Hogwarts Legacy – Bilinmesi Gereken 15 Detay

Monster Notebook  16 Haziran 2022

Oyun

Harry Potter hayranları da bu evrene çok sıcak bakmayanlar da Hogwarts Legacy’yi, uzun tanıtım videosunun yayımlanmasından bu yana büyük bir hevesle bekliyor. Bundan aylar önce yayımlanan videonun ardından oyuncularda oluşan hype, arşa doğru yükselirken oyuna dair daha fazla ayrıntı öğrenmek isteyenler de doğal olarak internetin altını üstüne getiriyor. Eğer siz de bu oyunla ilgili yeteri kadar bilgiye sahip değilseniz gelin, Hogwarts Legacy hakkında bilmeniz gereken 15 ayrıntıdan söz edelim.

Kötü Haber: Oyunda Harry Potter Yok

Harry Potter kitapları ve bu kitaplardan hareketle hazırlanan sinema filmleri, 1990’lı yıllarda geçiyordu. Ancak Hogwarts Legacy, bizleri Harry’nin doğumundan yaklaşık 100 yıl öncesine götürecek. Dolayısıyla oyunda maalesef Harry Potter yok.

Tamamen Tek Oyuncu Deneyimi Odaklı

İster bağımsız ister AAA klasmanında olsun, hemen her oyunun çok oyunculu mod ile gelmesine alışsak da Hogwarts Legacy, kesinlikle tek oyuncu deneyimine odaklanan nadir yapımlardan biri olacak.

Kendi Karakterimizi Oluşturabileceğiz

Türü itibarıyla aksiyon rol yapma oyunu olan Hogwarts Legacy’de başka RYO’larda da gördüğümüz gibi bir karakter yaratma ekranı ile karşılaşacağız. Karakterimizin kadın mı yoksa erkek mi olacağına, yüz hatlarına ve daha pek çok detayına biz karar vereceğiz.

Ahlaki Seçimler, Oyunun Gidişatını Değiştirecek

Oyunda oluşturduğumuz karakterle birçok görev yapacağız ve alacağımız kimi görevler, ahlaki seçimler yapmamızı gerektirecek. Bunun neticesinde hikâye, seçimlerimize göre daha karanlık veya daha iyi yönde ilerleyebilecek.

Hogwarts Legacy’deki Macera Tamamen Özgün

Harry Potter tutkunlarının seriyle ilgili kitap ve filmleri neredeyse ezberlediğini bilen geliştirici ekip, oyun sayesinde bambaşka bir macera yaşamamızı sağlayacak. Evet, kitap ve filmlerden tanıdık yer ve karakterler bulunacak ama yaşadığımız macera tamamen özgün olacak.

Hogwarts’ı Derinlemesine Araştırabileceğiz

Şimdiye kadar en ayrıntılı modellenen Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’na ev sahipliği yapacak olan Hogwarts Legacy, keşfetmekle bitiremeyeceğimiz kadar detay barındırıyor. Yalnızca okulun bilindik yönleri değil daha önce filmlerde gösterilmeyen alanlarını da araştırıp zekice hazırlanmış bulmacalarla mühürlenen geçitlerden de geçebileceğiz.

Büyücülük Yeteneklerimizi Artırmak İçin Derslere Katılmamız Gerekli

Hogwarts’a biraz geç başlayan bir öğrenci olsak da büyücülük öğrenmek ve etkili iksirler hazırlamak için okuldaki derslere katılmamız gerekiyor. Bunun yanında istersek sınıftaki diğer öğrencilerle arkadaş olabileceğiz.

Oyun Dünyasındaki Arkadaşlarımızla Maceralar Yaşayabileceğiz

Hogwarts Legacy, çoklu oyuncu modu içermese de yapımdaki yapay zekâ destekli ve etkileşim kurulabilir karakterler, oyunda kendimizi yalnız hissetmemizi engelliyor. Arkadaşlık kurduğumuz karakterlerle Hogwarts ve çevresini keşfedebilirken düşmanlara karşı sırt sırta verip mücadele edebileceğiz.

Eşine Az Rastlanır Bir Açık Dünya Hogwarts Legacy’de

İçinde köylerin, zindanların ve büyücülük hünerlerimizi rahatça kullanabilmemizi sağlayacak ekipmanlarla dolup taşan büyü mağazalarının bulunduğu devasa bir açık dünyaya sahip olan oyunda, büyücülük okulu gibi keşfetmeye müsait sayısız alan bulunacak. Hatta sihir yeteneklerimizi kullanarak daha önce erişemediğimiz noktalara da oyunun ileriki aşamalarında ulaşabileceğiz.

Seyahat Etmek İçin Alternatiflerimiz Var

Oyun, doğası gereği büyülü ortamlar ve eşyalar içerecek. Seyahatlerimiz de böylece epey renklenecek. Mesela büyücülük okulundayken gitmemiz dakikalar sürecek bir yere sihirli bir tablonun sunduğu görsel sayesinde anında geçiş yapabileceğiz ya da yürüyerek saatler sürecek mekânlara uçan süpürgeye binip saniyeler içinde gidebileceğiz.

Büyülü Eşyaları Toplamak ve Kullanmak Çok Önemli

Harry Potter dünyasının olmazsa olmazı büyülü eşyalar, bu oyunda da aynı önemini koruyor. Küçük çaplı bir loot çılgınlığı yaşamamıza zemin hazırlayacak yapımda topladığımız eşyaların özelliklerini yükseltmemiz mümkün olacak. Bu sayede aşamadığımız engel ve yenemediğimiz düşman kalmayacak.

Mevsimlerin Etkisini Doğrudan Hissedebileceğiz

Açık dünya temelli oyunlarda gece gündüz döngüsü ve hava şartlarının değişimini bolca gördük ancak Hogwarts Legacy, bunun da ötesinde bir dünya vadediyor. Oyunda dinamik şekilde değişen bir mevsim döngüsü bulunacak. Hava koşullarına göre karakterimizin kıyafetleri, hareketleri ve oyunun seyri değişebilecek.

Hogwarts Legacy Unreal Engine Sayesinde Harika Görünecek

Geliştirilmesine uzun süre önce başlanmış olmasına rağmen Unreal Engine’ın gücünden yararlanan oyun, özellikle PC ve şimdiki nesil oyun konsollarında çok iyi görünecek. Tanıtım videosundan anladığımız kadarıyla çizim mesafesinden bitki örtüsünün gerçekçiliğine kadar birçok unsur, oyunun grafikleriyle de ses getireceğini gösteriyor.

Oyun, Çoklu Platform Olarak Yayımlanacak

Unreal Engine ile geliştirilen oyun, PC başta olmak üzere sekizinci ve dokuzuncu nesil oyun konsollarının tamamına çıkacak. Tabii oyunun grafik ayrıntılarının, PC platformunda çok daha iyi görüneceğine kesin gözüyle bakabiliriz.

Çıkış Tarihi Giderek Yaklaşıyor

Hogwarts Legacy’nin tanıtım videolarında oyunun 2022 tatil döneminde, yani yılbaşı arifesinde çıkacağı belirtiliyordu. Zaten daha önce de büyük bir erteleme aldığı için oyunun bundan sonra tekrar erteleneceğini düşünmüyoruz. Kısacası, oyunun çıkışına birkaç aylık bir zaman dilimi kaldı.

Paylaş: