Hitman: Absolution Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  15 Eylül 2023

Oyun

20 Kasım 2012’de Sony PlayStation 3 ve XBOX 360 ile uyumlu şekilde piyasaya sürülen Hitman: Absolution, tek ve çok oyunculu modlara sahip bir oyundur. PS3 ve XBOX 360 dışında, PC’de de oynanabilen aksiyon türündeki bu oyun, aksiyon ve suikast temalı oyun serilerinin içinde önemli bir yere sahip olan Hitman serisinin gözde parçalarından biridir. Sunduğu gerçekçi görsel performans ve oynanabilirlik ile piyasaya sürüldüğü döneme damga vuran Hitman: Absolution, sürükleyici hikayesiyle de oyun tutkunlarından tam not almıştı.

IO Interactive’in geliştirdiği ve Square Enix’in piyasaya sürdüğü 2012 çıkışlı oyunun minimum ve önerilen sistem gereksinimlerini sizin için derledik.

Minimum Sistem Gereksinimleri

Öncelikle ana karakter Ajan 47’nin teşkilatı tarafından ihanete uğradığını öğrenmesiyle başlayan oyunu minimum sistem gereksinimleri ile akıcı şekilde oynayabilmeniz için 64-bit mimarisi ile yapılandırılmış Windows 7 işletim sistemine sahip olmanız gerekiyor. Ayrıca Windows Vista işletim sisteminin kurulu olduğu bir bilgisayara sahipseniz ve diğer donanım özellikleriniz yeterli ise söz konusu işletim sistemi de oyunu sorunsuz şekilde oynamanızı sağlayacaktır.

İşlemci seçiminde ise Intel ya da AMD’nin çift çekirdekli modellerine yönelmeniz oyunu minimum sistem gereksinimleri ile oynamanız açısından yeterli olacaktır. Keza 2 GB RAM desteği de Hitman: Absolution’ı sorunsuz şekilde oynamanıza ve maceradan maceraya atılmanıza olanak tanıyacaktır. Fakat oyun oynarken birkaç farklı işle de ilgilenmek, bir diğer deyişle oyun ve ve uygulamalar arasında geçiş yapmak isterseniz RAM kapasitesini artırmanız yararlı olabilir.

Ekran kartı için DirectX 10 ile uyumlu NVIDIA GeForce 8600 GT kullanmanız oyunun vadettiği gerçekçi görsel performansı optimum düzeyde elde etmenizi sağlayacaktır. NVIDIA GeForce 8600 GT renk doygunluğu ve ışık kapasitesi açısından beklentilerinizi karşılarken işlemci desteği ile kare atlama sorununun da önüne geçerek akıcı oyun deneyimini destekleyecektir.

Son olarak oyunun kurulumunu yapabilmeniz için bilgisayarınızda 24 GB boş alan olması gerektiğinin de altını çizelim.

Önerilen Sistem Gereksinimleri

Hitman: Absolution’da maksimum performansa ulaşmak istiyorsanız 64-bit Windows 7 kullanmalısınız. Ayrıca maksimum performans için 4 GB RAM desteğine sahip olmalısınız. Nitekim 4 GB RAM desteği ile hem oyunun akıcılığını ve gerçek zamanlı performansın keyfini hissedebilir hem de farklı uygulamalara rahatlıkla geçiş yapabilirsiniz.

Tıpkı minimum sistem gereksinimlerinde olduğu gibi, önerilen sistem gereksinimlerinde de oyun için gereksinim duyduğunuz sabit disk alanı değişmiyor, 24 GB boş alan oyunu kurmanıza yetecektir. Maksimum performans istiyorsanız işlemci seçiminde biraz daha seçici olmanız gerekecek. Intel Core i7 ailesinden bir ürün tercih edebilir ya da AMD Athlon II X4 modeline yönelebilirsiniz.

Önerilen sistem gereksinimleri ile minimum sistem gereksinimleri arasındaki temel farklardan biri de ekran kartında yatıyor. Üst düzey görsel performans için minimum sistem gereksinimlerinden farklı olarak, DirectX 11 ile uyumlu bir ekran kartı seçmelisiniz. Bu bağlamda NVIDIA GeForce GTX 260 ya da ATI Radeon HD 5770 (AMD) ürünlerine sahip olmanız arzu ettiğiniz görsel performansa ulaşmanızı mümkün hale getirecektir.

Karşılaştırmalı Sistem Gereksinimleri Tablosu

Sistem Gereksinimi TürüMinimumÖnerilen
İşletim SistemiWindows Vista ya da Windows 764-bit Windows 7
İşlemciIntel ya da AMD çift çekirdekli işlemciIntel Core i7 veya AMD Athlon II X4
RAM2 GB4 GB
Ekran KartıNVIDIA GeForce 8600 GTNVIDIA GeForce GTX 260 ya da ATI Radeon HD 5770 (AMD)
DirectX10 ile uyumlu11 ile uyumlu
Depolama24 GB24 GB

 

Paylaş: