GTA 6 Hakkında En İyi Komplo Teorileri ve Sızıntılar

Monster Notebook  27 Ocak 2024

Oyun

“I am Legend” filminde, Robert Neville rolündeki Will Smith’in köpeğini yıkadığı esnada çalmaya başlayan meşhur Bob Marley & The Wailers parçası “Three Little Birds” (Üç Küçük Kuş) parçasını sever misiniz? “Konunun GTA VI ile nasıl bir ilgisi var?” diyebilirsiniz. Evet, konunun doğrudan Bob Marley parçasıyla bir ilgisi yok ancak “üç küçük kuş” ile bir ilgisi var; nasıl mı? Bildiğiniz üzere on milyonlarca defa izlenen ilk GTA 6 fragmanı, yeni oyuna dair birçok detayı bizlere sunuyor, bazı ayrıntıları ise epey merak etmemizi sağlıyordu. Ancak GTA 6’ya dair -şimdilik- tüm ayrıntılar, fragmanla sınırlı değil zira Rockstar Games, oyunla ilgili farklı görseller de paylaştı ve ilgili görseller, oyunla ilgili bazı teorilerin güçlenmesini veya ortaya çıkmasını sağladı. Dilerseniz, sözü uzatmayalım ve hem bahse konu görseller hem de fragmandaki bazı karelerden hareketle GTA 6 hakkındaki en iyi teorilere birlikte bakalım.

Üç Küçük Kuş ve Lucia’ya Dair Teoriler

Grand Theft Auto tarihinde ilk defa yönetilebilir üç farklı karakterle karşımıza çıkan Rockstar Games, bizi epey şaşırtmış ancak ustalıkla kurguladığı senaryo ve hikâye akışıyla bu üç karakteri de benimsememizi sağlamıştı. GTA 6 ilk tanıtım fragmanı, bize, oynanabilir yapıda iki karakterin olacağını gösteriyor ki bunlardan birinin kadın karakter Lucia, diğerinin ise Jason olduğunu artık biliyoruz. 1967 yılında filmi de yapılan ve gerçek birer suçlu olan Bonnie & Clyde ikilisine benzer bir olay örgüsü içinde kendimizi bulacağımızı düşündüğümüz oyunun, tanıtım fragmanına dair duyuru görseli, yazının başından bu yana vurguladığımız “üç küçük kuş”un temelini oluşturuyor. Görsel şöyle:

Vice City atmosferini başarılı şekilde yansıtan palmiye ağaçları ve muhtemelen gün batımı manzarasında dikkat çekici bir detay daha var, bahsettiğimiz üç kuş. Geliştirdiği oyunlarda en ince detaylara bile azami özen gösteren, oyunlarında hemen her şeyde ilginç detaylar bulabileceğiniz Rockstar Games’in özgürce uçan kuşları bu görsele iliştirmesi, Lucia ve Jason’la birlikte üçüncü bir karakterin daha yönetilebileceğine işaret etmesi muhtemel. Hatta kimilerine göre oyundaki zaman döngüsü ve ilerleme sayesinde Lucia & Jason çiftinin çocukları da hikâyeye katılabilir ve “üçüncü” kuş, bu çocuk olabilir.

Fragmandan hareketle oyunun dominant karakter konumunda bulunacağına kesin gözüyle baktığımız Lucia’yla ilgili de teoriler yok değil. Fragmanı baştan değil de tersten izlediğimizde şaşaalı bir hayatın ardından kodesi boylayan bir suçlu profili çizen Julia’nın yine aynı fragmandaki havuz başı pozlarıyla belki de gizli görevde olduğu çıkarımında bulunabiliriz. Hatırlarsanız GTA V’te de undercover/tebdili kıyafet gerçekleştirdiğimiz görevler vardı ve GTA 6’da bikini giyip havuz başında “takılmak” da gizli görev gereği olabilir.

Lucia ile ilgili teorilerden biri de yine fragmanda vurgu yapılmayan ancak GTA VI sanat çalışmasında resmedilen elektronik kelepçe. Görsel şöyle:

GTA serisinden aşina olduğumuz üzere, şehrin her yerine hemen gidemez, gitmeye çalıştığımızda ise yüksek aranma seviyesi devreye girer ve önce polis, sonra SWAT ekibi, ardından askerler karakterimizin canına okur. Muhtemelen GTA VI’da da benzer bir bölge kısıtlaması uygulanacak ve bu kısıtlama, yalnızca Lucia için geçerli olacak. Jason ile vakit geçirip görevleri tamamladıkça oyun zamanı ilerleyebilir ve Lucia da görevlerin bir parçası hâline gelebilir. Bu arada, sizinle paylaştığımız ikinci görsele dikkatle bakın, başka bir teori, bu görselde gizli.

GTA 6 Haritası, Sanat Çalışmasında mı Gizli?

Az önceki paragrafı sonlandırırken ikinci görsele dikkatle bakmanızı istemiştik, bu görselde herhangi bir harita görebiliyor musunuz? Göremiyorsanız, ilginç içerikleriyle teknoloji ve oyun tutkunlarının beğenisini kazanan NikTek’in şu çalışmasını sizinle paylaşalım:

Yapay zekânın da katkısıyla geliştirilen görselin haritaya benzer bölümü, gerçekten de akıllarda soru işareti yaratıyor. Rockstar Games, bu tür görsel ve videolara, çok sonra fark edilebilecek ilginç detaylar saklama konusunda son derece mahir.

Teorilerin sınırı yok ve bazı teoriler, Jason’ın çevresinde şekilleniyor. Bu teorilerden ilki, Jason’ın bir gizli polis olduğu ve Lucia’nın da yer aldığı bir suç şebekesine sızmak için işi, Lucia’yla sevgili olmaya kadar ilerlettiği yönünde. Teori burada sonlanmıyor, Jason, Lucia’ya gerçekten âşık olarak onunla suç işlemeye başlıyor ve olaylar gelişiyor. Bir diğer Jason teorisi ise Jason’ın fenotipinin, GTA IV karakteri Nico Bellic’e çok benzemesine dayanıyor. Akrabalık bağı gibi unsurların ortaya çıkması, GTA VI’nın hikâyesine derinlik katacaktır.

Bunların haricinde kalan teorilerin ve sızıntı kaynaklı varsayımların ayaklarının yere sağlam bastığını söyleyemeyiz ve bundan sonra farklı teoriler üretmek için Rockstar tarafından yeni sanat çalışması ve videoların yayımlanması gerekiyor. Eğer siz de GTA VI ve çıkışını dört gözle beklediğiniz diğer oyunları, performans sınırlarına takılmadan oynamak istiyorsanız, Monster imzalı Abra, Tulpar ve Semruk oyun bilgisayarlarını seçin.

 

Paylaş: