God of War Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  23 Aralık 2022

Oyun

Sony’nin PC çıkarmasının şimdiye kadarki en şaşaalı ismi olan God of War, şüphesiz 2022’nin en önemli oyun olaylarından biriydi. Santa Monica Studio’nun optimizasyon konusunda harika iş çıkarıp orta karar oyun bilgisayarlarında bile keyifle deneyimlenebilmesini sağladığı yapım, sunduğu muhteşem görseller karşılığında mütevazı sayılabilecek sistem gereksinimleriyle geliyor. Peki, Kratos’un, biricik oğlu Atreus’la olan İskandinav mitolojisi temelli macerası için nasıl sistemler gerekiyor? Gelin birlikte bakalım. 

God of War Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i5-2500K ya da AMD Ryzen 3 1200
  • Bellek: 8 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 960 (4 GB) veya AMD Radeon R9 290X (4 GB)
  • Depolama: 70 GB

God of War Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i5-6600K ya da AMD Ryzen 5 2400
  • Bellek: 8 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 (6 GB) veya AMD Radeon RX 570 (4 GB)
  • Depolama: 70 GB

Eski Nesil İşletim Sistemlerine Kapı Kapalı

“Yeni nesil” ifadesinin karşılığını tam anlamıyla vermese de PC oyunculuğu için bir milat kabul edilen God of War, hâlihazırda en çok tercih edilen Windows işletim sistemi olan Windows 10’un 64-bit sürümüyle gayet iyi anlaşıyor. Özellikle belirtilmemiş olsa da ileriye doğru uyumluluğu bulunan oyunun geriye doğru uyumluluğu bulunmuyor ve yapım, Windows 7 gibi eskice sistemlerde çalışmıyor. Size tavsiyemiz, oyunun eski sistemlerle çalışmasını sağladığı iddia edilen dosyaları indirmemeniz ve kullanmamanız yönünde.

Kratos İçin 4 Çekirdekten Fazlası Neden Olmasın?

Oyun, size kendi haritalarında belirli ölçüde dolaşma imkânı verse ve önemli düşman karşılaşmaları, belli başlı script’lere bağlı olsa da yapımın genel anlamda güçlü işlemcilerle iyi bir performans sergilediğini söyleyebiliriz. Özellikle, saniye başına yüksek kare/saniye oranları sağlayabilen bir ekran kartına sahipseniz, işlemcinizin sahnelerin karmaşıklığı nispetinde yorulacağını ekleyelim. Hem minimum hem de önerilen sistem gereksinimleri listelerinde oyun için 4 çekirdekli işlemciler belirtilse de yapım, 6 çekirdekli işlemcileri bile yerine göre %50 seviyesinde kullanabiliyor.

Yüksek Kapasiteli Bellek, Takılma Olmaksızın God of War Keyfi

Bulduğumuz her fırsatta bilgisayarlarınızdaki bellek miktarını artırmanız ya da yüksek kapasiteli bellekler bulunduran “Canavar gibi” bilgisayarlar edinmenizi salık veriyoruz ve God of War oyunu da bu önerilerimizi bir kez daha yinelememizi sağlıyor. Zira gerek minimum gerekse önerilen sistem gereksinimleri listelerinde yer verilen bellek miktarı, oyun çalıştırıldıktan sonra Windows işletim sistemi ve arka plan uygulamalarıyla rahatlıkla aşılıyor. Hatta 10 GB seviyesine bile ulaşabiliyor.

Önerilen Ekran Kartları, Sekizinci Nesil Konsol Akıcılığına Uygun

Oyunun yönetmeni Cory Barlog’un ustalığını konuşturup tek plan çekim tekniğine göre hazırlanmasını sağladığı God of War, yalnızca sinematik anlatımıyla değil oldukça başarılı görselleriyle de oyuncuların beğenisini kazanıyor. Oyunun minimum sistem gereksinimleri listesindeki kartları tamamen pas geçerek önerilenler listesindeki kartlar hakkında konuşmamız gerekirse, God of War’u PlayStation 4 akıcılığında oynatabilen bu kartlar, “ultra” grafik seçeneklerinde, akıcılıktan uzak bir oynanış süreci yaşatıyor. Yapımın DLSS gibi özelliklerinden yararlanmak için NVIDIA GeForce RTX 20 veya RTX 30 serisi ekran kartlarından destek almanız şart ama böyle bir olanağınız yoksa GeForce GTX 1650/1660 gibi ekran kartları da yüz güldürüyor.

İndirme Boyutu Düşük, Diskte Kapladığı Alan Yüksek

PC’yi ilk defa ziyaret eden Kratos, efsanevi oyun God of War ile bilgisayarınızın diskinde 60+ GB alan kaplıyor ve bu durum, sistem gereksinimleri listesinde de 70 GB’lık alan ihtiyacı ile açık ediliyor. Oyun dağıtım platformlarından sıkıştırılmış olarak yaklaşık 35 GB şeklinde indireceğiniz yapımı, oyun içi yükleme sürelerinin minimuma inmesi için SSD’ye kurmanızı tavsiye ediyoruz.

God of War’un etkileyici dünyasını sorunsuzca keşfetmek ve Kratos’un destansı macerasını en üst düzeyde yaşamak için, Monster Notebook’un yüksek performanslı bilgisayarlarını tercih edebilirsiniz. Abra, Tulpar ve Semruk serileri, God of War gibi yüksek grafik kalitesi gerektiren oyunlar için ideal donanıma sahip. Bu güçlü bilgisayarlar sayesinde, oyunun görsel zenginliğini ve akıcı oynanışını tam anlamıyla deneyimleyebilirsiniz!

 

God of War 3 SIKÇA SORULAN SORULAR

  1. God of War 3 kaç GB?

    • God of War 3, PlayStation 3 için yaklaşık 35 GB boyutundadır. Bu, oyunun grafiklerinin ve içeriğinin kapsamlılığını yansıtan bir boyuttur.
  2. God of War 3 kaç saat sürer?

    • Oyuncunun oynayış tarzına bağlı olarak God of War 3, genellikle 10 ila 12 saat arasında tamamlanabilir. Bu süre yan görevler ve keşiflerle artabilir.
  3. God of War 3 Türkçe var mı?

    • God of War 3, ana menü ve altyazılar için Türkçe dil desteği sunmuyor. Oyunun seslendirmeleri İngilizce olup, bazı bölgesel versiyonlarda farklı dil seçenekleri bulunabilir.
  4. God of War 3 PS3’te oynanır mı?

    • Evet, God of War 3 özellikle PlayStation 3 için geliştirilmiş bir oyundur ve bu platformda oynanmak üzere tasarlanmıştır.
  5. God of War 3 zor mu?

    • God of War 3, zorluğu oyuncunun seçtiği zorluk derecesine göre değişir. Çeşitli zorluk seviyeleri mevcuttur, böylece tüm oyuncular için uygun bir deneyim sunulur.
Paylaş: