GTA 6 Çıkış Tarihi ve Tüm Detaylar

Monster Notebook  18 Ekim 2022

Oyun

Grand Theft Auto V sonrasında başlayan ve bugüne kadar devam eden meraklı bekleyiş, öyle görünüyor ki çok da uzun sürmeyecek. Geliştirildiği, geçtiğimiz şubat ayında Rockstar Games tarafından doğrulanan Grand Theft Auto 6’dan söz ediyoruz. Eğer hazırsanız, 17 yaşındaki bir bilgisayar korsanının, Rockstar Games çalışanlarının bilgisayarlarından sızdırdığı ve internete yaydığı videoları da dikkate alarak Grand Theft Auto 6 hakkında öğrendiklerimizi sizinle paylaşmaya başlayalım.

Yönetilebilir İki Karakterle Oynayacağız

GTA V’e kadar her GTA oyununda yönetilebilir durumda olan bir karaktere yer veren Rockstar Games, önemli bir değişikliğe gidip GTA V’te yönetilebilir üç karakteri bizimle buluşturmuştu. Her birinin fiziksel yapısından iç dünyasına, mizacından olaylara yaklaşımına kadar bambaşka özelliklere sahip karakterler, oyuna apayrı bir lezzet ve oynanabilirlik katmıştı. Öyle görünüyor ki yeni gelecek olan GTA oyununda da birden fazla karakterle oynama imkânına sahip olacağız. Bilgisayar korsanları tarafından sızdırılan videolarda, sevgili olan bir kadın ve bir erkek karakter bulunuyor. Hispanik kökenli kadın karakter Lucia, sıklıkla suç işlediğini kanıtlarcasına soğukkanlı oluşuyla dikkat çekiyor. Erkek karakter ise genç bir redneck olarak tanımlanabilecek Jason. Oyunun sızdırılan soygun videosundan anladığımız kadarıyla birbirlerini gerçekten çok seven bu çift, yasa dışı olaylara bulaşsalar da bu süreçlerden yara bere almadan kurtulmak istiyorlar. Özellikle Jason, sevgilisi Lucia’nın üzerine titriyor. Oyunun seyri nasıl olur, şimdilik bilemiyoruz ancak pek çok oyuncu tarafından bu çifte şimdiden “Bonnie and Clyde” benzetmesi yapılıyor. Eğer oyunda yüksek dozda şiddet ögeleri kullanılacaksa ve karakter gelişimleri negatif yönlü olabilecekse Bonnie and Clyde benzetmesinin yerini, Natural Born Killers filmindeki Mickey ve Mallory Knox çifti rahatlıkla alabilir.

İstikamet Kurgusal Miami, Oluşturulan Dünya: Vice City

Grand Theft Auto serisinin bu denli başarı kazanmasının altında yatan etmenlerin başında, hiç şüphesiz 1980’ler havasını, o yıllarda yaşamamış insanların bile hissedebilmelerini mümkün kılan GTA Vice City oyunuydu. Tommy Vercetti’yi yönettiğimiz yapım, bugün baktığımızda küçük bir haritaya sahip olsa da sunduğu eğlence ile zihinlerimizin en güzel yerinde durmaya devam ediyor. Yine sızdırılan GTA 6 videolarından ve fotoğraflarından anladığımız kadarıyla yeni oyun, Vice City’de geçecek. Miami’nin, GTA dünyasındaki kurgusal karşılığı olan Vice City, uzun yıllardan beri ziyaret etmediğimiz bir yerdi. Şehrin ölçeği ve ayrıntısını kıyaslamak için GTA III ve GTA IV arasında bir benzerlik kurmamız çok da yanlış olmaz. Her iki oyun da Liberty City’de geçiyordu ancak GTA III, biraz da o dönemin teknik şartları nedeniyle küçük ve detaysız bir şehirle geliyordu. 2007’de yayımlanan GTA IV ise yine aynı şehirde geçiyor olmasına karşın hem interaktif eylemlere katılabilmemiz hem de her yanını keşfedebilmemiz için özellikle detaylandırılan bir Liberty City portresini önümüze çıkarıyordu. Bu benzetimden hareketle, 2003 yılında bilgisayarlarımıza konuk olan Vice City ile GTA 6 oyununda karşılaşacağımız Vice City arasında inanılmayacak kadar detay ve büyüklük farkı olacağını şimdiden rahatlıkla söyleyebiliriz.

Gerçekçilik Dozu Daha da Artırılmış Bir GTA’ya Hazır Olun

Benzerlerinden, gerek oynanış gerekse grafik bakımından daha gerçekçi olmasıyla ayrılan Grand Theft Auto serisinin yeni üyesi, sızdırılan videolardan gördüğümüz kadarıyla bu gerçekçilik çizgisini biraz daha ileriye taşıyacak. GTA V’te, üç manga askeri donatacak kadar silahı karakterimizin üstünde taşıyabiliyorduk ancak yeni oyunda silah taşıma konusunda bir kısıtlama gelmesi mümkün gibi görünüyor. Üçüncü şahıs kamera açısından karakteri takip ettiğimizde, karakterin, silahlarını fiziksel olarak taşıdığını görebiliyoruz. Benzer bir durum Red Dead Redemption 2 oyununda da kullanılmış ve başarılı bulunmuştu. Ayrıca serinin eski oyunlarındaki silah toplama işlemi de biraz zorlaştırılmış gibi duruyor. Önceden, yerde duran silahların ve tabii ki paraların üzerinden geçtiğimizde, her şeyi envanterimizde katabiliyorduk. Fakat yeni oyunda, yerdeki silahı gerçekten de bir fiziksel obje alma animasyonu eşliğinde, daha yavaş bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Tüm bunlara ek olarak henüz oyunun ilkel bir sürümü olmasına karşın sızıntı videolarına konu olan sahnelerden anladığımız kadarıyla karşımıza, şimdiye kadarki en iyi grafikli GTA oyunu değil, şimdiye kadarki en iyi grafikli oyunlardan biri çıkacak.

Video sızıntılarını yapan bilgisayar korsanı, elinde yeni GTA oyununun kaynak kodlarının bulunduğuna dair ifadelerde bulunmuş olsa da bunun böyle olmadığı çok geçmeden anlaşıldı. Bu yüzden, Rockstar Games’in de açıkladığı üzere oyunun çıkış tarihinde herhangi bir öteleme bulunmuyor. Eğer çok uç bir durum yaşanmazsa, oyunun 2024 içinde çıkması bekleniyor.

Paylaş: