Homeworld 3 Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  14 Eylül 2024

Oyun

Uzay temalı gerçek zamanlı strateji oyunları söz konusu olduğunda akla ilk gelen serilerden Homeworld, en yeni oyunuyla kısa süre önce bilgisayarlarımıza konuk oldu. Oyun tutkunlarının genel olarak beğendiği ancak hikâye kurgusu, serinin önceki oyunlarına göre yetersiz içeriği ve son dönem birçok oyunda olduğu gibi bu yapımda da “çeşitlilik” adı altında bazı algıların ve politikaların zorla dayatılması (Sweet Baby Inc benzeri The Centre for Digital Media ve Diversity in Games) nedeniyle eleştirilen Homeworld 3, kendi alanında hâlâ denenebilir yapımlardan biri. Peki, oyunun sistem gereksinimleri nasıl? Unreal Engine 4 oyun motoruyla geliştirilen yapımın sistem gereksinimlerine bir bakalım ve resmî gereksinim tablosunu paylaşım, ardından konuyla ilgili yorumlarımızı sunalım.

Homeworld 3 Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 10 (64-bit) veya Windows 11
  • İşlemci: Intel Core i5-6600 ya da AMD Ryzen 5 1600X
  • Bellek: 12 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 (6 GB) veya AMD Radeon RX 480 (8 GB)
  • Depolama: 40 GB

Homeworld 3 Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 10 (64-bit) veya Windows 11
  • İşlemci: Intel Core i5-9600K ya da AMD Ryzen 5 3600X
  • Bellek: 16 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 1080 Ti (11 GB) veya AMD Radeon RX 5700 (8 GB)
  • Depolama: 40 GB

Homeworld 3 Sistem Gereksinimleri 2

Güncel Bir Windows Sürümüyle Pürüzsüz Oyun Deneyimi

Özellikle vurgulandığı üzere 64-bit sürüm Windows 10 ve Windows 11 işletim sistemlerinde pürüzsüz şekilde tecrübe edebileceğiniz Homeworld 3, daha eski işletim sistemleriyle çeşlitli şekillerde çalıştırılabilse de oyunun, ışın izleme imkânlarından yararlanmak için bu iki işletim sisteminden birinin kullanılması gerekiyor.

Steam ile Resmî Gereksinim Listesindeki İşlemcilerde Ufak Bir Tutarsızlık Var

Çok büyük bir mesele olmasa da oyunun minimum sistem gereksinimlerinde yazan Intel işlemciler, Steam’in oyun sayfasındakiyle yapım için sunulan resmî tablodakiyle uyuşmuyor. Steam’deki tabloda Intel Core i5-6600 yer alırken resmî tabloda ise Intel Core i5-6700 şeklinde “aslında olmayan” bir işlemci bulunuyor. İlgili işlemci, Core i7 ailesinden olduğu için küçük bir yazım hatası olduğunu düşünüyoruz. Ancak bu iki işlemci arasında, Hyper-Threading desteği gibi dev bir fark bulunuyor. Biz, oyunun 6 çekirdekli işlemcilerle iyi geçindiğini, 8 çekirdekli işlemcilerin bile genellikle 6 çekirdeğini kullandığını söyleyebiliriz. Sisteminizde bu güçte ve güncellikte bir işlemci varsa, işlemci konusunu kafaya takmadan uzayın derinliklerine dalmaya hazırlanabilirsiniz.

En Az 12 GB Bellek ile Yola Çıkmanız Şart

“Sistem Gereksinimleri” odaklı hemen her yazımızda belirttiğimiz bir durum, ufak ufak yaşanmaya başladı; 8 GB sistem belleği, artık oyunlar için yetersiz geliyor. Bunun en güncel örneklerinden biri Homeworld 3, oyun esnasında kendisiyle birlikte arka plan uygulamalarını da hesaba kattığımızda, 4K (2160p) çözünürlükte ve en üst grafik detay seviyesinde, 14 GB oranında bir RAM kullanımı gerçekleşmesine zemin hazırlıyor. Tam da bu nedenle, oyunun minimum sistem gereksinim listesinde 12 GB RAM bulunuyor.

Işın İzleme İçin Güçlü Bir Grafik Kartı Kullanmalısınız

Homeworld 3, uzayda geçiyor olsa da yapımın içerdiği uzay istasyonları, görsel açıdan sisteme epey yük bindiriyor; işin içine bir de gerçek zamanlı ışın izleme girdiğinde bu yük, epey artıyor. Tam da bu nedenle bilgisayarınızda DLSS destekli bir ekran kartı olması, performans kayıpları olmadan oyunu ışın izleme destekli şekilde oynamanızı sağlar.

SSD’ye İhtiyaç Duymayan Nadir Yeni Oyunlardan

Son dönemde yayımlanan oyunların hemen hepsi, yükleme sürelerinin uzun olmaması ve oyuncuların, oyun dünyasından kopmamaları için SSD kullanımını ya öneriyor ya da gerekli kılıyor. Ancak Homeworld 3, bu oyunlardan ayrılıyor ve yalnızca 40 GB’lık kapasitedeki herhangi bir depolama birimine yüklenerek akıcı biçimde oynanabiliyor.

Siz de uzayın derinliklerinde yaşanacak sıra dışı maceralar için can atıyorsanız, içerdiği sorunlu kısımları ve pürüzleri görmezden gelerek Homeworld 3’e şans verebilir, mükemmel bir oyun deneyimi için de Monster imzalı oyun bilgisayarlarından dilediğinizi hemen satın alabilirsiniz.

Paylaş: