Genshin Impact Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  19 Nisan 2024

Oyun

Anime tarzı görsellere sahip aksiyon rol yapma oyunları tarafındaki açığı çok iyi değerlendirip dolu dolu ve başından kaldırmayacak derecede sürükleyici içeriğe sahip Genshin Impact ile turnayı gözünden vuran MiHoYo, Çin’in yıldızı parlayan oyun stüdyolarından biri hâline geldi. İlk yayınlandığı 2020’den bu yana hem PC, hem konsol hem de mobil cihazlarda oynanan Genshin Impact, her ne kadar ödeme modeli nedeniyle eleştirilere maruz kalsa da yapıma belli düzeyde ödeme yapıp yapımın keyfini çıkaranların sayısı hiç de az değil. Peki, Genshin Impact’in sistem gereksinimleri nasıl, gelin birlikte göz atalım. 

Genshin Impact Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 7, 8,1, 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i5 ya da eş değeri
  • Bellek: 8 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1030 (4 GB) veya daha iyisi
  • Depolama: 30 GB

Genshin Impact Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i7 ya da eş değeri
  • Bellek: 16 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 (6 GB) veya daha iyisi
  • Depolama: 30 GB

Eski Nesil İşletim Sistemi Kullanıcıları Oyunu Oynayabilir

Güncel pek çok oyun, biraz da DirectX 12 nedeniyle Windows 10 ve üstü işletim sistemlerinde dertsiz tasasız çalışırken Unity oyun motoru kullanılarak DirectX 11 üzerine inşa edilen Genshin Impact, 64-bit Windows 7 ve Windows 8,1 işletim sistemlerinde sorunsuzca oynanabiliyor. Tabii, işletim sistemlerindeki oyun modu başta olmak üzere bazı özelliklerden yararlanabilmek için daha yeni işletim sistemlerini kullanmanız şart.

İşlemci Önerileri, Standart Kare/Saniye Oranları İçin İdeal

Her oyuncunun benzer bir görsel bir tecrübe yaşaması adına 60 fps kilitli şekilde piyasaya çıkan Genshin Impact, açık dünya konseptine uygun şekilde tasarlanmış olsa da işlemci kullanımı konusunda epey mütevazı davranıyor. Tabii, söz konusu 60 fps kilitli bir oynanış olduğundan işlemciye binen yük de belirli bir seviyenin üzerine çıkmıyor. Bu noktada, en azından 10. nesil bir Intel Core i5 ya da Core i7 işlemci ile yapımda, işlemci darboğazıyla karşılaşmadan keyifli bir oynanış yaşayabilirsiniz.

Genshin Impact, RAM Tüketimi Konusunda da Mütevazı

Çevrim içi altyapısına ve açık dünyasına karşın oldukça iyi optimize edildiğinden bellek kullanımı konusunda oyuncuları asla üzmeyen Genshin Impact, tüm grafik ayarları en üst seviyede olsa ve çözünürlük 1080p düzeyine ayarlansa bile minimum sistem gereksinimleri listesindeki bellek miktarına anca ulaşıyor. Hatta çoğu durumda işletim sistemi+arka plan uygulamaları da değerlendirildiğinde toplamda 7 GB civarı bir bellek kullanımı gözleniyor. Kısacası, bilgisayarınızda çok yüksek oranda bellek yoksa, Genshin Impact’i sorunsuz bir şekilde oynayabilirsiniz.

FPS Kilidini Açmak ya da Açmamak, İşte Bütün Mesele Bu

Şimdiye kadar canavar gibi bir oyuncu bilgisayarıyla karşılaştıysanız, eminiz 144 ya da 165 Hz düzeyindeki ekran yenileme hızını gördükten sonra 60 Hz’lik ekranlara dönmekte zorluk yaşamışsınızdır. Az önce de sözünü ettiğimiz üzere 60 fps kilitli şekilde gelen Genshin Impact, gözü, yüksek kare/saniye oranlarına alışanlar için biraz zorlayıcı bir deneyim hâline gelebilir. Neyse ki GitHub üzerinde birileri, oyunun fps kilidini açan yazılımlar hazırlayıp sundular da artık oyun, 100+ fps düzeyinde oynanabiliyor. Elbette bu durum, 60 fps ile gül gibi geçinip giden, eskice ekran kartları için pek olumlu bir sonuç doğurmuyor ve minimum sistem gereksinimleri listesindeki ekran kartının nefesi, 100+ fps değerlerine güç yetiremiyor. Eğer sisteminizde güçlü sayılabilecek bir ekran kartı varsa, fps kilit açma işlemine girişebilir, oyunu daha akıcı görsellerle oynayabilirsiniz ama diğer türlü, 60 fps kilidiyle yola devam etmeniz iyi olabilir.

Oyunun Gerçek Depolama Alanı İhtiyacı Sizi Şok Edebilir

Geliştirici ekip, 2020’de çıkan bir oyunun sistem gereksinimleri listesini her yıl elden geçirmek istemediklerinden olsa gerek Genshin Impact’in, özellikle depolama alanı hiçbir surette gerçeği yansıtmıyor. 30 GB olarak belirtilen depolama alanı gereksiniminin epey geçmişte kaldığını, oyunu, Epic Games Store üzerinden ya da yapımın kendi sitesinden indirmeye çalıştığınızda görmeniz işten bile değil. Hatta öyle ki oyunun kaynak paket büyüklüğü, yazının hazırlandığı hafta itibarıyla 54,31 GB, diske kurulacak olan boyut ise 108,64 GB olarak gösteriliyor. Bu yüzden siz, sistem gereksinimleri listesine -en azından- depolama bazında çok kulak asmayın ve depolama biriminizde, 120+ GB’lık alanı, bu oyun için ayırın. İlerleyen dönemde yayımlanacak olan güncellemelerin neler getireceği belli olmaz.

Eğer en yeni oyunları ve klasikleşmiş yapımları, işlemci, ekran kartı, RAM ve depolama sınırlarına takılmadan, 144 Hz ve üzeri değerlerdeki ekranlar üzerinden deneyimlemeyi hedefliyorsanız, ihtiyaçlarınıza uygun bir canavarı seçmek. Dilerseniz, Monster imzasını taşıyan oyuncu ekipmanlarına da göz atabilir, oyun seanslarınızı daha konforlu hâle getirebilirsiniz.

 

Sıkça Sorulan Sorular

  1. 4 GB RAM ile Genshin Impact oynanır mı?

    • 4 GB RAM ile Genshin Impact oynamak teknik olarak mümkün olabilir, fakat bu, oyunun düşük ayarlarla ve sık sık takılmalarla deneyimleneceği anlamına gelir. Oyunun önerilen RAM miktarı 8 GB’dır.
  2. Genshin Impact kaç GB PC 2024?

    • Genshin Impact, 2024 itibarıyla bilgisayarınızda yaklaşık 40 GB boş alan gerektirir. Oyun sürekli güncellenmekte ve içerik eklenmekte olduğundan bu depolama ihtiyacı artabilir.
  3. Genshin Impact kaç fps alırım?

    • FPS değeri, bilgisayarınızın donanım özelliklerine bağlı olarak değişir. Güçlü bir ekran kartı ve işlemci ile oyunu yüksek ayarlarda ve 60 FPS üzerinde oynamanız mümkündür.
  4. Genshin ne tür bir oyun?

    • Genshin Impact, açık dünya aksiyon rol yapma oyunudur (ARPG). Oyuncular, büyüleyici bir dünyayı keşfederken karakterler arası geçiş yapabilir ve çeşitli görevleri tamamlayabilirler.
  5. Genshin Impact kaç saat sürer?

    • Genshin Impact’in ana hikayesini tamamlamak ortalama 50 saat sürer. Ancak, yan görevler, keşif ve ek içeriklerle birlikte bu süre yüzlerce saate ulaşabilir.
  6. Genshin Impact neden 60 fps?

    • 60 FPS, Genshin Impact için hedeflenen akıcı oyun deneyimini sağlamak içindir. Bu frame rate, görsel akıcılığı artırır ve daha keyifli bir oyun süreci sunar.
Paylaş: