God of War Ragnarok Bilmediğiniz 10 Detay

Monster Notebook  15 Ocak 2023

Oyun

Sony’nin oyun cephesindeki en önemli markası olan God of War serisinin yeni oyunu God of War Ragnarok, kısa süre önce konsol oyuncularıyla buluştu. Yapımın, PC’yi ne zaman ziyaret edeceği şimdilik belirsizliğini korusa da Sony’nin, diğer birinci parti oyunlarında yaptığı gibi Ragnarok’u da PC’ye çıkaracağı kesin. Eğer oyunun PC’ye gelmesini beklemek için yeterince sabrınız yoksa ve God of War Ragnarok’u PlayStation 4 veya PlayStation 5 üzerinden deneyimliyorsanız, oyundaki bazı ayrıntılar gözünüzden kaçmış olabilir. Dilerseniz gelin, bu oyunda -muhtemelen- görmediğiniz veya dikkat etmediğiniz bazı detaylardan söz edelim.

1. Atreus’un Dövmeleri

Atreus-makeup

Santa Monica Studio’nun elinden çıkan her oyunda olduğu gibi God of War serisinin yeni oyununda da ilk etapta dikkatinizi çekmeyecek bir dolu ayrıntı mevcut. Bunlardan biri de Kratos’un artık ergenliğe ulaşan oğlu Atreus’un dövmeleri. İskandinav runik metni olarak bilinen Kadim Futhark dilindeki dövmeler; sakin zihin (boyundaki dövme), şanslı atış (sağ koldaki dövme) ve süratli el (eldeki dövme) anlamlarına geliyor.

2. Kratos’un Sakalları

Kratos’un Sakalları

Oyun boyunca kendisini mütemadiyen omuz üstü kamerasıyla görsek de ara sahnelerde yüzünün tamamını rahatlıkla görebildiğimiz Kratos’un sakalları, alelade bir kıl yığını olmaktan çıkıp kendisine apayrı bir karakter kazandırıyor. Geliştirici ekibin, her ayrıntıda olduğu gibi sakal konusunda da ne denli uğraştığını anlamanız için Kratos’un sakallarının aralarına serpiştirilen beyazları ve bakımsız sakallarda görülen kırılmış/kıvrılmış kılları inceleyebilirsiniz.

3. Ağaçlardaki Hayvanlar

Oyunda hareket eden neredeyse her şeyi ebediyete uğurlayan Kratos ve Atreus, maceraları esnasında Dokuz Diyar’ın bazı kısımlarındaki ormanlık alanlarda çeşitli orman hayvanlarının arasından geçiyor. Ancak oyunun aksiyonu içinde, ortamın yaşadığını hissettiren bu hayvanları görmemiş olabilirsiniz.

4. Karla Kaplı Yollar

Görsel gelişmeleri yakından takip eden Santa Monica ekibinin bir süredir başka oyunlarda da kullanılan kar bozulma efektini, God of War Ragnarok’a başarıyla yedirdiğini belirtmek gerekiyor. Karla kaplı yollarda yürürken Kratos, aynen gerçek hayatta olduğu gibi izler bırakarak yürüyor.

5. Atmosferi Güçlendiren Parçacıklar

Kar yağışı esnasında ya da yalnızca ormanlık bir alanda gezinirken bile ekranda, atmosferi güçlendirmeye hizmet eden parçacıklar geziniyor. Kimi zaman zorlu boss karşılaşmalarında bu detayı kaçırmanız mümkün ama her şey dinginleştikten sonra havada gezinen parçacıkları takip etmenizi öneririz.

6. Kratos’un Dirsek Derisi

Her ne kadar bir “Savaş Tanrısı” olsa da Kratos’un da dirsek derileri, zamanla aşınmaya uğruyor ve bu, oyunun belli başlı anlarında yönetilebilen kamera aracılığıyla görülebiliyor. Santa Monica’nın ayrıntılarla ne denli kafayı bozduğunun bir göstergesi olan dirsek derisine ek olarak Kratos’un kolunun alt kısımlarında, Kaos Bıçakları’na ait zincirlerin de izleri bulunuyor.

7. Yemek Sahnesinin Gerçekçiliği

Birçok oyunda, yönettiğiniz karakterin, kullandığı silahı sırtına yerleştirdiğinde gerçekçilikten uzak şekilde durduğunu görmüşsünüzdür ancak Kratos’un silahları, sırtında gerçek bir obje gibi duruyor. Benzer bir durum, Sindri’nin evindeki yemek sahnesinde de görülebiliyor. Herkesin yemek yerken çatal-kaşıkları, ne denli gerçekçi şekilde tutup ağızlarına götürdüğünün tek bir açıklaması olabilir: Detaya verilen önem.

8. Ayrıntılı Bitirici Vuruşlar

Yalnızca nesnelerin, sahnedeki animasyonlu karakterle etkileşime geçmeleri değil aynı zamanda farklı karakterlerin birbirleriyle etkileşimi konusuna da özellikle eğilen geliştirici ekip, Kratos’un, düşmanlarıyla karşılaşmalarında da hünerlerini konuşturuyor. Adrenalin dolu karşılaşmalarda belki dikkatinizi çekmemiştir ama Kratos’un bitirici vuruşları, oldukça detaylı animasyonlar içeriyor.

9. Leviathan Baltası’nın Sapı

Kratos’un düşmanlarına karşı kullanmaktan asla çekinmediği Leviathan Baltası’nı oyun boyunca sürekli yakından görmesek de baltayı geliştirme ekranında bu ölümcül gerecin şaşırtıcı detayları, karşımıza çıkıyor. Baltanın sapının belirli kısımlarının yoğun kullanıma bağlı aşınmış olduğunu gösteren çizgileri, ahşaba ait damarlar, girintiler ve çıkıntılar, yalnızca bir silah için bile ne kadar uğraşıldığını gözler önüne seriyor.

10. Karanlık Alanlardaki Böcekler

Kratos’un sağlığına olumlu ya da olumsuz bir etkisi bulunmasa da öldürülebilir durumda olan ve sadece bulundukları ortamın; nemli, pis ve karanlık olduğu hissini vermeye yarayan böcekler, Dokuz Diyar’ın gözden kaçabilecek unsurları arasında bulunuyor.

Paylaş: