GTA 6 Ne Zaman Çıkıyor? GTA 6 Haberleri & Gelişmeleri

Monster Notebook  25 Temmuz 2021

Oyun

Eğri oturup doğru konuşalım, açık dünya aksiyon oyunları söz konusu olduğunda Grand Theft Auto serisiyle yarışabilecek bir oyun serisi yok. Evet, farklı ve büyük oyun stüdyoları tarafından sunulan, hatta geliştirilmekte olan pek çok yapım var. Ancak Rockstar Games’in alan hâkimiyeti o kadar güçlü, geçmişten bugüne gelen bilgi birikimi o kadar yüksek ki artık her bir yeni oyunda kendilerini aşmakla kalmayıp türün standartlarını belirliyor. İşte tam bu nedenle Grand Theft Auto V sonrasında oyuncuların, yeni GTA oyunu için beklentileri arşa çıkmış durumda. Aslına bakarsanız buradan hareketle oyuncuları suçlamak yanlış olur, zira konsept ve yapı itibarıyla GTA serisinden epey ayrılan ancak yeni GTA oyununun ne denli ayrıntılı olabileceği konusunda fikir verebilen Red Dead Redemption 2’nin başardıkları da ortada. Serinin çok beklenen yeni oyunu Grand Theft Auto 6 hakkında sayısız haber ve zaman zaman “clickbait” içeriklerin hazırlanması da buna dayanıyor. Şimdiye dek GTA 6/GTA VI için pek çok spekülatif haber çıktı ancak birçoğunun gerçekle uzaktan yakından ilgisi yok.

Gelin bu yazıda, GTA 6’ya dair bazı gelişmelerden ve oyunun, önemli kaynaklardan doğrulanarak ortaya çıkarılmış bazı detaylarından bahsedelim.

Yeni Oyunda Rockstar’ın Yıldız İsimleri Yok

GTA V, GTA IV ve serinin geri kalan oyunlarını bitirdikten sonra credits ekranını eğer geçmediyseniz bu upuzun isim listesi karşısında hayrete düşmüş olabilirsiniz. Evet, söz konusu Rockstar oyunları ve özellikle GTA serisi olduğunda oyunlarda gördüğünüz her bir detay için apayrı insanlar görevlendirilebiliyor. Bunun sonucunda onlarca dakika süren credits ekranları ortaya çıkıyor. Tabii, kabul edersiniz ki GTA serisini GTA serisi yapan kilit birkaç isim bulunuyor ve onların varlığı kadar yokluğu da önem kazanıyor.

İşte bu isimlerden biri, 2000’lerin başından bu yana GTA serisinin yapımcılığını ve GTA V’in oyun tasarımcılığını üstlenen Leslie Benzies. GTA serisinin DNA’larına yerleşen dokunuşları bulunan Benzies, 2014 yılında izne ayrılmış, 2016 yılında ise Rockstar’dan tamamen ayrılmıştı. Artık Benzies’in farklı oyun planları var ve Rockstar’la telif hakkı sorunları nedeniyle biraz da kötü ayrıldığı için şirkete yeniden dönme ihtimali pek yok.

Benzies, bir bakıma yeri doldurulabilecek bir isim belki ama adı GTA serisi ve Rockstar Games ile özdeşleşmiş Dan Houser’ın ayrılığı, açıkçası oyun dünyasını biraz düşündürüyor. Grand Theft Auto serisini kardeşi Sam Houser ile birlikte popüler kılan, seri için hazırladığı senaryolarla oyunların Hollywood filmlerini solda sıfır bırakmasını sağlayan Dan Houser’ın yokluğunda yeni oyun nasıl bir içeriğe sahip olacak, gerçekten merak konusu. Leslie Benzies gibi yeni bir oyun şirketi kurup kendine ayrı bir rota çizen Dan Houser’ın şirkete geri dönmesi mümkün görünmüyor.

Grand Theft Auto VI En İyi İhtimalle 2025’te Çıkacak

Bunca zamandır internette yazılıp çizilen ve YouTube kanallarında ifade edilen sayısız GTA VI detayı olsa da bunlara pek itibar etmemek gerekiyor. Zira doğrudan şirket tarafından doğrulanan net bir bilgi mevcut değil. Lakin kısa zaman önce, Bloomberg’de gazetecilik yapan ve yayımladığı kitaplarla oyun dünyasını bilgiye boğan Jason Schreier, bir süre önce Tom Henderson’ın Twitter üzerinden yaptığı açıklamaları doğrulayarak GTA 6 haberlerini güncellemiş oldu. Bu noktada Tom Henderson’ın kim olduğunu merak edebilirsiniz doğal olarak. Henderson, henüz çıkmamış oyunlarla ilgili kısa kısa bilgiler paylaşan bir isim ve bu bilgiler zaman içerisinde doğrulanıyor. Şimdiye dek Call of Duty ve Battlefield oyunlarına dair ifadelerinin tamamen gerçek olduğu ortaya çıkan Henderson’ın GTA 6 hakkında söyledikleri son derece ilginç.

Çalışanlarına baskı yaparak haftada 100 saate varan süreyle çalıştırdığı için oyun dünyasından büyük tepki alan Rockstar’ın artık çalışanlarının refahına odaklanmasından hareketle GTA 6’nın çıkış tarihinin uzayacağı, Henderson’ın paylaştığı detaylardan biri. İşte tam da bu nedenle yeni oyunun en erken 2024 veya 2025 yılında çıkması hedefleniyor.

Yine çalışanlara büyük bir baskı olmaması için GTA 6’nın dinamik bir haritaya sahip olacağı ve orta büyüklükte çıkan haritanın zaman içerisinde genişletileceği, Jason Schreier tarafından söylenmişti. Henderson’ın elindeki raporlar da Schreier’ın söylediklerini doğruluyor. Zira raporlarda GTA 6 haritasının oyunun çıkışından sonra peyderpey genişletileceği bilgisi yer alıyor. Bu noktada GTA 6’nın harita konusunda Fortnite’tan ilham aldığını söyleyebiliriz.

Rockstar’ın, Leslie Benzies ve Dan Houser’dan boşalan koltuklara deneyimli isimleri yerleştirme çabasına ek olarak yeni oyunda, sıra dışı yapay zekâ ve NPC teknolojileri kullanacağına dair patentler aldığı da biliniyor. Fakat çıkışına nereden baksanız 3-4 yıl olan bir Grand Theft Auto oyunundan söz ediyoruz ve zaman içerisinde ne gibi gelişmeler yaşanacağını da merak ediyoruz.

Paylaş: