Godfall Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  19 Ocak 2021

Oyun

Valoria şövalyelerinin sonuncusu olarak yok olmanın eşiğine gelen Aperion’u kurtarmaya çalışıp tanrı Macros’a meydan okumaya ne dersiniz? Yanıtınız olumluysa, looter-slasher olarak nitelendirilen yeni bir oyun türünün öncüsü olan Godfall’u mutlaka deneyimlemelisiniz. Geliştirici ekip Counterplay Games’in bazı çalışanlarının, Destiny 2’nin yaratım sürecinde görev alması, yapımı kuşkusuz daha çekici hâle getiriyor. Tabii Godfall’un, PlayStation 5’in çıkış oyunlarından biri olması da onu, deneyimlenmesi gereken yapımların başına taşıyor. Şayet oyunun tanıtım videolarını izlediyseniz, grafiklerin ne denli başarılı, atmosferin ne kadar güçlü olduğunu zaten kendi gözlerinizle görmüşsünüzdür. Peki, böylesi grafikler sunabilen bir oyunun sistem gereksinimleri nasıldır? Gelin, birlikte göz atalım.

SSD ile Oynanması Önerilen Oyunlardan Biri

Oyunlarda akıcılık, yalnızca ekran kartının saniyede kaç kare üretip ekrana ilettiğiyle değil toplamda elde edilen oyun tecrübesiyle ölçülüyor. Bu noktada, işlemci, RAM, sabit disk veya SSD’nin performansı büyük önem kazanıyor. Godfall, diğer donanım bileşenlerinde olduğu gibi depolama alanı konusunda da yeni nesil bir oyun olduğunu göstermek istercesine oyunun SSD üzerinden çalıştırılması yönünde vurgu yapan sistem gereksinimleri tablolarıyla geliyor. Oyun içi yüklemelerin kısa sürede tamamlanması ve oyunda, saniyelik takılmaların önüne geçilmesi için SSD önerisine kulak vermenizi tavsiye ederiz. Godfall için diskinizde 50 GB’lık yer ayırmanız yeterli.

Bilgisayarınızın RAM Kapasitesini Artırma Vakti Geldi

Karşımızda, yeni nesil bir oyun konsolunun çıkış oyunu durduğu için gereksinim duyduğu donanım konusunda çıtayı yukarı taşımasını yanlış bulmuyoruz. Fakat sistem gereksinim tablolarındaki RAM özelindeki verilerin, fazlaca güvenlik payı içerdiğini de ifade etmek isteriz. Zira oyun, 1080p çözünürlükte ve ultra grafik ayarlarında oynanırken sistem gözlem uygulamalarından en fazla 8,5 GB civarı RAM kullanıldığı bilgisi alınıyor. Çözünürlük 4K’ya çıkarılıp detay seviyesi aynı bırakıldığında ise kullanılan sistem belleği yaklaşık 10,5 GB seviyesine geliyor. Buradan hareketle, hedefiniz 1080p çözünürlükse 8 GB RAM sizin için yeterli olabilir ama oyunu, daha yüksek çözünürlüklerde deneyimlemek istiyorsanız, 10 GB civarı RAM yeterli olacaktır.

Orta Seviye Bir İşlemciyle Tatmin Edici Oynanış Mümkün

Performansı büyük oranda ekran kartının belirlediği oyunlardan biri olan Godfall, işlemci kullanımını çözünürlük doğrultusunda artırıyor ya da azaltıyor. Özellikle giriş seviyesinde sayılabilecek bir dört çekirdekli işlemciniz varsa, işlemci kullanımı %50’lere doğru yol alabilir. Ancak orta veya üst seviye bir işlemciniz varsa, bunun üstüne WQHD ya da 4K çözünürlükte Godfall oynayacaksanız, işlemci kullanımını çok fazla dert etmenize gerek yok. Zira oyun, Intel Core i9-9900K gibi güçlü bir işlemciyi, 4K çözünürlükte ve ultra grafik ayarlarında %20 civarında kullanıyor.

Sistem Gereksinimleri Tablolarındaki Ekran Kartları Gerçeği Yansıtıyor

Godfall’un arkasındaki ekip, hem minimum hem de önerilen sistem gereksinimleri tablolarındaki ekran kartı örneklerini, neredeyse nokta atışı olacak şekilde vermiş. Öyle ki 1080p çözünürlükte, ultra grafik ayarlarında saniyede 60 kare elde edecek şekilde Godfall oynamak istiyorsanız, NVIDIA GeForce GTX 1060 6 GB, bu yükün altından rahatlıkla kalkabiliyor. Daha yüksek çözünürlükler için önerilenler tablosundaki kartlar uygunluk gösteriyor. Yalnız oyun, ray tracing desteği sunacak olmasına karşın yayımlanan ilk sürümünde bu destek yoktu. Bu nedenle, RTX 20-30 serisi kartların ve AMD Radeon RX 6000 serisinin oyunda nasıl bir performans sergileyeceğini şimdilik bilemiyoruz.

Deli Tanrı Macros’a Karşı Olan Mücadelenizde Canavar Emrinizde

İhtişamlı mekânlarda epik savaşlar gerçekleştirip deli tanrı Macros’la karşı karşıya gelirken daima emrinizde olan Canavar’dan destek istemeyi unutmayın. Monster’ın geliştirdiği Abra, Tulpar ve Semruk serisi oyun bilgisayarlarıyla Godfall’u en iyi grafik ayarlarıyla keşfedip Aperion’u kurtarma yolunda adım atın.

Minimum sistem gereksinimleri:

  • İşletim sistemi: Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i5-6600 ya da AMD Ryzen 5 1600
  • Bellek: 12 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 6 GB ya da AMD Radeon RX 580 8 GB
  • Depolama: 50 GB (SSD öneriliyor)

Önerilen sistem gereksinimleri:

  • İşletim sistemi: Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i7-8700 ya da AMD Ryzen 5 3600
  • Bellek: 16 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti 11 GB ya da AMD Radeon RX 5700 XT 8 GB
  • Depolama: 50 GB (SSD öneriliyor)
Paylaş: