Grounded Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  11 Ağustos 2023

Oyun

Kurucuları arasında Chris Avellone ve Feargus Urquhart gibi efsane oyun tasarımcılarının yer aldığı Obsidian Entertainment’ın adı, kurulduğu günden bu yana hep yüksek kaliteli yapımlarla anılıyor. Hayatta kalma türüne farklı bir soluk getiren Grounded da onlardan biri. 2 yılı aşkın süre Erken Erişim’de kalan ve 2022’nin son aylarında oyuncularla buluşan Grounded’ın, sistem gereksinimlerini öğrenmeye ne dersiniz?

Grounded Dünyasına Adım Atmanın İlk Şartı Güncel İşletim Sistemi

Harikulade bir açılışa sahip olan ve 1990 yılında ortadan kaybolduğu düşünülen fakat aslında boyutları bir hayli küçülen dört gencin maceralarını temel alan Grounded, sunduğu eğlence karşılığında oyunculardan, güncel bir işletim sistemi kullanmalarını istiyor. 64-bit sürüm bir Windows 10’a sahipseniz, yapımı hem tek başınıza hem de arkadaşlarınızla sorunsuzca oynayabilirsiniz.

Hedeflediğiniz Yüksek Kare/Saniye Değerleri için İşlemciyi Güçlü Tutmanız Şart

Monster Notebook Blog sayfalarında zaman zaman dile getirdiğimiz, işlemcinin, ekran kartına darboğaz yapması meselesi, işlemciyi yoğun kullanan, çok oyunculu oyunlarda daha bir geçerli oluyor. Grounded’ın da keyfi, açıkçası çoklu oyuncu moduyla çıkıyor. Bu noktada minimum sistem gereksinimleri listesindeki işlemcinin, oyun keyfinizi baltalayabilecek kadar düşük olduğunu, hatta Full HD (1080p) çözünürlükte, 6 çekirdekli modern işlemcilerin bile %50’den fazla kullanıldığını söylemeliyiz. Eğer güncel orta karar bir ekran kartınız ve zayıf bir işlemciniz varsa, işlemciniz, bu oyunda takılmalara neden olabilir ve ekran kartınızın sınırlarını zorlamanızın önüne geçebilir.

Akıcı Bir Oyun Deneyimi İçin Bellek Boyutu 8 GB ve Üzeri Olmalı

Bir oyun bilgisayarından elde edeceğiniz maksimum performans, o bilgisayarın en zayıf parçasıyla sınırlıdır ve RAM, bu parçalardan biri pekâlâ olabilir. Her ne kadar Grounded’ın minimum sistem gereksinimleri listesinde belirtilen bellek değeri 4 GB olsa da sadece Windows 11’in minimum sistem gereksinimlerinde 4 GB bellek olması gerektiği belirtiliyor. Kısacası, sadece Grounded’ı değil diğer tüm oyunları, sistem sorunlarıyla karşılaşmadan oynamanız için bilgisayarınızda en azından 8 GB ve mümkünse daha fazla miktarda bellek olması gerekiyor.

1080p Çözünürlük İçin Önerilen Ekran Kartı Yetersiz Kalıyor

Uzun süre Erken Erişim’de kalıp kullanıcılardan olumlu ve olumsuz geri bildirimler toplasa da Grounded’ın sistem gereksinimleri listelerinin, çağın biraz gerisinde kaldığını düşünüyoruz. 2022 yılında yayınlanan bir oyunun, minimum sistem gereksinimleri listesinde 10 yıllık bir işlemci ve ekran kartı görmek bizi biraz şaşırtıyor. Keza önerilen sistem gereksinimleri listesindeki ekran kartının da çok yeni olduğunu söyleyemeyiz ve GeForce GTX 1060 ekran kartının, oyunu, 1080p çözünürlükte ve tüm grafik detay seviyesi yüksekteyken genellikle 60 fps sınırından aşağıda çalıştırdığını eklemeliyiz.

Geçen Zaman İçinde Depolama Alanı Değişti

Çıkışının üzerinden bir yıla yakın zaman geçen ve bu zaman zarfında birçok güncelleme alan Grounded’ın, sistem gereksinimleri listelerinde 8 GB’lık alana kurulabildiği belirtilse de bu yazının hazırlandığı hafta itibarıyla oyun, 9,58 GB alan kalıyor. Tabii 150+ GB yer kaplayan oyunların yanında bu 1,58 GB’lık artış o kadar önemli olmayabilir ama biz yine de hatırlatalım istedik.

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i3-3225 ya da AMD eş değeri
  • Bellek: 4 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 650 Ti (2 GB) veya AMD eş değeri
  • Depolama: 8 GB

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 11 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i7-7700K ya da AMD Ryzen 5 1600
  • Bellek: 8 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 (6 GB) veya AMD Radeon RX 470 (4 GB)
  • Depolama: 8 GB
Paylaş: