirilen dördüncü sezon final mücadelesinde, karşılaşmayı kendi sahasında yapmanın motivasyonuyla Samsung White takımı, Çinli rakibi Star Horn Royal Club’ı 3-1’lik skorla yendi. Kazanan takıma yine 1 milyon dolarlık ödül verildi. Yılın MVP’si Mata nikli oyuncu oldu.

2015

Almanya’nın Berlin kentinde düzenlenen final karşılaşmasında 2013 yılının da şampiyonu olan SK Telecom T1 ile KOO Tigers karşı karşıya geldi. Maçın galibi, SK Telecom T1 oldu ve 1 milyon dolarlık ödüle hak kazandı. Turnuvanın MVP’si MaRin nikli oyuncuydu.

2016

League-of-Legends-Worlds-finals-2016

Los Angeles’ta yapılan final maçında önceki yılın birincisi SK Telecom T1 ile Samsung Galaxy takımları çetin bir mücadele verdi. Karşılaşmayı 3-2’lik skorla SK Telecom T1 kazandı ve 2 milyon 28 bin dolarlık ödülü aldı. Turnuvanın bu defaki MVP’si ise Faker’dı.

2017

League-of-Legends-Worlds-finals-2017

Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenen yedinci sezon final karşılaşmasında önceki yılın birinci ve ikinci gelen takımları yeniden mücadele ettiler. Ancak bu kez şans, Samsung Galaxy takımının yüzüne güldü. Takım 1 milyon 855 bin 114 dolar ödül kazandı.

2018

League-of-Legends-Worlds-finals-2018

Güney Kore’nin önemli şehirlerinden Incheon’da yapılan final maçında Invictus Gaming ile Fnatic kıyasıya bir mücadele sergilese de maçı alan takım, Çinli Invictus Gaming oldu ve 2 milyon 418 bin 750 dolarlık ödülü kazandı.

2019

worlds-finali-sampiyonu-fpx-2019

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen final karşılaşmasında FunPlus Phoenix, rakibi G2 Esports takımını 3-0 yenerek birinciliğe ulaştı. Birinci takım, 834 bin 375 dolarlık ödül aldı.

Paylaş: