Harry Potter RPG Çıkış Tarihi ve Dedikodular

Monster Notebook  20 Kasım 2020

Oyun

Albus Dumbledore’un da dediği gibi hayallere bağlanıp yaşamayı unutmak iyi bir şey değildir. Dünyanın dört bir yanındaki Harry Potter ve oyun meraklıları da Dumbledore’un sözlerini dikkate alıp yaşamaya devam ettiler ama zihinlerinin köşesinde, günün birinde kendilerini Hogwarts’a davet edebilecek bir oyunun hayali de yok değildi. Neyse ki Harry Potter filmleri ve kitaplarıyla hayata daha farklı bakmaya başlayan oyun tutkunlarının bu hayali, Hogwarts Legacy ile gerçeğe dönüşüyor. Peki, Hogwarts Legacy nasıl bir oyun, arkasında kimler var, hangi platformlarda yayımlanacak? Bu ve benzeri soruların yanıtı yazımızda.

Oyuncuları Kendi Hogwarts Maceralarına Davet Eden Bir Oyun

2020’nin eylül ayında gerçekleştirilen Sony PlayStation 5 etkinliğinde ortaya çıkan ve ilk etapta görselleriyle, Harry Potter evrenine merak duymayan oyuncuların dahi ilgisini çeken Hogwarts Legacy, bugüne kadar yapılan en kapsamlı ve gerçekçi Harry Potter oyunu olacak gibi görünüyor. Tanıtım videosunda da belirtildiği üzere 1800’lü yılların sonlarında geçecek yapımın RPG (rol yapma oyunu) aksiyon türünde olduğu belirtiliyor. Doğrudan doğruya oyunun yayıncı koltuğunda bulunan Portkey Games’in sahibi konumundaki Warner Bros. Interactive Entertainment’ın yaptığı açıklamalar ise oyun için heyecanlanmamız için yeterli gerekçeler sunuyor.

Sürükleyiciliği ön planda tutan, açık dünya formundaki rol yapma aksiyon oyunu Hogwarts Legacy, oyuncuların kendi maceralarını yaşamalarına ve kurgulayabilmelerine imkân tanıyor. Harry Potter serisinin yaratıcısı J.K. Rowling’in doğrudan bir katkısı bulunmasa da oyunun işleyişinde Harry Potter serisinden izler bulunuyor. Diğer yandan herhangi bir kitabın veya filmin uyarlaması olmadığı için özgünlük konusunda iddialı olan oyunun ayakları, Harry Potter evreninden aldığı temeller sayesinde yere sağlam basıyor. Serinin hayranlarını üzmeyecek şekilde tasarlanan yapımda oyuncuların, kendilerini sihirbazlık dünyasına kaptırmalarına kesin gözüyle bakılıyor. Kimi oyun şirketlerinin, tek oyunculu oyunların artık eski popülerliğe sahip olmadığı ve yeni trendin, çok oyunculu yapımlar olduğu yönündeki açıklamalarıyla taban tabana zıt yapıdaki Hogwarts Legacy, tek oyunculu deneyime önem veriyor. Oyun tutkunlarının, Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’nda bir öğrenci olabilmelerine olanak verirken onların, büyücülük dünyasının gizli gerçeklerini ortaya çıkarabilmek için biraz tehlikeli bir yolculuğa çıkmalarını sağlıyor. Oyuncular, oyun süresince kullandıkları büyülerde ustalaşabiliyor, özel iksirler hazırlayabiliyor ve fantastik canavarları evcilleştirebiliyor. Warner Bros.’un paylaştığı bu detaylar, kulağa gerçekten hoş geliyor.

Disney Oyunlarından Tanıdığımız Avalanche Sotware Oyunun Başında

Her ne kadar orijinal seriden bağımsız bir yapım olsa da Hogwarts Legacy, J.K. Rowling’in desteği ve katkılarıyla hazırlanıyor. Oyunun geliştirici tarafında; Toy Story 3, Disney Infinity 3.0 ve Cars 3: Driven to Win gibi oyunlardan tanıdığımız Avalanche Sotware bulunuyor. Yayıncı koltuğunda ise Warner Bros. Interactive Entertainment bünyesinde faaliyet gösteren ve daha önce mobil platformlarda Harry Potter oyunları yayımlayan Portkey Games oturuyor.

Açıklanan bilgilere göre PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X ve S platformlarına çıkacak olan Hogwarts Legacy, tanıtım videosunda da görüldüğü gibi oldukça başarılı grafiklerle geliyor. Ray tracing gibi özel çizim tekniklerini desteklemesi muhtemel yapımın dikkat çeken bir diğer noktası da fizik motorunun gerçekçi sahneler yaratabilmesi oluyor. Grafik hesaplamaları kadar merkezi işlemci hesaplamalarına da yük bindirmesi muhtemel bu durum, oyunun sürükleyiciliği ve sahiciliğine büyük katkı sağlıyor.

2021 yılında yayımlanacağı açıklanan yapımın, oyuncuları Yasak Orman, Hogsmeade Köyü gibi yerlerde sıra dışı maceralar yaşatması ve bunu yaparken Harry Potter evrenine sadık kalacak unsurlarla donatılmış olması, oyun dünyasında heyecan yaratıyor. Bize ise biraz daha sabretmek ve Hogwarts Legacy oyununu deneyimlemek üzere beklemek düşüyor.

Paylaş: