Hız ve Performans Bilgisayarınıza Geliyor: En İyi 5 Araba Yarışı Oyunu

Monster Notebook  29 Temmuz 2019

HaberlerOyun

Dijital dünyanın nimetleri saymakla bitmiyor. Bu nimetlerden biri de hiç şüphe yok ki hız yapma arzusunu sanal ortamda gerçekleştirebilmek. Hele bir de force feedback destekli bir direksiyon setiniz varsa, değmeyin keyfinize.

Son yıllarda gayet başarılı araba yarışı oyunları çıktı, ama bunların arasından sıyrılan beş tanesi var ki her yarış tutkununun deneyimlemesi gereken birer başyapıt adeta. Şimdi dilerseniz gelin, bu beş yarış oyunu hangileriymiş, birlikte bakalım.

1. Forza Horizon 4 (2018)

Son yıllarda oyun dünyasını takip ediyorsanız Microsoft’un ne denli radikal kararlar aldığını ve oyun dünyasındaki varlığını hangi oranda güçlendirdiğini biliyorsunuzdur. Forza Horizon 4 de Microsoft’un yayınladığı ve yarış oyunu türünü baştan aşağı değiştirmese de türe zenginlik kazandırdığı yapımlardan biri. Özgürce dolaşmak, sağı solu yıkıp puanlar kazanmak, yüzlerce araç içerisinden dilediğinizi satın almak, online rakiplerinizi anlık olarak yarışa davet etmek, doğal ve tarihi güzellikleri görüp puan kazanırken bulunduğunuz ortamla ilgili bilgi sahibi olmak… Türkçe alt yazı destekli Forza Horizon 4, ağzına kadar içerik dolu bir oyun.

2. Dirt Rally 2.0 (2019)

Araba yarışı oyunu yapma konusunda en uzman geliştiricilerden tarafından çıkartılan Dirt Rally 2.0, özellikle off-road türü yarış oyunlarının müdavimlerine hitap ediyor. Günlük, haftalık ve aylık etkinliklerle keyifli zaman geçirmenizi sağlayan Dirt Rally 2.0 hasar modellemelerinden grafiklerine kadar pek çok yönüyle de beğeninizi kazanacak.

3. Assetto Corsa Competizione (2019)

“Ben yarış oyununu klavyeden başka bir ekipmanla oynamam.” diyenlerdenseniz, baştan belirtelim Assetto Corsa Competizione sizin oyununuz değil. Doğrudan doğruya simülasyon türü yarış oyunlarına meraklı olan kitleye seslenen ve oyun dinamiklerine tam adaptasyon sağlanabilmesi açısından da mutlak suretle yarış direksiyonu gerektiren yapım, Kunos Simulazioni’nin bir başka harika eseri. Eşsiz bir görsel ve işitsel tecrübeye hazır olun.

4. F1 2019 (2019)

Listemize girmeye hak kazanan Codemasters’ın bir diğer oyunu da Formula takipçilerinin beğeniyle takip ettikleri F1 2019. Önceki yapıma kıyasla çok daha başarılı ışıklandırmalar ve yansıma efektlerine sahip olan yapımın “Legends” sürümünde efsane Formula pilotları Ayrton Senna ve Alain Prost’u kontrol etmek mümkün. Özellikle 1990’lardan bu yana Formula yarışlarını izleyenlerin kaçırmaması gereken oyunun simülasyon tarzında olduğunu hatırlatalım.

5. Dangerous Driving (2019)

Burnout Paradise ve Need for Speed: Most Wanted (2012) gibi yapımlarla oyuncuların yakından tanıdığı Criterion Games’in kurucularının bir araya gelip oluşturduğu Three Fields Entertainment’ın geliştirdiği oyun, 350 km/h hızla giderken viraj alabileceğiniz, Burnout ayarında bir yapım. Geniş yollarda hız yapmak ve rakip araçları perte çıkarmak için bu oyun birebir.

Paylaş: