Geçmişten Günümüze Metal Slug Serisi

Monster Notebook  1 Ocak 2021

Oyun

Birçoğumuzun, son zamanlarda pek karşımıza çıkmayan arcade salonlarında -diğer bir deyişle Atari salonu- tanıştığımız Metal Slug, yandan ilerlemeli aksiyon oyunları arasında ayrı bir yere sahip oldu daima. Kendine özgü mizah anlayışı, keyifli oynanışı ama yer yer saç baş yolduran zorluğuyla bir dönem, jetona dönüştürdüğümüz harçlıklarımızın katili olan oyun, sonraları Türkiye’deki kısıtlı bir oyuncu kitlesi tarafından da ev konsollarında oynanabildi. Peki 1996 yılında hayata başlayan seri şimdi ne durumda? Gelin, geçmişten günümüze Metal Slug serisinin ana oyunlarına kısaca göz atalım.

Metal Slug: Super Vehicle-001 (1996)

Ve macera başlıyor… P.F. Squad kadrosunun has adamı Marco Rossi’yi yönettiğimiz ilk oyunda, küresel bir saldırı başlayan General Donald Morden ve askerlerine karşı mücadele veriyorduk. Küçük boss’ların yanı sıra birçok ana boss’la kapıştığımız yapımın geliştiricisi, Nazca Corporation, yayımcısı ise SNK idi. Oyunun orijinal platformu ise başta da belirttiğimiz gibi arcade makineleriydi.

Metal Slug 2: Super Vehicle-001/II (1998)

Metal Slug’ın dünya çapında büyük ses getirmesinin ardından kolları sıvayan SNK, ilk oyunun geliştiricisi Nazca’yı satın aldı ve çok daha geniş kapsamlı bir oyuna imza attı. Seçilebilir durumda daha çok karakterin bulunduğu ikinci oyunda ana düşmanımız yine General Morden’dı ama bu defa Dünya dışı varlıklar nedeniyle işimiz daha zordu.

Metal Slug 3 (2000)

Önceki iki oyundaki sanat tasarımını korurken yeni oynanış özellikleri ekleyen serinin üçüncü üyesi, konu bakımından şaşırtıcı noktalar içeriyordu. Alışılagelen akıcılığını koruyan yapımın arcade makineleri haricinde PS2 ve Xbox sürümleri de yayımlandı.

Metal Slug 4 (2002)

Verilen süre içerisinde kaç düşmanı etkisiz hâle getirebildiğinize bağlı olarak bonus puan kazanmanız gibi yenilikleri içermesine karşın aslına bakarsanız serinin önceki oyunlarından büyük farkları bulunmayan yapımı bu defa SNK yerine farklı ekipler geliştirip yayınladı.

Metal Slug 5 (2003)

P.F. Squad’ının bağlı olduğu Düzenli Ordu’nun, seriye adını veren Metal Sümüklü Böcek geliştirme süreci, kimliği belirsiz kişiler tarafından düzenlenen saldırı neticesinde sekteye uğradı. Daha da kötüsü bu araçların planları da çalındı. Bu oyuna özel karakter hareketleri, cephane artırımı gibi yeniliklerle gelen yapımda açık açık ortaya çıkan güçlü boss’ların yanı sıra gizli boss’lar da vardı.

Metal Slug 6 (2006)

Geliştirici ve yayıncı koltuğunda yeniden SNK Playmore’u gördüğümüz altıncı oyun, bu defa oyunu daha az zorlanarak oynamak isteyenler için en baştan seçilebilir zorluk modları sunuyordu. Senaryo tarafında, üçüncü oyunun sonrasındaki gelişmeleri ele alan Metal Slug 6, serinin ruhunu genel anlamda koruyordu.

Metal Slug 7 (2008)

Serideki kadim düşmanımız General Morden’ın dağıtılan ordusunun bir parçası olduğu ortaya çıkan Intel Bölüğü, bu oyundaki devre dışı bırakmamız gereken kadroydu. SNK Playmore tarafından geliştirilen yapım yalnızca Nintendo DS platformunda boy gösterdi. Neyse ki seri bizleri ilerleyen yıllarda bırakmadı ve gerek akıllı cep telefonlarını gerekse PC platformunu ziyaret ederek eğlenceli saatler yaşamamızı sağladı.

Metal Slug serisi, yıllar içinde birçok platformda oyunseverlere unutulmaz anlar yaşattı. Eğer siz de bu klasik arcade oyununun zorlu dünyasında yer almak istiyorsanız, yüksek performanslı bir bilgisayara ihtiyacınız olacak. İşte bu noktada Monster Notebook’un güçlü ürünleri Abra, Tulpar ve Semruk devreye giriyor. Bu dizüstü bilgisayarlar, en yoğun oyun seanslarında bile kesintisiz bir deneyim sunmak için tasarlandı.

Paylaş: