Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Korku Oyunu

Monster Notebook  26 Ekim 2018

HaberlerOyun

Ortamı aydınlatmakta yetersiz kalan ışığın etrafında oluşan gölgeler, nereden geldiği anlaşılamayan tekinsiz fısıltılar, bedensiz bir varlığın hareket ettiğine, kanlı ayak izleri bırakması sayesinde şahit olmak… 1990’ların sonundan itibaren sayıları artan ve farklı kimliklere sahip korku oyunları, türün canlı kalmasını sağlamakla birlikte insanlardaki korku algısının da farklılaşmasına zemin hazırladı. Bu algıyı farklılaştıran, hatta sunduğu içerikle oyuncunun duygularını dramatik şekilde yönlendiren korku oyunlarından bazılarına birlikte bakalım.

1. Silent Hill 2

Üç yıl önce ölen eşinden, onun el yazısı ve imzasıyla bir mektup alan James Sunderland, bunun doğruluğunu araştırmak ve eşiyle görüşebilmek adına Silent Hill’a gider. Ancak ortada yolunda gitmeyen bir şeyler vardır. Serinin tanınmasında büyük etkisi olan yapım, korku türünün nadide örneklerinden biri.

2. Amnesia: The Dark Descent

Korku unsurlarıyla yüzleşmek yerine onlardan saklanmanın hayatta kalmak için ideal çözüm olduğu Amnesia: The Dark Descent, hafızasını yitiren ve bir kalede gözlerini açan Daniel’ın başından geçenleri konu ediniyor. Kâbusla gerçeğin iç içe geçtiği yapım, saklanma tabanlı korku oyunlarının popülerleşmesini sağladı.

3. Layers of Fear

Bir sanat eserinin ne derece sancılı bir süreçle ortaya konduğunu en ürkütücü şekilde gözler önüne seren Layers of Fear, ismiyle müsemma, katman katman ilerleyen bir yapıya sahip. Oyuncunun az önce ayrıldığı odayı aynı şekliyle bulma olasılığını sıfıra eşitleyen yapım, son dönemde çıkan en yaratıcı ve korkunç oyunlardan.

4. Outlast

Serbest gazeteci Miles Upshur, Mount Massive Asylum’da yaşanan esrarengiz olayları öğrenmek için kamerasını yanına alır ve bir şekilde akıl hastanesine girer. Ancak bu başlangıç, bir şeylerin sonu anlamına gelir. Outlast, içerdiği sahneler ve jump scare unsurlarıyla oyuncunun zihnini allak bullak edebilecek nitelikte.

5. Resident Evil 7

Birinci şahıs kamera açılı korku oyunlarının piyasayı domine etmesi, sıra dışı gelişmelerin yaşanmasına da zemin hazırladı; son oyunlarında kalite/korkutuculuk çıtasını aşağı çeken RE serisinin yedinci oyunuyla titreyip kendine gelmesi gibi…

6. The Evil Within 2

Resident Evil serisinde pek çok görevde bulunan Shinji Mikami’nin imzasını taşıyan The Evil Within 2, önceki oyuna kıyasla çok daha fazla korku unsuruyla geliyor. Yapımın kaotik atmosferine eşlik eden yaratıklar ve anlaşılması zor imgeler, oyunu efsane statüsüne taşıdı.

7. Dead Space

Bir mühendisin, uzay gemisinde yalnız olmadığını acı bir şekilde tecrübe etmesi üzerine kurulu oyun, korku ögelerini vahşetle aynı tabakta servis ediyor. On senelik bir oyun olmasına karşın güncelliğini yitirmeyen Dead Space, rahatsız edici ortamların görsel ve işitsel olarak deneyimlenmesini sağlıyor.

8. F.E.A.R.

Kırmızı elbiseli küçük bir kız çocuğunun ne denli korkutucu olabileceğini gösteren F.E.A.R. aksiyon dozu epeyce yüksek korku/gerilim oyunları arasında yer alıyor. Jump scare unsurlarının yerli yerinde kullanıldığı yapım, barındırdığı pek çok sahneyle kült olmuş durumda.

9. Alien Isolation

Boğucu atmosferine karşın kendini oynatmayı başaran Alien Isolation, Amanda Ripley’nin, annesini aramasını konu edinse de yapım, kısa süre sonra bir hayatta kalma mücadelesine dönüşüyor. Oyunda kullanılan ses efektlerinin orijinal filmden alınması, atmosferin güçlenmesinde etkili.

10. Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth

Türü “korku” olan sayısız yapıta ilham veren Lovecraft’ın, Call of Cthulhu mitosunu ele alan yapım, tansiyonu başlarda düşük tutsa da oyunun ortalarında eteğindeki taşları dökmeye başlıyor.

 

Korku Oyunlarında Üstün Deneyim: Monster Notebook’un Güçlü Serileri

Korku oyunlarındaki yoğun atmosfer ve grafik detayları, Monster Notebook’un güçlü bilgisayar serileriyle mükemmel bir uyum sağlar. Silent Hill’den Alien Isolation’a kadar bu oyunların her biri, Monster’ın üstün performansı sayesinde hayat bulur. Abra, Tulpar ve Semruk serileri, korku oyunu deneyiminizi zenginleştirmek için gerekli olan güçlü işlemci ve yüksek kaliteli ekran kartlarını sunar.

Paylaş: