Hitman 3 Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  3 Şubat 2022

Oyun

CEO’luğunu Hakan Abrak’ın sürdürdüğü IO Interactive, Square Enix çatısından ayrılıp özgürlüğüne kavuştuktan sonra elindeki en güçlü oyun markası olan Hitman’i bambaşka bir seviyeye getirdi. Yenilenen serinin son üyesi Hitman 3, Ajan 47’yle farklı ülkelerde sıra dışı maceralara adım atmamızı sağladı. Teknik açıdan daha da güçlenen Glacier Engine oyun motoruyla hazırlanan yapımın sunduğu muhteşem görseller, oyuncuların Hitman dünyasına katılması için reddedilemez bir teklife dönüştü. Peki, 2021’e damgasını vuran oyunun sistem gereksinimleri nasıl, gelin birlikte değerlendirelim.

Windows 10 İşletim Sistemi Kullanıyorsanız Suikast İçin Hazırsınız

Çıktığı tarih itibarıyla dönemin en güncel işletim sistemi olan 64-bit Windows 10 ile gül gibi geçinip giden Hitman 3, doğrudan gereksinim duyduğu DirectX 12 desteği noktasında da bu işletim sisteminden destek alıyor. Eğer bahse konu işletim sistemine sahipseniz, yapımı sorunsuz şekilde deneyimleyebilirsiniz.

Önerilenden Daha Güçlü İşlemciye Sahip Olmanız Gerekebilir

Doğası gereği belli başlı betiklere göre şekillenen ama size oyun konsepti çerçevesinde mümkün olan en ileri seviye serbestiyi sunan Hitman 3, işlemci konusunda pek tevazu göstermiyor. Parçalanıp yıkılabilir çevre unsurları, kıyafet simülasyonları, yapay zekâ kontrolündeki kalabalıklar ve daha nice unsur, işlemciye epey yük bindiriyor. Her ne kadar oyun, minimum sistem gereksinimleri tablosunda eskice işlemcilere yer vermiş olsa da özellikle ayarlar kısmındaki “Simülasyon Kalitesi” seçeneğini yükselterek yapımı deneyimlemeyi düşünüyorsanız, önerilenler tablosundakinden daha güçlü bir işlemci edinmenizi öneririz.

RAM Kaynaklı Takılmaları Yüksek Bellek Miktarı ile Engelleyebilirsiniz

Yeni nesil kavramının hakkını veren teknolojilere sahip Hitman 3, sizlere sunduğu kurgusal dünyayı en az 8 GB RAM gereksinimiyle karşınıza çıkarabiliyor. Güncel oyunlar için bir standart hâline gelen 8 GB bellek kapasitesi, sisteminiz tarafından karşılanıyorsa yapımı Full HD (1080p) çözünürlükte, RAM kaynaklı takılmalara maruz kalmadan deneyimleyebilirsiniz. Ama hedefiniz daha üst çözünürlükler ve maksimum grafik-simülasyon ayarları ise 16 GB bellek sizin için ideal seçenek olacaktır.

Keyifli Bir Oyun Süreci, Önerilen Ekran Kartlarıyla Mümkün

Hitman 3, IO Interactive’in önceki iki oyunuyla aynı işlemci, bellek ekran kartı gereksinimleri tablosuna sahip. Ancak ne var ki Glacier Engine’ın yenilenmiş sürümüyle hayat bulan oyun, önceki oyunlardan daha fazla grafik işlem gücüne ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle minimum sistem gereksinimleri tablosundaki GeForce GTX 660 ekran kartı, yapımı Full HD çözünürlükte, 20+ fps düzeyinde çalıştırabiliyor. Önerilenler tablosundaki GeForce GTX 1070 ise sizlere daha keyifli bir oyun süreci sunuyor.

Üçlemeyi 80 GB Kapasiteli Diske Sığdırabilirsiniz

Sistem gereksinimleri tablosunda disk alanı 80 GB olarak belirtilen Hitman 3, IO Interactive’in çalışmaları neticesinde önceki iki oyunu da aynı disk alanında bulundurabiliyor. Geliştirici ekibin sunduğu import-içeri aktarma özelliği sayesinde önceki iki oyundaki mekânları da üçüncü oyun aracılığıyla ziyaret etmeniz mümkün olurken yine önceki iki oyundaki devasa depolama alanı gereksinimleri de ortadan kalkıyor. Kısacası 80 GB’lık bir depolama alanınız varsa, yeni Hitman üçlemesini keyifle oynayabilirsiniz.

Canavar ile Hitman 3’ün Sistem Gereksinimlerini Dert Etmenize Gerek Yok!

Ajan 47, gerçekleştirdiği suikastlarda binbir türlü ekipmandan yardım alıyor; oyun sürecinde sizin yardımcınız ise Monster Notebook imzalı canavar gibi laptop modelleri oluyor. Monster’ın sunduğu Abra, Tulpar ve Semruk serisi oyuncu bilgisayarlarıyla Hitman üçlemesinin keyfi daha iyi çıkıyor.

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Windows 10 (64-bit)
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 660 2 GB ya da AMD Radeon HD 7870 2 GB
  • Depolama: 80 GB
  • İşlemci: Intel Core i5-2500K veya AMD Phenom II X4 940
  • Bellek: 8 GB

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i7-4790
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1070 8 GB ya da AMD Radeon RX Vega 56 8 GB
  • Depolama: 80 GB
  • Bellek: 16 GB
Paylaş: